جبهه مشارکت: به رغم روی کار آمدن روحانی هزینه فعالیت سیاسی سنگین است

جبهه مشارکت ایران اسلامی، حزب اصلاحطلبی که فعالیتش ممنوع اعلام شده، با انتشار بیانیهای گفته است با وجود روی کار آمدن حسن روحانی هزینههای فعالیت سیاسی در ایران هنوز سنگین است.
این حزب از زندانی بودن اعضایش و ناامنی فضای سیاسی انتقاد کرده است.
در بیانیه جبهه مشارکت، که به مناسبت هفدمین سالگرد تاسیس آن منتشر شده، آمده است: "به رغم تغییر دولت اقتدارگرا و بر سرکارآمدن دولت روحانی ملقب به 'دولت تدبیر و امید' هنوز سه نفر عضو ارشد و جوان جبهه در زندان ظلم به سر میبرند و امنیت فعالیتهای سیاسی همچنان خدشهدار مانده و هزینههای سنگینی مترتب بر انجام کار سیاسی است."
آزادی زندانیان سیاسی و آزادی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از بازداشت خانگی از وعدههای انتخاباتی حسن روحانی بود.
جبهه مشارکت در بیانیه خود آورده که ممنوعیت فعالیتش به طور رسمی ابلاغ نشده و به این ترتیب "مسئولان جبهه هنوز امیدوارند با تغییر فضای سیاسی و طی روند قانونی این حزب بتواند فعالیتهایش را از سر گیرد و همچون گذشته در عرصه سیاسی کشور به ایفای وظیفه و نقش بپردازد."
جبهه مشارکت پس از ۱۷ سال
جبهه مشارکت ایران اسلامی در سال ۱۳۷۷ با شعار "ایران برای همه ایرانیان" و با دبیرکلی محمدرضا خاتمی، برادر رئیس جمهور وقت، تاسیس شد. این حزب در انتخابات مجلس ششم و اولین دوره انتخابات شوراها موفقیت چشمگیری داشت و شماری از اعضایش هم جزو کابینه محمد خاتمی بودند.
اما پس از آن این حزب موفقیتی در انتخابات به دست نیاورد. بسیاری از نامزدهای اصلاحطلب در انتخابات دورههای مختلف مجلس رد صلاحیت شدند.
در انتخابات ریاست جمهوری هم در سال ۱۳۸۴ مصطفی معین، نامزد مورد حمایت جبهه مشارکت در دور اول میان هفت نامزد پنجم شد و در دوم اکبر هاشمی رفسنجانی، که جبهه مشارکت از او حمایت کرده بود به محمود احمدینژاد باخت.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ جبهه مشارکت نخست از محمد خاتمی حمایت میکرد که پس از اعلام نامزدی میرحسین موسوی از انتخابات کنار کشید. به این ترتیب جبهه مشارکت از میرحسین موسوی حمایت کرد.
در سال ۱۳۸۸ محمود احمدینژاد به ریاست جمهوری رسید و شمار زیادی از چهرههای کلیدی جبهه مشارکت به همراه دیگر فعالان سیاسی بازداشت شدند. برخی از آنها در دادگاههای گروهی محاکمه شدند و چند سال حبس گرفتند. دفتر این حزب هم پلمپ شد.
همان سال اعلام شد که دادگاه انقلاب اسلامی جبهه مشارکت را به همراه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی منحل و غیرقانونی اعلام کرده است. با این حال برخی اعضای جبهه مشارکت میگویند که دادگاهی با شرایط قانونی در این زمینه برگزار نشده، چنین حکمی رسما به آنها ابلاغ نشده و بنابراین اعتبار ندارد.
شماری از اعضای جبهه مشارکت به تازگی حزب "اتحاد ملت ایران اسلامی" را تاسیس کردهاند، که علی شکوری راد دبیر کل آن است. در کابینه حسن روحانی نیز محمود حجتی، معصومه ابتکار، شهیندخت مولاوردی و صفدر حسینی سابقه عضویت در جبهه مشارکت را دارند.