В Антарктиці масово загинули пташенята пінгвінів

пінгвіни Копирайт изображения BBC/SHUTTERSTOCK

У колонії пінгвінів на сході Антарктики загинули від голоду всі пташенята, окрім двох.

Експерти назвали нинішній сезон розмноження "катастрофічним".

Причиною цього став незвично великий обсяг криги, через що пінгвінам доводилося відпливати за їжею далі, ніж зазвичай.

Це вже другий поганий сезон для пінгвінів за п'ять років. У 2015 році не вижило жодне пташеня.

Захисники природи закликають вжити негайних дій із захисту колонії, що налічує 36 тисяч особин.

Всесвітній фонд дикої природи каже, що виживанню багатьох антарктичних видів, зокрема й пінгвінів Аделі, допомогла би заборона на вилов криля в цьому районі.

Копирайт изображения Reuters

ВФДП підтримує дослідження французьких науковців, які спостерігають за пінгвінами з 2010 року.

Захист цих птахів обговорять у понеділок на зустрічі Комісії зі збереження живих антарктичних морських ресурсів. Її членами є 25 держав та ЄС.

Пінгвіни Аделі - це птах, який живе найпівденніше у світі. Їх знаходять уздовж узбережжя Антарктиди. Сезон розмноження триває від жовтня до лютого.

Пінгвіни зазвичай відкладають два яйця у гніздах із каміння. Батьки висиджують їх по черзі.

Дорослі особини можуть подорожувати у пошуках їжі на відстань 50-120 км. Зловлене вони приносять пташенятам у дзьобах.