تظاهرات صدها نفر علیه پخش برگههای 'توهینآمیز' در شمال کابل
تظاهرکنندگان پرچم سفید حمل می کردند که شبیه پرچم گروه طالبان بود
صدها نفر در اعتراض به پخش برگههای تبلیغاتی "اهانتآمیز" از سوی نیروهای بینالمللی علیه گروه طالبان، در شمال کابل اقدام به تظاهرات کردند.
پنج روز پیش نیروهای بینالمللی تحت فرمان ناتو موسوم به ماموریت حمایت قاطع در افغانستان به دلیل پخش برگههای تبلیغاتی که گفته شده در آن به مقدسات اسلامی توهین شده، عذرخواهی کردند.
اما معترضانی که روز سهشنبه، ۲۱ سنبله/شهریور در منطقه قرهباغ در شمال کابل تظاهرات کردند، گفتند که این برگهها به صورت "قصدی" پخش شده و عذرخواهی کافی نیست.
آنها از دولت افغانستان خواستند که این موضوع را به صورت "جدی" پیگیری کند.
دولت افغانستان هنوز در این مورد واکنشی نشان نداده است.
تظاهرکنندگان جاده کابل-مزار را برای چند ساعت بستند و لاستیکهای موترها (خودروها) را آتش زدند
خبرنگارانی که برای پوشش خبری این تظاهرات به قرهباغ رفته بودند، میگویند که معترضان هشدار دادند که اگر اهانت به مقدسات اسلامی بار دیگر تکرار شود، آنها به پایگاه نظامی بگرام حمله خواهند کرد.
عماد روستایی خبرنگار شبکه تلویزیون "یک" به بیبیسی گفت که شماری از معترضان پرچمهای سفید "شبیه پرچم گروه طالبان" به دست داشتند.
آقای روستایی افزود که معترضان نزدیک به پنج ساعت شاهراه کابل-مزارشریف را به روی ترافیک بستند، اما با پایان مسالمتآمیز تظاهرات، این جاده گشوده شد.
این تظاهرات از جانب شورای علمای منطقه قرهباغ سازماندهی شده بود.
خبرنگار تلویزیون یک میگوید او از روحانیونی که این همایش اعتراضی را سازماندهی کردند، پرسید که وقتی گروههای تندرو مانند داعش و طالبان به اماکن مقدس، از جمله مسجد حمله میکنند و قرآن را به آتش میکشند، چرا اعتراض نمیکنند.
به گفته آقای روستایی، پاسخ سازماندهندگان این تظاهرات این بود که در چنین حملاتی، قرآن به صورت عمدی آتش کشیده نمیشود، اما آنها در مورد این که حمله به مساجد که عامدانه انجام میشود، پاسخی ندادند.
مهاجمان وابسته به گروه طالبان و همچنین گروه دولت اسلامی معروف به داعش در مواردی به مساجد حمله کردهاند که در مواردی این حملات آنها منجر به سوزانده شدن نسخههای قرآن شده است.
از جمله اخیراً وقتی چهار مهاجم انتحاری، که بعداً داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت، به مسجد امام زمان در شمال کابل حمله کردند، دهها نفر کشته شدند و شمار زیادی از نسخههای قرآن سوختند.
هفده روز پیش در حمله مهاجمان انتحاری به مسجد امام زمان کابل نسخههایی از قرآن سوخت
شش سال پیش وقتی برخی کارگرانی که در نزدیک پایگاه نظامی بگرام کار میکردند، متوجه شدند که برخی نسخههای کتاب مذهبی در میان سایر کتابها و اشیای اضافی نیروهای آمریکایی سوزانده شده، معترضان در مناطق مختلف افغانستان اقدام به تظاهرات کردند که در مواردی به خشونت کشیده شد.
مقامهای نظامی آمریکا در آن زمان گفتند که این کار به صورت عمدی صورت نگرفته و بعد از آن لئون پانتا، وزیر دفاع وقت آمریکا، رسماً معذرت خواست و تاکید کرد که دیگر چنین چیزی تکرار نخواهد شد.