اعتراض ایران به نشست امنیتی ورشو؛ معاون وزیر خارجه لهستان به تهران آمد

با بالا گرفتن تنش در روابط ایران و لهستان، ماچیای پرزمیسلاو (پشمسواو) لانگ، معاون وزارت خارجه لهستان، دوشنبه یکم بهمن برای گفتوگو با عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران به تهران آمد.
لهستان به پیشنهاد ایالات متحده آمریکا میزبان یک کنفرانس بینالمللی درباره مسائل امنیتی خاورمیانه است گه گفته شده بر سیاستهای منطقهای ایران تمرکز دارد.
مقامات جمهوری اسلامی این کنفرانس را "ضد ایرانی" خوانده و لهستان را به اقدامات متقابل تهدید کردهاند.
به گزارش رسانههای دولتی ایران، معاون وزیر خارجه لهستان امروز همراه یک هیأت دیپلماتیک به ایران سفر کرده است.
هنوز جزئیاتی از این دیدار منتشر نشده است.
منابع آمریکایی گفتهاند که این نشست احتمالا در سطح وزیران برگزار خواهد شد اما از ذکر اسامی کشورهای شرکت کننده خودداری کردهاند.
انتظار میرود تعدادی از کشورهای خاورمیانه و اروپا در این نشست شرکت کنند.
اما برخی گزارشها احتمال دادهاند که کشورهای اروپایی در سطح وزیران در این کنفرانس شرکت نکنند.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این کنفرانس شرکت نخواهند کرد.
خانم موگرینی در پاسخ به سوالی درباره علت عدم حضورش در نشست ورشو گفته است که او از خیلی قبل سفرهایی به آفریقا برنامهریزی کرده بود که با کنفرانس ورشو همزمان است.
گزارش شده تاکنون ۷۰ کشور دعوت به این کنفرانس دعوت شدهاند.
در سالهای اخیر چند کشور عربی و همچنین اسرائیل با سیاستهای دونالد ترامپ، رئیس جمهو آمریکا، علیه ایران همراهی کردهاند.
اعتراض به ایران به چیست؟
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا ۱۱ ژانویه/ ۲۱ دی، اعلام کرد آمریکا قصد دارد در روزهای ١٣ و ۱۴ فوریه ( ۲۴ و ۲۵ بهمن) و در لهستان، کنفرانسی بینالمللی با عنوان "صلح و امنیت در خاورمیانه" برگزار کند.
شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا نیز از قول آقای پومپئو گفته بود این کنفرانس "مقابله با نفوذ منطقهای ایران" بخشی از اهداف این کنفرانس است.
وزیر خارجه آمریکا اخیراً سفری به چند کشور خاورمیانه داشت و گفته شد دعوت کشورها برای شرکت در کنفرانس لهستان بخشی از دستور کار سفرهای او بوده است.
- چرا آمریکا لهستان را برای کنفرانس ایران انتخاب کرد؟
- وزارت خارجه ایران به لهستان به خاطر میزبانی 'کنفرانس ضد ایرانی آمریکا' اعتراض کرد

بلافاصله پس از اعلام خبر برگزاری این کنفرانس، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در توییتی نوشت "این ننگ برای دولت لهستان پاکشدنی نیست".
ویچخ اونلت، کاردار لهستان در تهران که یکشنبه ۲۳ دی به وزارت خارجه ایران احضار شده بود، گفت این کنفرانس "بر ضد ایران" نخواهد بود و به مسائل امنیتی خاورمیانه میپردازد.
با این حال، ایران از لهستان خواست تا "اقدامات جبرانی" را در دستور کار خود قرار دهد؛ در غیر این صورت ایران "اقدامات متقابل" انجام خواهد داد.
۲۷ دی دی ماه امسال، رادیوی لهستانی (زت) گزارش داده است که سفارت ایران در ورشو صدور ویزای گردشگری برای شهروندان لهستانی را متوقف کرده، اما وزارت خارجه ایران این خبر را تکذیب کرده است.
همزمان، مسعود ادریسی کرمانشاهی، سفیر جمهوری اسلامی در ورشو نیز اعتراض جمهوری اسلامی را به آنا ماریا آندرس، از مقامات دفتر نخستوزیری لهستان اعلام کرده بود.