ایران می گوید به نامه های اوباما پاسخ داده شده

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفته که کشورش به بعضی از نامه های باراک اوباما به رهبر ایران که عمدتا بر مساله برنامه اتمی ایران متمرکز بوده پاسخ داده است.
این اولین بار است که ایران چنین مکاتبه ای با رئیس جمهور آمریکا را تایید می کند اما معلوم نیست که نامه ها را آیت الله خامنه ای رهبر ایران مستقیما جواب داده باشد.
علی شمخانی نماینده رهبر ایران و دبیر شورایعالی امنیت ملی روز چهارشنبه به رسانه های ایران گفت: "نامه نگاری رئیس جمهور آمریکا دارای سابقه چندین ساله است و در برخی موارد نیز پاسخ هایی به این مکاتبات ارایه شده است."
او رویکرد دولت آمریکا در مکاتبات محرمانه و مواضع رسمی این کشور را "دوگانه" خواند و گفت: "این روش صرفا اقدامی با هدف تاثیر گذاری بر فضای داخلی" ایران است.
او اضافه کرد: "مواضع صریح، شفاف و قاطع جمهوری اسلامی در موضوع هسته ای مجددا به رییس جمهور ایالات متحده آمریکا یادآوری و بر عدم پذیرش برنامه غنی سازی نمایشی از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است."
روزنامه والاستریت ژورنال هفته پیش گزارش داد که آقای اوباما ماه گذشته به طور محرمانه نامهای برای رهبر ایران فرستاد که در آن "منافع مشترک" ایران و آمریکا را شرح داد.
این چهارمین نامهای است که باراک اوباما از زمان ریاست بر کاخ سفید برای رهبر ایران ارسال کرده است و به نوشته وال استریت ژورنال این مکاتبات نشان میدهد که آقای اوباما در مقابله با داعش، نقش ایران را مهم میداند.
براساس آن گزارش آقای اوباما به رهبر ایران نوشته که هر حمله آمریکا علیه مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) با منافع ایران نیز همخوانی دارد.
جان ارنست، سخنگوی کاخ سفید پس از انتشار آن خبر از اظهار نظر در مورد صحت و سقم و جزئیات نامه سر باز زد و فقط گفت: "آنچه می توانم بگویم این است که سیاست کاخسفید در مواجهه با ایران تغییری نکرده است."
دو طرف هم اکنون در چارچوب مذاکرات گروه پنج به علاوه یک با ایران درحال گفتگو برای حل اختلافات بر سر برنامه اتمی ایران هستند.
توافق مقدماتی ایران و این گروه روز ۲۴ نوامبر به پایان می رسد و اگر تا آن زمان توافقی حاصل نشود مذاکرات می تواند بی نتیجه بماند.
هرچند طرف های مذاکرات تمایلی به تمدید این فرصت نشان داده اند اما تمدید آن را مردود هم ندانسته اند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس سال گذشته فاش کرد که مقام های آمریکا و ایران از پیش از روی کار آمدن حسن روحانی رئیس جمهور ایران طی یک رشته دیدارهای محرمانه راه را برای توافق مقدماتی ژنو که پاییز گذشته به دست آمد هموار کردند.