سیاستهای توسعه ایران با تأکید بر 'اقتصاد مقاومتی' ابلاغ شد

آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه را که به گفته او بر پایه سه محور "اقتصاد مقاومتی"، "پیشتازی در عرصه علم و فناوری" و "تعالی و مقاومسازی فرهنگی" تدوین شده، به رئیسجمهور این کشور ابلاغ کرد.
این مجموعه سیاستها که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین و ابلاغ شده است، مبنای تنظیم قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه ایران خواهد بود.
در این مجموعه، متوسط رشد اقتصادی برای دوره پنج ساله مذکور ۸ درصد در نظر گرفته شده که باید عمدتاً با اتکا به تواناییها و امکانات داخلی و با مدیریت "جهادی و انقلابی" تأمین شود.
تمرکز ایران در سیاست خارجی، بر توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای منطقه جنوب غربی آسیا خواهد بود.
علاوه بر آن، بر جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور و همچنین جذب سرمایهگذاران خارجی تأکید شده است.
تعداد ایرانگردان خارجی که از ایران بازدید میکنند، باید تا پایان دوره پنج ساله پنج برابر شود.
در بخش نفت و انرژی، قرار است برای "دانشبنیاد" شدن صنایع نفتی، "تکمیل زنجیره ارزش افزوده" این صنعت و افزایش بهرهوری در مصرف انرژی در کنار "افزایش سهم انرژیهای تجدید پذیر و نوین و گسترش نیروگاههای پراکنده و کوچک" برنامهریزی شود.
تسهیل ورود بخش غیردولتی در اکتشاف، بهرهبرداری و توسعه میادین نفت و گاز، به ویژه میادین مشترک نیز، از جمله مواردی است که در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه مطرح شده است.
توسعه در مناطق محروم
در مجموعه سیاستهای ابلاغ شده توسط رهبر ایران، اتخاذ برنامههایی برای توسعه روستایی کشور پیشبینیشده که هدف آن "تثبیت جمعیت روستایی و تشویق مهاجرت به مناطق روستایی و عشایری" خواهد بود.
همچنین، توسعه اقتصاد دریایی در سواحل جنوبی کشور، از بندر چابهار تا خرمشهر مورد تأکید قرار گرفته است.
در این بخش تأکید ویژه بر توسعه اقتصاد دریایی در استان سیستان و بلوچستان و شرق استان هرمزگان است.
بر اساس سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، در بخش حملونقل، تمرکز بر توسعه حملونقل ریلی خواهد بود.
فضای مجازی
برنامه پنج ساله توسعه ششم میباید تولید محتوا در فضای مجازی را "بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور" به پنج برابر افزایش دهد.
"بومیسازی" شبکههای اجتماعی از دیگر سیاستهایی است که برای این حوزه در نظر گرفته شده است.
تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات (اینترانت یا اینترنت داخلی) و " تسلط بر دروازههای ورودی و خروجی فضای مجازی و پالایش هوشمند آن و ساماندهی، احراز هویت و تحول در شاخص ترافیکی شبکه"، به طوری که نیمی از کل شبکه اطلاعات داخلی باشد، از جمله سیاست های اعلام شده است.
سیاستهای نظامی
بر اساس ابلاغیه امروز رهبر ایران، حداقل ۵ درصد بودجه عمومی کشور در دوره برنامه پنج ساله باید به افزایش قدرت دفاعی اختصاص داده شود.
توسعه توان موشکی ایران، که از جمله موارد اختلاف این کشور با قدرتهای جهانی است، در این سیاستها به طور مشخص مورد تأکید قرار گرفته است.