روزنامه‌های کابل؛ سه شنبه سوم حوت

پاکستان

منبع تصویر، EPA

توضیح تصویر،

وزارت خارجه افغانستان فهرستی از ۳۲ مرکز "تروریستی" را به پاکستان تحویل داده است

وزارت خارجه افغانستان اعلام‌ کرد که نامه‌ای را به سفیر پاکستان در افغانستان داده که شامل فهرست ۳۲ مرکز آموزشی "تروریستی" است که علیه افغانستان در خاک پاکستان فعالیت دارند.

در این نامه اسم‌های ۸۵ نفر از مقامات ارشد طالبان و دیگر گروه‌های "تروریستی" به شمول شبکه حقانی به پاکستان ارائه شده است تا برای دستگیری آنان اقدام شود.

ارائه فهرست مراکز آموزشی "تروریستی" و مقامات ارشد طالبان و دیگر گروه‌های "تروریستی" از سوی دولت افغانستان به پاکستان، تقرر عطامحد نور به حیث والی بلخ و آتش زده شدن سه خودروی پلیس در کابل از سوی مردم خشمگین، مهمترین عناوین مطالب تحلیلی روزنامه‌های سوم حوت (اسفند) کابل است.

افغانستان و پاکستان در مبارزه با تروریسم

روزنامه ۸‌صبح می‌نویسد که دو دولت؛ افغانستان و پاکستان باید علیه دشمنان همدیگر اقدام کنند.

۸‌صبح نوشته که در پاسخ به فهرستی که افغانستان از پاکستان دریافت کرده، افغانستان نیز به جانب پاکستان، فهرستی از رهبران طالبان و تروریستانی را سپرد که در شهرهای مختلف پاکستان مستقر اند و از قلمرو آن کشور علیه افغانستان استفاده می‌کنند.

۸‌صبح افزوده این اولین بار نیست که افغانستان به پاکستان این گونه فهرست می‌دهد. بارها کابل فهرست نام‌های تروریستان را به اسلام‌آباد سپرده است اما پاکستان اقدامی برای بازداشت آنها نکرده است.

۸‌صبح می‌نویسد که پاکستان باید آن چه را که از افغانستان می‌خواهد، ابتدا خودش انجام دهد. هر دولتی در برابر خدمتی که به دولتی دیگر انجام می‌دهد، در برابرش انتظار خدمت متقابل دارد.

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
پرگار

برنامه‌ای که در آن مهمانان برنامه به پرسش‌های چالشی مربوط به جامعه امروز پاسخ می‌دهند

پادکست

پایان پادکست

روزنامه افغانستان ما نیز می‌نویسد که حمله بر یک زیارت در ایالت سند پاکستان باعث شد که روابط این کشور با افغانستان تنش آلود گردد. پاکستان در واکنش به این حمله مرزهای خود با افغانستان را بست و فهرست ۷۶ نفر تروریست را به دولت افغانستان سپرد تا علیه آنها اقدام شود.

افغانستان به فهرستی که متقابلا از سوی افغانستان به پاکستان داده شده اشاره کرده و نوشته که حکومت افغانستان پیش از این نیز چنین فهرست‌هایی را به پاکستان سپرده بود اما پاکستان توجهی به آنها نکرده بود.

افغانستان افزوده که گروه‌های تروریستی دشمن مردم هر دو کشور است، آنها همچنان که افراد ملکی، زنان و اطفال افغانستان را به خاک و خون می‌نشانند، مردم پاکستان را نیز قربانی می‌کنند به همین خاطر ضرورت است که حکومت پاکستان و افغانستان به طور مشترک علیه گروه‌های تروریستی اقدام کنند و برای نابودی آنها همکاری‌های استخباراتی و سیاسی داشته باشند.

روزنامه ماندگار نیز می‌نویسد که در گذشته درخواست مکرر دولت افغانستان از پاکستان برای نابودی مراکز تروریسم در خاکش، با انکار قاطع این کشور مواجه می‌شد و حتی مقامات پاکستانی، حکومت افغانستان را به‌دلیل خواست امنیت داخلی از ورای مرزهای‌شان به تمسخر می‌گرفتند.

ماندگار افزوده اکنون که "حمله بر تجمعات عمومی در شهرهای پاکستان بارها تکرار شده و خطر ریزش دیوار امنیت عمومی توسط تروریستان در این کشور جدی شده، احساس می‌شود که رفته ‌رفته انکار و تمسخر جای خود را با اعتراف و قاطعیت در مبارزه با تروریسم عوض می‌کند و این درد مشترک، راه را به سوی همکاری و مبارزه مشترک هموار می‌کند."

ماندگار نوشته که حکومت وحدت ملی و مقامات امنیتی کشور باید این اتفاق (نامه‌دهی متقابل) را به فال نیک بگیرند و گام‌های عملی بعدی و برنامه‌های آتی در مبارزه مشترک با تروریسم حاضر در هر دو سوی مرز را بسنجند و قاطعانه آن را پی بگیرند.

توضیح تصویر،

روزنامه اطلاعات روز

تقرر عطامحمد نور به حیث والی بلخ

روزنامه اطلاعات روز می‌نویسد که عطا محمد نور شام دیروز با حکم رئیس‌جمهوری رسما‌ به‌عنوان والی بلخ تعیین شد. کسی که سال‌هاست به‌عنوان والی بلخ معترض جدی و همیشگی زمامداران کابل بوده، با طرح آشتی‌جویانه‌ای که در کابل مطرح کرد، دوباره رهبری همان ولایت را به‌دست آورد.

اطلاعات روز نوشته که از این جهت، پایان رویارویی عطامحمد نور که در پی تخریب قدرت رئیس‌جمهوری بود و محمداشرف غنی که به‌دنبال کاهش اقتدار والی بلخ بود، با باخت هر دو طرف به پایان رسید.

اطلاعات روز افزوده که هر دو طرف برای یک رویارویی شخصی سخنانی بر زبان راندند که مایه‌ برانگیختن تنش‌های قومی شدند اما هرچه هست، معامله‌ای در سطح کوچک منافع سیاسی اقتصادی فردی اتفاق افتاده است.

آتش زده شدن سه خودروی پلیس

روزنامه آرمان ملی می‌نویسد که دیروز پیش از ظهر افراد مسلح وابسته به یکی از اعضای مجلس نمایندگان در شهر کابل، پس از کشته شدن یکی از وابستگان‌شان توسط پلیس، دست به آشوبگری زدند که در نوع خود بی مانند بوده است.

آرمان ملی نوشته که این افراد سه خودروی پلیس را آتش زدند و این نشانه نافرمانی و تمکین نکردن به دارایی عامه و بیت المال است که نباید از کنار آن به آسانی رد شد.

آرمان ملی افزوده که اگر افراد مربوط به نیرو های امنیتی کشور در این قضیه مقصر بودند و یا هستند، مطابق به قوانین در کشور، راه مجازات آنان موجود است و باید قانون در مورد آنان تصمیم بگیرند نه این که این افراد با بی بندوباری آشوب برپا کنند.

آرمان ملی می‌نویسد که نهادهای دولتی باید این قضیه را با دقت بررسی کنند و مقصران را مجازات کنند.