ملک عبدالله می گويد به نظر او برای آمريکا ديدگاههای مشترک با ايران به اندازه کافی وجود دارد که بر اساس آنها سياست خود را در قبال ايران تغيير دهد
روزنامه آمريکايی واشنگتن پست گفت و گويی با ملک عبدالله پادشاه اردن به چاپ رسانده و عنوان اصلی آن را به آن بخش از سخنان وی اختصاص داده که گفته نسبت به گفت و گو ميان ايران و آمريکا اميدوار است.
اين گفت و گو که با عنوان "پادشاه اردن به مذاکرات ايران اميدوار است" به چاپ رسيده، درست در همان روزی در روزنامه واشنگتن پست منتشر می شود که قرار است ملک عبدالله در کمپ ديويد باجرج بوش رئيس جمهور آمريکا ديدار کند.
ملک عبدالله که هم اکنون در ميان سران عرب بيش از همه به آمريکا نزديک است، اخيراً به عنوان نخستين پادشاهی که پس از سقوط نظام سلطنتی در ايران از اين کشور ديدار کرده سفری به تهران داشت و آگاهان يکی از اهداف اين سفر را رد و بدل کردن پيام ميان رهبران ايران و آمريکا ارزيابی کردند.
او هر چند به واشنگتن پست گفته است که حامل هيچ پيامی از سوی رهبران ايران برای جرج بوش نيست اما خاطر نشان کرده است که برداشتی که از ديدار با رهبران ايران داشته است را تا حدودی با رئيس جمهور آمريکا و مشاوران ارشدش در ميان خواهد گذاشت.
ايرانيان هشيارترين مردم خاورميانه در برخورد با نقشه های سياسی اند، آنان مردمی دورانديشند که سياستهايشان محدود به پنج سال و ده سال آينده نيست، بلکه پنجاه ساله است
پادشاه اردن
ملک عبدالله در اين مصاحبه می گويد ايران و آمريکا بر سر موضوع عراق ديدگاههای مشترکی دارند و رهبران ايران مشتاقند که اختلاف شديدی را که بر سر فعاليتهای هسته ای خود با آمريکا دارند حل و فصل کنند.
پادشاه اردن می گويد به نظر او ديدگاههای مشترکی که ميان ايران و آمريکا وجود دارد برای تغيير سياست آمريکا نسبت به ايران کافی است اما کسی که بايد تصميم بگيرد آقای بوش است.
او همچنين گفته است که در سفر دو روزه اش به تهران گفت و گوهای طولانی با ايرانيها درباره برنامه هسته ای شان داشته و حس کرده است که اين موضوع بيش از هر چيز ديگری ذهن ايرانيها را به خود مشغول کرده است.
ملک عبدالله می گويد آن گونه که او حس کرده، ايرانيها می خواهند موضوع برنامه هسته ای خود را هر چه زودتر به شکلی مثبت و سازنده با جامعه بين المللی حل و فصل کنند.
پادشاه اردن در عين حال اشاره ای نيز به مشکلات کشور خود با ايران داشته که عمدتاً بر سر حمايت ايران از گروههای تندروی فلسطينی، بويژه گروههای اسلامگرای حماس و جهاد بوده است.
تا چند سال پيش که دولت اردن دفاتر حماس در اين کشور را بست و چند تن از رهبران آن را تبعيد کرد، اردن مرکز عمده فعاليتهای حماس بود.
ملک عبدالله در مصاحبه اش با واشنگتن پست گفته است که در ايران مذاکراتی با رهبران محافل قدرت سياسی و مذهبی بر سر فعاليت گروههای تندروی مورد حمايت ايشان داشته و به اين نتيجه دست يافته که اين گروهها ديگر از خاک اردن برای فعاليتهايی که وی تروريستی قلمداد کرده است استفاده نمی کنند.
ايرانيها می خواهند موضوع برنامه هسته ای خود را هر چه زودتر به شکلی مثبت و سازنده با جامعه بين المللی حل و فصل کنند
پادشاه اردن
او در مجموع، سفر خود به ايران را اقدام غافلگيرکننده بسيار فرحبخشی خوانده که اميدهای بسيار ايجاد کرده است.
ملک عبدالله ايرانيان را هشيارترين مردم خاورميانه در برخورد با نقشه های سياسی خوانده و آنان را مردمی دورانديش توصيف کرده که سياستهايشان محدود به پنج سال و ده سال آينده نيست، بلکه پنجاه ساله است".
او خاطر نشان کرده است که ايرانيها از اين نگرانند که بی ثباتی روزافزون در عراق به بيرون از عراق سرايت کرده و به بقيه کشورها نيز آسيب برساند.
اما پادشاه اردن به يکی از پرسشهای واشنگتن پست در مورد ايران پاسخ نگفته و آن پرسش اين بوده که آيا ايرانيها در مورد اتهامی که دولت بوش به آنان زده و به پناه دادن به اعضای القاعده متهمشان کرده با او سخنی گفته اند يا نه.
ملک عبدالله اگرچه به اين پرسش پاسخ نداده اما گفته است که پس از مذاکره با جرج بوش شايد به اين نکته هم بپردازد و پاسخی به اين پرسش بدهد.