متهم به توطئه علیه رابرت موگابه تبرئه و آزاد شد
دادگاهی در زیمبابوه یکی از منتقدان رابرت موگابه، رئیس جمهوری مستعفی این کشور را تبرئه کرده است.
روز چهارشنبه، ٨ آذر (٢٩ نوامبر)، دادگاه عالی زیمبابوه اوان ماواریره را در ارتباط با اتهام اقدام علیه امنیت ملی و توطئه برای سرنگونی رئیس جمهوری مقصر نشناخت و دستور آزادی او را صادر کرد. پرونده علیه آقای ماواریره سال گذشته و در پی اعتصاب گسترده کارکنان بخش حمل و نقل علیه سیاست های اقتصادی به جریان افتاده بود.
قاضی دادگاه گفت که "شواهدی در دست نیست که نشان دهد متهم دیگران را به اقدام خشونتآمیز علیه دولت تحریک کرده بلکه او فقط خواستار اعتراض مسالمتآمیز علیه رویکرد اقتصادی دولت شده بود."
سال گذشته، آقای ماواریره یک نوار ویدیوئی تهیه و در اینترنت پخش کرد که در آن، در حالیکه پرچم زیمبابوه را بر دوش داشت، از دشواریهای اقتصادی و محدودیت آزادی مردم کشورش انتقاد میکرد. انتشار این ویدیو استقبال گستردهای را در پی داشت و باعث راه افتادن "نهضت پرچم" در اعتراض به سیاستهای دولت رابرت موگابه شد.
در واکنش به این حرکت اعتراضی، دولت برگزاری تجمعهای اعتراضی در پایتخت را ممنوع و نهضت پرچم را متهم کرد که به پرچم ملی اهانت کرده است. اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل در اعتراض به منع برگزاری تظاهرات صورت گرفت.
+ جانشین موگابه وعده داد در 'دموکراسی جدید' زیمبابوه شغل ایجاد کند
+ زیمبابوه در تسلط نظامیان است
+ موگابه در مراسم عمومی شرکت کرد
پس از صدور حکم تبرئه در روز چهارشنبه، اوان ماواریره گفت که ایراد اتهام، تشکیل پرونده و کشاندن او به دادگاه "اقدامی بیمعنی و بی اساس" بوده و باعث شد تا یازده ماه را برای دفاع از خود در برابر "این اتهام مهمل" تلف کند.
آقای ماواریره ابراز امیدواری کرد با کنار رفتن رابرت موگابه و آغاز ریاست جمهوری امرسون منانگاگوا اوضاع در زیمبابوه تحول یابد و شرایط سیاسی و اقتصادی این کشور بهتر شود و هشدار داد که "اگر بازهم بخواهند همان راه موگابه را ادامه دهند، ما هم همانطور که با موگابه رفتار کردیم با آنان برخورد خواهیم کرد."
رابرت موگابه، رئیس جمهوری مستعفی زیمبابوه، پس از حدود چهل سال حکومت بر زبمبابوه سرانجام هفته گذشته از این سمت کنارهگیری کرد و امرسون منانگاگوا، معاون رئیس جمهوری که پیشتر به دستور او برکنار شده و به خارج گریخته بود، تا پایان دوره فعلی ریاست جمهوری در سال آینده این سمت را برعهده گرفت. پیش از استعفا از سمت ریاست جمهوری، حزب حاکم زانو پیاف آقای موگابه را از رهبری حزب برکنار کرد.
رابرت موگابه از رهبران اصلی حرکت استقلالطلبانه در زمان حکومت اقلیت سفید پوست بر زیمبابوه بود که تا قبل از استقلال در سال ١٩٨٠ رودزیا خوانده میشد. این سرزمین تا زمان اعلام یکجانبه استقلال توسط اقلیت سفید پوست مستعمره بریتانیا بود. رابرت موگابه از زمان استقلال تا کنارهگیری اجباری، در سمتهای نخست وزیر و رئیس جمهوری قدرت را در دست داشت. به گفته مخالفان، ادامه زمامداری او با تقلب در انتخابات و فشار بر مخالفان امکانپذیر شده بود.
منتقدان رابرت موگابه او را متهم میکنند که با سوء مدیریت اقتصادی و کمک به گسترش فساد به خصوص طی دو دهه گذشته باعث شد تا زیمبابوه با وجود امکانات قابل توجه، گرفتار بحران فقر شود اما او دشمنان خارجی و مخالفان داخلی را مسئول این وضعیت قلمداد میکرد.
رابرت موگابه پس از مداخله ارتش و تنها چند روز پس از حکم برکناری امرسون منانگاگوا مجبور به کنارهگیری شد و در حال حاضر از محل اقامت او و همسرش گزارشی منتشر نشده است. مخالفان آقای موگابه خواستار رسیدگی قضایی به تخلفات احتمالی او و اطرافیانش شده بودند اما گفته شده است که احتمالا او پس از نوعی مصالحه بر سر مصونیت از پیگرد قضایی حاضر شد از قدرت کنارهگیری کند.