معرفی نامزدهای شانزدهمین جشن خانه سینما

فیلم سینمایی ملکه ساخته محمدعلی باشه آهنگر با نامزد شدن در یازده بخش در صدر جدول نامزدهای شانزدهمین دوره جوایز جشن خانه سینما قرار گرفت.
پس از این فیلم٬ پذیرایی ساده به کارگردانی مانی حقیقی با هفت نامزدی در رده دوم جا گرفت.
نام نامزدهای جوایز این دوره روز چهارشنبه٬ ۲۲ مرداد در دومین نشست مطبوعاتی "شانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران" اعلام شد.
امسال انجمنهای زیرمجموعه خانه سینما که بزرگترین نهاد صنفی سینماگران در ایران است٬ نامزدهای خود را از میان ۱۰۹ فیلم ایرانی انتخاب کردند.
نامزدهای این جشن که در بیست رشته به رقابت میپردازند توسط نمایندگان دوازده انجمن صنفی خانه سینما انتخاب شده اند.
جوایز برگزیدگان این دوره در روز ۲۱ شهریور اهدا خواهد شد.
فهرست کامل نامزدهای جشن شانزدهم
در این نشست محمدمهدی عسگرپور٬ مدیرعامل و فرهاد توحیدی و محمدرضا مویینی از اعضای هیئت مدیره خانهسینما و همچنین محمد بزرگنیا و مازیار میری دبیر و دبیر اجرایی جشن خانه سینما حضور داشتند.
به گفته آقای بزرگنیا مرحله اول با حضور یازده صنف اصلی و در مجموع ۶۷ نفر آغاز شد و در مرحله دوم که چهارم شهریور ماه آغاز میشود داوری با حدود ۳۰ فرد جدید ادامه پیدا میکند.
شیوه داوری این گونه است که هر صنف حداقل یازده نفر را به عنوان هیئت داوران رشته خود معرفی میکند.
داوران همه فیلمهای سال را که در سالن نمایش خانه سینما برای آنان به نمایش گذاشته میشود، تماشا میکنند و داوران هر صنف پنج فیلم را به عنوان نامزدهای رشته تخصصی خود معرفی میکنند. در مرحله بعد آنان از میان این پنج نامزد برنده نهایی را تعیین میکنند.
<span ><span >'جشن ساده'
محمدمهدی عسگرپور نیز در این نشست گفت: "از آنجا که وضعیت معیشتی تعداد زیادی از همکاران ما در شرایط خوبی نیست، در هیئت مدیره خانه سینما و شورای سیاستگذاری شانزدهمین جشن خانه سینما و نیز در جلساتی که با دبیر و مدیران جشن داشتیم، تصمیم گرفتیم امسال به دلیل همین مسائل جشن شانزدهم را به آن صورتی که در طول سالهای قبل برگزار میشد، برگزار نکنیم."
او افزود: "در واقع قصد داریم به این ترتیب به بسیاری از همکاران خود که دچار مشکل معیشتی شدهاند اعلام همراهی و همدردی کنیم."
به گفته آقای عسگرپور داوری شانزدهمین جشن خانه سینما تا آخرین مرحله که اعلام برندگان است، ادامه خواهد داشت اما مراسم پنجگانه و جشن پایانی خانه سینما در محیطی متفاوت مثل حیاط خانه سینما و بدون صرف بودجه خاصی برگزار خواهد شد.
ضیافت اصناف
جشن خانه سینما در کنار جشنواره فیلم فجر بزرگترین و مهمترین جشنواره سینمایی سال در ایران به حساب می آید. اما برگزاری این جشن در سالهای آخر دولت محمود احمدی نژاد با مشکلاتی همراه بود.
در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و آغاز کار جواد شمقدری در معاونت سینمایی وزارت ارشاد، فعالیت خانه سینما با مشکل روبرو شد و در نهایت وزارت ارشاد با این استدلال که اساسنامه خانه سینما تغییر کرده و بر اساس آن این نهاد به "جایگاه حقوقی وزارت ارشاد در مناسباتش تن نمی دهد"، از خانه سینما شکایت کرد.
نهایتا پس از ماه ها درگیری میان خانه سینما و وزارت ارشاد، محمد حسینی وزیر ارشاد وقت در دی ماه ۱۳۹۰ دستور انحلال خانه سینما را داد چرا که فعالیتهایش را "فاقد وجاهت قانونی" دانست.
انحلال خانه سینما با پایه گذاری سازمان سینمایی، به ریاست جواد شمقدری و شورای عالی سینما به ریاست محمود احمدی نژاد همراه بود که موجب تغییرات ساختاری در بخش اداری سینمای ایران شد.
بعد از حدود یک سال و نیم، محمود احمدی نژاد وعده بازگشایی خانه سینما را داد اما اختلاف او با سازمان سینمایی تا آخر دوران ریاست جمهوریاش ادامه پیدا کرد و خانه سینما باز نشد.
خانه سینما نهایتا پس از انتقال دولت به حسن روحانی و انتصاب مدیران جدید سینمایی در شهریور ۱۳۹۲ بازگشایی شد.