ایران به بستن دفاتر و کاهش کارکنان سفارت خود در کویت اعتراض کرد
ایران نسبت به تصمیم دولت کویت در کاهش کادر دیپلماتیک و محدودیت فعالیت سفارت جمهوری اسلامی در آن کشور اعتراض کرده است.
روز گذشته منابع خبری کویت گزارش کردند که دولت آن کشور به سفارت ایران دستور داده است دفاتر فرهنگی و نظامی خود در کویت را تعطیل کند و تعداد کارکنان این سفارت را از نوزده نفر به چهار نفر کاهش دهد. کویت همچنین تصمیم گرفت که فعالیت کمیتههای مشترک بین دو کشور را لغو کند.
براساس این گزارش، تصمیم دولت کویت در پی محاکمه و محکومیت اعضای هسته تروریستی موسوم به "عبدلی" در آن کشور و اتهام ارتباط آن با نهادهایی در جمهوری اسلامی اتخاذ شد. ظاهرا در جریان محاکمه این افراد، ارتباط آنها با نهادهای در جمهوری اسلامی مطرح شده و مورد قبول دادگاه قرار گرفته است.
در پی اعلام این خبر، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارتخارجه ایران از احضار فلاح الحجرف، کاردار سفارت کویت در تهران و "اعتراض شدید" نسبت به اقدام دولت آن کشور خبر داد.
آقای قاسمی گفته است که در دیدار مقامات وزارت خارجه با کاردار کویت "تاکید شد که ایران حق اقدام متقابل رابرای خود در قبال کاهش کادر دیپلماتیک دو کشور محفوظ میداند." به گفته وی، مقام وزارت خارجه در دیدار با کاردار سفارت کویت "اتهام های واهی مقام های کویتی" را مردود دانست.
سخنگوی وزارت خارجه ایران افزوده است که مقام وزارت خارجه در ملاقات با کاردار کویت گفت که "جای تاسف است که مسئولین کویت در این شرایط حساس منطقه به جای تلاش در جهت تنشهای بیحاصل و خویشتنداری در قبال فشارها و تحریکات طرفهای ماجراجوی منطقهای به این تحریکها پاسخ داده و جمهوری اسلامی ایران را هدف اتهامات واهی قرار میهند."
ظاهرا این مقام وزارت خارجه اقدام کویت را ناشی از تحریک کشورهای رقیب جمهوری اسلامی در منطقه تلقی کرده است.
وزارت خارجه بار دیگر تاکید کرد که جمهوری اسلامی ارتباط با پرونده گروه عبدلی ندارد و این موضوع را در آغاز رسیدگی به این پرونده نیز به اطلاعا مقامات کویتی رسانده بود.
به گفته آقای قاسمی، در این دیدار به کاردار کویت اعلام شد که جمهوری اسلامی "همواره رفتاری مسئولانه در قبال کشورهای منطقه و از جمله کویت در شرایط سخت این کشور داشته و حق اقدام متقابل را برای کاهش کادر دیپلماتیک محفوظ میداند."
هسته عبدلی در سال ٢٠١٥ و در جریان حمله نیروهای امنیتی به محلی در نزدیکی شهر کویت کشف و اعلام شد که در این حمله، مقادیری اسلحه، مهمات و مواد منفجره به دست نیروهای امنیتی افتاده است. بعدا بیست و چند نفر به اتهام ارتباط با این گروه بازداشت و محاکمه شدند. از آغاز رسیدگی به این پرونده، ارتباط متهمان با نهادهایی در جمهوری اسلامی مطرح شده بود.
ماه گذشته دیوان عالی کویت حکم اعدام یکی از متهمان را به حبس ابد کاهش داد. تعدادی از متهمان پرونده به دورههای حبس محکوم شدهاند.
اکثر جمعیت کویت مسلمان سنی هستند اما شیعیان این کشور نیز اقلیت قابل توجهی را تشکیل میدهند. در مقایسه با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، مردم کویت از آزادی سیاسی بیشتری برخوردارند و کمتر از این کشور گزارشهایی حاکی از موارد تبعیض مذهبی مخابره شده است.
خبر اقدام کویت در محدود کردن فعالیت دیپلماتیک جمهوری اسلامی در آن کشور در حالی منتشر میشود که روابط ایران با برخی کشورهای عرب منطقه خلیج فارس، به خصوص عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی در سالهای اخیر به خاطر اختلاف نظر بر سر مسایل منطقهای به تیرگی گراییده است.
بیشتر بخوانید: