در حالی که فقط یک هفته به برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل باقی مانده، بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود در دیدار از شهر اشکلون وعده داد که در صورت دستیابی به مقام نخست وزیری این کشور، حکومت حماس در نوار غزه را سرنگون خواهد کرد.
شهر اشکلون امروز هدف یک موشک کاتیوشا قرار گرفت که بر اثر آن چند اسرائیلی شوکه شدند.
دولت اسرائیل شبه نظامیان حماس را مسئول پرتاب موشک دانسته و به ارتش دستور داده که به تلافی آن، اهداف حماس را در نوار غزه بمباران کند.
آقای نتانیاهو که ظاهرا حملات پراکنده موشکی حماس به اسرائیل را پس از جنگ ۲۲ روزه در نوار غزه، موضوع مناسبی برای تبلیغات انتخاباتی خود میبیند با سفر به شهر اشکلون، پیش بینی رهبران حزب کادیما در باره توقف موشک پرانی به شهرهای اسرائیلی را "مسخره" دانست و تاکید کرد که دولت تحت رهبری او، حکومت حماس را از نوار غزه برمیچیند و از این طریق به پرتاب موشک به خاک اسرائیل پایان میدهد.
طبق آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته، حزب لیکود به رهبری آقای نتانیاهو در رقابت با سایر احزاب اسرائیلی پیشتاز انتخابات است به طوری که ۲۸ کرسی از مجلس ۱۲۰ عضوی اسرائیل را به دست خواهد آورد. حزب کادیما به رهبری زیپی لیونی، وزیر امور خارجه با ۲۳ کرسی در جایگاه دوم قرار دارد.
در واقع جنگ ۲۲ روزه نوار غزه تاثیر عمدهای بر موقعیت انتخاباتی دو حزب لیکود و کادیما نداشته و فقط حزب کارگر به رهبری اهود باراک نسبت به قبل از جنگ موقعیت بهتری پیدا کرده است.
با این حال، طبق آخرین نظرسنجیها، هنوز ۲۰ درصد جمعیت اسرائیل تصمیمی در باره اینکه به کدامیک از احزاب رای دهند، اتخاذ نکردهاند و به همین علت، هر چه زمان انتخابات نزدیکتر میشود، رقابت انتخاباتی بین احزاب اسرائیل نیز شدیدتر میشود.
نوع برخورد با حماس یکی از موضوعاتی است که به نظر میرسد احزاب اسرائیلی برای جلب نظر تعداد بیشتری از رای دهندگان نوعی مسابقه "تندروی" در مورد آن با هم آغاز کردهاند.
خانم لیونی و آقای باراک طی روزهای گذشته مواضع شدیدی در مقابل حماس و تحرکات نظامی آن در پیش گرفتهاند، اما آقای نتانیاهو برای اینکه گامی از آنها فراتر گذارد، وعده سرنگونی حکومت حماس در نوار غزه را میدهد.
این در حالی است که شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل اعلام کرده است که سقوط حکومت حماس در نوار غزه، مشکلات مربوط به اداره زندگی روزمره مردم این منطقه را به دوش اسرائیل منتقل میکند و بنابراین، اقدامی در جهت منافع دولت این کشور نخواهد بود.
ظاهرا احزاب کادیما و کارگر یک حماس "ضعیف" در نوار غزه را که به یک آتش بس پایدار با اسرائیل تن در دهد، نسبت به سایر گزینهها ترجیح میدهند و بسیار علاقمندند که پیمان آتش بس مورد نظر آنها پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی دهم فوریه صورت رسمی به خود گیرد.
دولت حسنی مبارک رئیس جمهور مصر نیز با تکیه بر خطری که حماس را در صورت به قدرت رسیدن آقای نتانیاهو تهدید خواهد کرد، میکوشد تا این گروه را به امضای توافق آتش بس طولانی با اسرائیل پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی آن کشور متقاعد کند.
حماس اما گویا شتابی برای امضای پیمان آتش بس ندارد، زیرا به قدرت رسیدن احتمالی آقای نتانیاهو در اسرائیل لزوما به زیان این گروه نیست.
آقای نتانیاهو در صورت پیروزی در انتخابات قاعدتا اگر بخواهد به وعدههای انتخاباتی خود در مورد مساله فلسطین پایبند بماند، در عمل راه مذاکرات صلح را سد خواهد کرد و این دقیقا همان آرزوی دیرینه حماس است.
رهبر حزب لیکود وعده داده است که "رشد طبیعی" شهرکهای یهودی نشین در کرانه غربی رود اردن را ادامه دهد، با برچیدن شهرکها مخالفت کند، از دادن امیتاز در باره بیتالمقدس به فلسطینیها خودداری ورزد و سرانجام این که به توافقات پشت پرده اهود اولمرت و خانم لیونی با دولت خودگردان فلسطین تعهدی نداشته باشد.
مسلما آقای نتانیاهو در عمل قادر نخواهد بود که به این وعده ها به طور کامل پایبند بماند، بخصوص اینکه میگوید دولت خود را از طریق ائتلاف با احزاب کادیما و کارگر تشکیل خواهد داد، اما سرسختی او در مورد موضوعات مذکور، روند صلح با محمود عباس را کند و مشقت بار خواهد کرد که موضع حماس در بین فلسطینیها مقبولیت بیشتری خواهد یافت.
از این جهت، پیروزی احتمالی آقای نتانیاهو به خلاف ظاهر آن، دست کم در کوتاه مدت، به نفع حماس، به زیان فتح و دردسر بزرگی برای باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود. آیا اینها همان چیزهایی است که رای دهندگان اسرائیلی در پی آنند و یا اینکه افکار عمومی در اسرائیل بار دیگر سردرگم شده است؟
BBC © 2014 بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست
بهترین روش دیدن این صفحه بر روی آخرین مرورگر مجهز به CSS است. با اینکه مرورگر کنونی تان قابلیت نمایش سایت را دارد ولی امکان بهترین تجربه تصویری را به شما نمی دهد . لطفا در صورت امکان مرورگر خود را به آخرین نسخه ارتقا دهید.