وزیر کشور ایران؛ عبدالرضا رحمانی فضلی کیست؟
متولد ۱۳۳۸- شیروان (۵۸ ساله)
پیشینه: وزیر کشور دولت یازدهم٬ رئیس دیوان محاسبات کشور، نماینده مجلس، معاون سیاسی صدا و سیما و قائم مقام شورای عالی امنیت ملی.
عبدالرضا رحمانی فضلی از نزدیکان علی لاریجانی محسوب میشود و در زمان ریاست او بر سازمان صدا و سیما و دبیری شورای عالی امنیت٬ از معاونان آقای لاریجانی بود.
گفته میشود که او از سوی بخشی از اصولگرایان مجلس به رهبری علی لاریجانی در فهرست آقای روحانی در دولت اول او قرار گرفت که در دولت دوم نیز تکرار شد.
علی مطهری٬ نایب رئیس مجلس که از مدافعان دولت حسن روحانی است و پیوند خانوادگی با علی لاریجانی دارد٬ حضور آقای رحمانی فضلی در کابینه را "نتیجه بده بستان" آقای روحانی در معرفی وزیر کشور به مجلس خوانده است.
نماینده دیگری کابینه نخست حسن روحانی را به "شرکت سهامی عام" تشبیه کرد که به گفته او سهم آقای لاریجانی در آن وزارت آقای رحمانی فضلی بوده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی نماینده شیروان در مجلس بود.
آقای رحمانی فضلی در صدا و سیما در زمان ریاست علی لاریجانی سابقه معاونت استانها و امور مجلس و معاونت سیاسی را دارد و در دورهای نیز قائم مقام این سازمان بود.
او از سال ۱۳۸۷ تا تصدی وزارت کشور در دولت یازدهم، رئیس دیوان محاسبات کشور بود.
ریاست دوره نهم ستاد انتخابات ریاست جمهوری، در سازمان صدا و سیما، معاونت امور بینالملل و توسعه اقتصادی استانها و ریاست شورای اطلاع رسانی وزارت کشور از دیگر سوابق اجرایی او بوده است.
معرفی مجدد او برای تصدی وزارت کشور واکنشهای فراوانی در شبکههای اجتماعی داشت و بسیاری از هواداران حسن روحانی از او با عنوان "وزیر ناهمسو" نام بردند که به گفته آنها خواسته رای دهندگان را برآورده نمیکند.
از جمله انتقاداتی که از او شد٬ نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ بود که به عقیده منتقدان تعرفه رای کافی در اختیار شعبههای اخذ رای قرار نداده بود و نهایتا بسیاری از کسانی که ساعتها در صفهای رایگیری ایستاده بودند٬ نتوانستند رای خود را به صندوقها بیاندازند.
آقای روحانی پس از انتخابات گفت که اگر همه میتوانستند رای دهند٬ شاید آرای او تا ۳ میلیون افزایش مییافت.
هرچند آقای رحمانی فضلی گفته است که نهایتا حدود یک میلیون نفر نتواستند رای بدهند که اگر موافقت رهبر ایران برای بازماندن شعبههای رایگیری پس از نیمه شب هم به دست میآمد٬ آن عده نیز میتوانستند رای دهند.
به گفته او برای جلوگیری از ابطال کل آرای شعبهها از سوی شورای نگهبان٬ ساعت ۱۲ شب به رایگیری پایان داده است.
او همچنین از مخالفان اصلی پخش زنده مناظرات انتخابی بود که میگفت پخش زنده این مناظرات میتواند کدورتهایی ایجاد کند که به راحتی زدودنی نیست.
انتخاب استانداران و فرمانداران نیز که از دیگر انتقادات نسبت به عملکرد او در دولت یازدهم بود که به گفته منتقدان در برخی موارد وزیر کشور در انتصابات خود جناحی و سیاسی عمل کرده است. پاسخ وزیر کشور در قبال این انتقاد این بوده که وزارت کشور برای انتخاب استانداران اختیار کامل ندارد.
اکبر هاشمی رفسنجانی که از حامیان اصلی حسن روحانی بود٬ زمانی یکی از اشکالات دولت آقای روحانی را "استانداران ناهماهنگ با خواست مردم" بر شمرده بود.
با این حال حسن روحانی در دفاع از او در جلسه رای اعتماد به وزیران دولت دوازدهم گفت: "رحمانی فضلی توانست سه انتخابات را با موفقیت برگزار کند و از سوی دیگر ایشان برای هماهنگی با افراد و نهادهای مرتبط با وزارت کشور مثل شورای نگهبان سعه صدر خوبی دارد."