نسل ببرهای سیبری در حال انقراض است

ببر ها بزرگترین گربه سانانی هستند که تنها در قاره آسیا یافت می شوند

تازه ترین بررسی ها نشان می دهد که تعداد ببرهای سیبری در شمال روسیه، به شدت کاهش یافته است.

بنا بر گزارش سازمان حافظت از حیات وحش روسیه، تعداد این ببرهای کمیاب طی چهار سال گذشته به طرز چشمگیری کم شده است به طور که در حال حاضر تنها ۵۶ قلاده از این نوع ببر در جنگل های سیبری زندگی می کند.

علت اصلی این کاهش، تخریب جنگل ها و رانده شدن این گربه سان های عظیم الجثه از زیست گاه طبیعی خود اعلام شده است.

محققان همچنین معتقدند که بارش های سنگین برف در زمستان سال گذشته می تواند یکی از علل کاهش تعداد ببرها باشد.

سرمای بیش از حد، از میزان فعالیت این حیوانت می کاهد و احتمال جفت گیری آنها را نیز کاهش می دهد.

تعداد ببرهای سیبری در سرشماری سال ۲۰۰۵ بالغ بر ۵۰۰ قلاده گزارش شده بود.

افزایش تعداد این ببرها در سال ۲۰۰۵ در پی اجرای موفق برنامه های حفاظتی بود که پس از سال ۱۹۴۰ و به دنبال کاهش تعداد ببرها به کمتر از ۳۰ قلاده صورت گرفت.

دکتر "دال میکویل" پژوهشگر حیات وحش روسیه معتقد است که این کاهش در تعداد ببرهای سیبری نشانگر آن است که اقدامات حفاظتی از محیط زیست این جانوران به اندازه کافی موثر نیست.

او می گوید: خبر خوب این است که چنانچه اقدامات محافظت کننده بهنگام شروع شوند، می توان نسل این سلاطین جنگل های سیبری را حفظ کرد.

ببر سیبری، ببر مازندران، و ببر بنگال به ترتیب عظیم الجثه ترین گربه سانان روی کره زمین هستند که از این میان نسل ببر مازندران منقرض شده است.

آخرین بار در سال ۱۳۳۸ برابر با ۱۹۵۹ میلادی، یک شکارچی در گنبد کاووس ببری را شکار کرد.

در آن هنگام و به زبان محلی ببرها را "شیر سرخ" می نامیدند.

مطالب مرتبط