
وزیر ارتباطات ایران از مسئولان پیشرو در سانسور و کنترل فعالیتهای اینترنتی در ایران معرفی شده است
وزارت خزانهداری آمریکا در اطلاعیهای ۱۷ شخص و نهاد ایرانی را به دلیل آنچه ارتباط یا نقش آنها در سانسور، نقض حقوق بشر از سوی دولت ایران و حمایت از تروریسم خوانده شده، مشمول تحریم کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی، جانشین فرمانده بسیج و شرکت ملی نفت ایران از جمله افراد و نهادهایی هستند که مشمول تحریمهای جدید خزانهداری آمریکا شدهاند.
خزانهداری آمریکا اعلام کرده است که این اشخاص و نهادها از تاریخ ۱۲ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی در فعالیتهای مربوط به سانسور یا دیگر اقدامات دولت ایران برای ممنوعیت، محدودیت یا مجازات استفاده از آزادی بیان یا تجمع توسط شهروندان غیرنظامی نقش داشتهاند.
براساس این اطلاعیه، با مصوبه و تغییرات جدید، تحریمهایی که پیش از این علیه ایران تصویب شدهاند، شدت بیشتری مییابند و مجموعه فعالیتهایی که ممکن است موسسههای مالی خارجی را مشمول تحریمهای آمریکا بکند، گستردهتر می شوند.
تحریم به دلیل سانسور
مشمولان جدید تحریم ها
- علی فضلی
- رضا تقی پور
- اسماعیل احمدی مقدم
- رسول جلیلی
- محمد مینایی
- کریم جعفر محسن الغنیمی
- سید صلاح مندی حنتوش المکصوصی
- ریاض یونس جاسم الحمیداوی
- مرکز بررسی جرایم سازمان یافته (گرداب)
- هیات نظارت بر مطبوعات
- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- شرکت ملی نفت ایران
- دانشگاه امام حسین
- دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله
- شرکت امنافزار گستر شریف
- شرکت پیکآسا
- شرکت تهرانگسترش
خزانهداری آمریکا اعلام کرده است که گروهی از افراد تحت تحریم، در مجموعه فعالیتهای دولت ایران برای محدود کردن دسترسی افراد به رسانهها نقش داشتهاند.
فراهم کردن مقدمات و امکان دستکاری عمدی در فرکانس که زمینهساز ارسال پارازیت بر سیگنالهای بینالمللی بوده، از جمله این موارد خوانده شده است.
علی فضلی، جانشین فرمانده بسیج ایران از جمله افراد مشمول تازهترین تحریمهای خزانهداری آمریکا علیه ایران است.
خزانهداری آمریکا اعلام کرده است که بسیج در ایران به منظور محدود کردن دسترسی مردم به اطلاعات، به حملههایی علیه وبسایتها، از جمله سایتهای خبری خارجی دست زده است.
در این اطلاعیه آمده است که اعضای بسیج در حملههای خشونتآمیز به تظاهرکنندگان در ایران هم نقش داشتهاند و علی فضلی در سمت پیشین خود به عنوان فرمانده سپاه سیدالشهداء، از زیر مجموعههای سپاه پاسداران ایران، در سرکوب شدید تظاهرکنندگان در سال ۲۰۰۹ میلادی، پس از انتخاب دوباره محمود احمدینژاد به ریاست جمهوری، نقش داشته است.
رضا تقیپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، از دیگر مقامات بلندپایهای است که مشمول دور جدید تحریمهای خزانه داری آمریکا شده است.
او از مقامات پیشرو مسئول در زمینه سانسور و کنترل فعالیتهای اینترنتی و دیگر شیوههای ارتباطاتی در ایران معرفی شده است.
همچنین در اطلاعیه خزانهداری آمریکا آمده است: اسماعیل احمدیمقدم که از سال ۲۰۰۵ میلادی فرمانده پلیس (نیروی انتظامی) ایران بوده است، مسئول نظارت و شناسایی فعالان اینترنتی در ایران به شمار میرود و بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران در ژوئن ۲۰۰۹ میلادی، نیروهای تحت فرماندهی آقای احمدی مقدم به طور مستقیم در ضرب و شتم و بازداشت تظاهرکنندگان نقش داشتند.
در این اطلاعیه با اشاره به تشکیل پلیس سایبری به عنوان یکی از زیرمجموعههای تحت فرماندهی آقای احمدی مقدم آمده است که این بخش از نیروی پلیس ایران با نظارت بر وبسایتها و شبکههای اجتماعی اینترنتی، نقشی کلیدی در سرکوب و تحت فشار قرار دادن دانشجویان، مخالفان سیاسی و روزنامهنگاران داشته است.
وی در تحریمهای پیشین آمریکا نیز به دلیل حمایت از نقض حقوق بشر از سوی دولت سوریه و موارد متعدد نقض حقوق بشر در ایران مشمول تحریم شده بود.
مرکز بررسی جرایم سازمانیافته ایران هم مشمول دور جدید تحریمها شده است.
براساس اعلام خزانهداری آمریکا، این مرکز از سوی سپاه پاسداران ایران برای محافظت از دولت در عرصه سایبری ایجاد شده است و در جریان انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۰۹ میلادی در ایران، در سانسور وبسایتها و شناسایی فعالان مخالف دولت نقش داشت.
خزانهداری آمریکا با اشاره به تشکیل هیات نظارت بر مطبوعات در سال ۱۹۸۶ میلادی به عنوان زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرده است که این هیات با هدف صدور مجوز چاپ، بررسی و نظارت بر عملکرد مطبوعات و خبرگزاریها و نظارت بر پرداخت یارانه به رسانهها ایجاد شد.
براساس اعلام خزانهداری آمریکا، هیات نظارت بر مطبوعات از زمان برگزاری انتخابات در سال ۲۰۰۹ میلادی، به طور مرتب مجوز انتشار نشریات، به ویژه نشریاتی را که محتوایی انتقادی نسبت به عملکرد دولت ایران داشتهاند، لغو کرده است.
"بعد از آخرین انتخابات ریاستجمهوری در ایران نیروهای تحت امر اسماعیل احمدیمقدم به طور مستقیم در ضرب و شتم و بازداشت تظاهرکنندگان نقش داشتند"
خزانه داری آمریکا
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به در پیش گرفتن اقدامات تنبیهی علیه روزنامهها و خبرگزاریهایی که آییننامه های مربوطه آن را رعایت نمیکنند، متهم شده است. این اقدامات شامل ممنوعیت انتشار روزنامهها و نیز بازداشت بیش از ۱۵۰ خبرنگار از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی میشود.
خزانهداری آمریکا اعلام کرده است که فردی به نام رسول جلیلی از فوریه سال ۲۰۰۹ میلادی به دنبال دستیابی به تجهیزات مربوط به نظارت بر تبادل پیام کوتاه (اساماس) بوده است و از اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی نیز فعالانه در اقدامات دولت ایران برای سانسور اینترنت نقش داشته است.
آقای جلیلی به نقش داشتن در مسدود شدن دسترسی کاربران ایرانی به سایتهای فیسبوک، اییبی و یوتیوب نیز متهم شده است.
در این اطلاعیه آمده است که شرکت امنافزار گستر شریف، تحت مدیریت رسول جلیلی، تامینکننده نرمافزار فیلترینگ و سانسور اینترنتی دولت ایران بوده است و شخص او روز هفتم مارس ۲۰۱۲ میلادی، از سوی رهبر ایران به عضویت مرکز ملی فضای مجازی ایران درآمد.
شرکت پیکآسا از دیگر مجموعههای تحت مدیریت رسول جلیلی معرفی شده است که در سال ۲۰۰۰ میلادی به عنوان شرکت توسعهدهنده نرمافزار مخابراتی ایجاد شده است. این شرکت نیز مشمول تحریمهای آمریکا شده است.
حمایت از تروریسم
در اطلاعیه خزانهداری آمریکا آمده است که بخشی از تحریمهای جدید بر فعالیتها و حامیان گروه کتائب حزبالله متمرکز شده است.
کتائب حزبالله یک سازمان تروریستی خارجی خوانده شده که بیشتر فعالیتهایش در عراق متمرکز است.
براساس اعلام خزانهداری آمریکا، محمد مینایی، از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه ایران که در رشته عملیاتی در عراق، از جمله آموزش نیروهای کتائب حزبالله نقش داشته است، مشمول تحریمهای آمریکا میشود.
کریم جعفر محسن الغنیمی که از رهبران اصلی کتائب حزبالله معرفی شده، از دیگر افرادی است که مشمول تحریمها میشود.
بخشی از افراد در فهرست مشمولان جدید تحریمها به حمایت از گروه کتائب حزبالله متهم شدهاند
گفته شده است که او از تاسیسات ایران برای ارسال تسلیحات به عراق استفاده میکند و افزون بر داشتن یک مرکز آموزشی در خاک ایران، منابع مالی ارسالی از سوی نیروی قدس سپاه را هم به دست رهبران کتائب حزبالله در عراق میرساند.
در این اطلاعیه همچنین سید صلاح مندی حنتوش المکصوصی از افسران ارشد عملیاتی کتائب حزبالله معرفی شده است که شخصا بر چندین حمله موشکی علیه نیروهای نظامی خارجی در عراق نظارت داشته است.
او ساکن تهران خوانده شده و براساس اعلام خزانهداری آمریکا، روابطی مستقیم با عبدالرضا شهلایی، از افسران نیروی قدس سپاه پاسداران دارد.
آقای شهلایی پیش از این به دخالت در توطئه ترور سفیر عربستان در آمریکا متهم شده است.
ریاض یونس جاسم الحمیداوی، از دیگر مشمولان تحریم خوانده شده که از اعضای کتائب حزبالله و مستقر در ایران است.
حمایت از سپاه
خزانهداری آمریکا در ارتباط با حمایت از سپاه پاسداران ایران، چندین نهاد از جمله شرکت ملی نفت ایران، دانشگاه امام حسین و دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله را مشمول تحریم کرده است.
در این اطلاعیه، شرکت ملی نفت ایران به تامین یا تلاش برای تامین مالی و پشتیبانی برای تامین تجهیزات سپاه پاسداران متهم شده است.
"تحت حکومت کنونی در ایران، نفوذ سپاه پاسداران در بخش انرژی و شرکت ملی نفت ایران افزایش یافته است "
خزانهداری آمریکا
خزانهداری آمریکا اضافه کرده است که تحت حکومت کنونی در ایران، نفوذ سپاه در بخش انرژی و شرکت ملی نفت ایران افزایش یافته است و خاتمالانبیاء، از زیرمجموعههای سپاه پاسداران که در بخش انرژی فعال است، توانسته قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار با شرکت ملی نفت ایران نهایی کند.
براساس این اطلاعیه، تهرانگسترش، به عنوان یک شرکت جامع قراردادی در ایران، مشمول تحریم میشود. این شرکت تحت مالکیت و کنترل بنیاد تعاون سپاه است و این بنیاد از سوی فرماندهی سپاه پاسداران ایران با هدف ساماندهی سرمایههای سپاه تشکیل شده است.
همچنین خزانهداری آمریکا اعلام کرده است که دانشگاه امام حسین تحت مالکیت و کنترل سپاه ایران، تامین یا تلاش برای تامین فنی و دیگر حمایتها و خدمات مورد نیاز سپاه پاسداران ایران را به عهده دارد.
در اطلاعیه خزانه داری آمریکا اضافه شده است که دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله هم تحت مالکیت یا کنترل سپاه قرار دارد و تامین یا تلاش برای تامین خدمات فنی یا دیگر حمایتهای مورد نیاز این نهاد از جمله فعالیتهای آن به شمار میرود.