Kent

'Spitfire' building at Capel-le-Ferne approved

Artist's impression of The Wing
Image caption As well as exhibition space, the new visitor centre will have a study area, shop and cafe

A building in the shape of a double Spitfire wing at a Battle of Britain memorial in Kent has been granted planning permission.

Dover District Council approved the new visitor centre at the National Memorial to the Few at Capel-le-Ferne.

The Battle of Britain Memorial Trust said the building, to be called The Wing, would not be a museum.

The trust is starting a campaign to raise an estimated £2.5m to build and fit out the centre.

A bid has been submitted to the Heritage Lottery Fund but additional fund-raising will be needed, the trust said.

Richard Hunting said: "We are delighted to have won planning permission for this exciting new development but we recognise that there is a long way to go."

At the centre of the two wings will be a first floor viewing area and balcony with views across the Channel to the French coast, from where the Luftwaffe would have appeared in the summer and early autumn of 1940.

As well as exhibition space, the visitor centre will have a study area, shop and cafe.

The centre was designed by local architects Godden Allen Lawn.

Related Internet links

The BBC is not responsible for the content of external Internet sites