قاضی اسپانیایی حکم جلب پوجدمون را پس گرفت

یک قاضی اسپانیایی درخواست جلب بینالمللی کارلس پوجدمون، رهبر برکنار شده کاتالونیا، و چهار تن از همکاران او را پس گرفته است.
پابلو لارنو، قاضی دیوان عالی اسپانیا، گفته است که این اقدام به دلیل آن بوده که آقای پوجدمون به بازگشت به کشور قبل از انجام انتخابات پارلمان منطقهای کاتالونیا، علاقه نشان داده است.
این قاضی دادگاه گفته که با این حال هنوز امکان دارد این افراد به شورش و ایجاد فتنه متهم شوند. شورش یکی از جدیترین اتهامات در اسپانیا است که میتواند به صدور حکم تا ۳۰ سال زندان منجر شود.
تبلیغات انتخابات پارلمان منطقهای در کاتالونیا آغاز شده است. این انتخابات قرار است حدود دو هفته دیگر (۲۱ دسامبر) برگزار شود. پس از همهپرسی در کاتالونیا و مخالفت شدید مقامات مادرید با نتیجه آن، دولت مرکزی پارلمان کاتالونیا را منحل و دولت فدرال را تا زمان برگزاری انتخابالت محلی مسئول اداره منطقه اعلام کرد.
- قاضی بلژیکی درباره حکم جلب پوجدمون تصمیم میگیرد
- اسپانیا در صدد بازداشت پوجدمان است
- رهبر سابق کاتالونیا در دادگاه عالی اسپانیا 'حاضر نخواهد شد'
- تظاهرات بزرگ برای وحدت اسپانیا در بارسلون
- دادستانی اسپانیا مقامات کاتالونیا را به شورش متهم کرد
- نخستوزیر اسپانیا پارلمان کاتالونیا را منحل کرد
- نخستوزیر اسپانیا خواهان اداره مستقیم کاتالونیا شد
براساس گزارشها ۱۲ نفر از ۱۳ مقام کاتالونیا که از سوی مقامات در مادرید، پایتخت، و پس از همهپرسی از مقام خود برکنار شده بودند درنظر دارند در انتخابات شرکت کنند.
همچنین گزارش شده است که شش نفر از وزرای محلی که بازداشت شده بودند شب گذشته (دوشنبه) از زندانی در نزدیکی مادرید با قرار وثیقه آزاد شدند. اما دو نفر دیگر از جمله معاون رئیس جمهور کاتالونیا هنوز در زندان هستند.
قاضی دادگاهی در مادرید در اوایل ماه نوامبر برای آقای پوجدمون، رهبر برکنار شده کاتالونیا و چهار تن از همکاران او حکم دستگیری در اروپا را صادر کرده بود.
این افراد پس از تحولات پس از همهپرسی استقلال کاتالونیا از کشور خارج و به بلژیک رفتند. مقامات اسپانیا این همه پرسی و نتیجه آن را غیرقانونی میدانند.
آقای پوجدمون و همکارانش در حال حاضر با تلاشها برای استرادشان به اسپانیا مقابله میکنند. آنها میگویند که تضمینی برای محاکمهای منصفانه در اسپانیا برایشان وجود ندارد.
روز ۱ اکتبر، دولت محلی کاتالونیا همهپرسی استقلال از اسپانیا را برگزار کرد که اکثریت رأیدهندگان در آن به استقلال رای دادند، اما گروه بزرگی از مخالفان برگزاری همهپرسی اصولا در آن شرکت نکرده بودند. دادگاه قانون اساسی اسپانیا این همهپرسی را غیرقانونی و نتیجه آن را فاقد اعتبار اعلام کرده بود، اما دولت محلی کاتالونیا لایحه اعلام یکجانبه استقلال را در پارلمان منطقهای مطرح کرد که با اکثریت آراء به تصویب رسید.
این تصمیم پارلمان کاتالونیا با مخالفت شدید دولت مرکزی اسپانیا روبرو شد.
نظام حکومتی اسپانیا مشروطه سلطنتی است و اگرچه رسما یک نظام فدرال خوانده نمیشود، اما ساختاری بسیار غیرمتمرکز دارد و دولتهای منطقهای مناطق مختلف آن از اختیارات وسیعی در اداره امور خود برخوردار هستند.
منطقه کاتالونیا از ثروتمندترین مناطق اسپانیاست و گروهی از اهالی آن معتقدند که کمک مالی دولت مرکزی به این منطقه به مراتب کمتر از عوایدی که از این منطقه به دست می آورد. همچنین، ملیگرایان کاتالونیا به طور سنتی با حکومت اسپانیا مخالف بودهاند.