فعالان حقوق بشر خواهان تسریع روند بررسی جنایات جنگی در افغانستان شدند

یک گروه از فعالان حقوق بشر از افغانستان که به شهر لاهه در هلند سفر کردهاند، از دادگاه کیفری بینالمللی خواسته است تا روند بررسی جنایات جنگی در افغانستان را تسریع کند.
این گروه که متشکل از ۱۰ کنشگر حقوق بشری بوده، قرار است در ملاقات با فاتو بنسودا، دادستان کل دادگاه بینالمللی کیفری، پیشنهادهای فردی و گروهی خود را ارائه کند.
گیسو جهانگیری، نایب رئیس فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر میگوید "امیدواریم که آمدن ما به لاهه پیامی قوی برای دادگاه کیفری بینالمللی باشد."
دادگاه بینالمللی کیفری در سال ۲۰۰۷ نتایج بررسی ابتدایی خود را پیرامون جرایم احتمالی که طالبان، دولت افغانستان و نیروهای بینالمللی به شمول نیروهای آمریکایی از سال ۲۰۰۳ به بعد در افغانستان مرتکب شدند، را منتشر کرد.
- دیدهبان حقوق بشر: توافقنامه صلح با حکمتیار بیحرمتی به قربانیان جنگ افغانستان است
- صدها نفر در کابل خواهان محاکمه 'ناقضان حقوق بشر' در افغانستان شدند
- گروه عدالت انتقالی افغانستان خواهان ایجاد دادگاه رسیدگی به جرایم جنگی شد
خانم بنسودا پیشتر گفته بود که دادسرا در ماه نوامبر گذشته (۲۰۱۶) در مورد اینکه آیا قضات دادگاه جنایی بینالمللی بررسی تمام عیار خود را آغاز کند یا خیر، به زودی تصمیم خواهد گرفت.
او افزود نیروهای آمریکایی ممکن است با شکنجه زندانیان مرتکب جنایات جنگی شده باشند که احتمالا یک سیاست عمدی بوده است.
او تأکید کرد که پس از ۲۰۰۱، جنگجویان طالبان و شبکه حقانی، نیروهای دولتی افغانستان و نیروهای آمریکایی به شمول سازمان سیا ظاهرا در افغانستان جنایات جنگی را مرتکب شدهاند.
او همچنین گروه طالبان و متحدانش را در جریان سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۵، متهم به کشتن ۱۷هزار غیرنظامی در نتیجه حملات "وحشیانه" به مدارس، بیمارستان ها و مساجد کرد.
دادگاه بینالمللی کیفری از سال ۲۰۰۲ تشکیل شده است و وظیفه دارد تا در شرایطی که مقامهای ملی نتوانند به اتهامهای نسلکشی، جنایات جنگی، و جنایت علیه بشریت رسیدگی کنند به انجام تحقیقات و محاکمه عوامل مسئول بپردازد.