واکنش شورای امنیت افغانستان به اظهارات سفیر بریتانیا درباره خط مرزی دیورند
دفتر شورای امنیت ملی افغانستان گفته که سفیران و نمایندگان سیاسی خارجی مقیم کابل نباید خلاف ارزشهای تاریخی و ملی افغانستان ابراز نظر کنند
به دنبال اظهارات اخیر سفیر بریتانیا در خصوص به رسمیت شناختن خط مرزی دیورند، شورای امنیت ملی افغانستان با نشر خبرنامهای از تمام سفیران و نمایندگان سیاسی خارجی مستقر در افغانستان خواسته که بر حقوق و ارزشهای تاریخی افغانستان از جمله خط دیورند احترام بگذارند.
براساس این خبرنامه آنان باید با ارزشهای تاریخی و ملی افغانستان و همچنین به حساسیت دولت و مردم افغانستان خود را آگاه کرده و مطابق آن باید ابراز نظر کنند.
نیکلاس کی، چند روز قبل در گفتوگو با بیبیسی گفته بود که خط دیورند از نظر جامعه بینالمللی مرز رسمی میان افغانستان و پاکستان است.
سفیر بریتانیا در افغانستان همچنین در مورد تصمیم پاکستان برای حصارکشی مرز این کشور با افغانستان گفت که پاکستان حق دارد در مورد مدیریت مرزهایش به شیوه که خودش میخواهد تصمیم بگیرد.
گفتوگوی اختصاصی بی بی سی فارسی با سفیر بریتانیا در افغانستان
دولت افغانستان مرز مشترک بین این کشور و پاکستان را که حدود ۲۴۰۰ کیلو متر طول دارد، به رسمیت نمیشناسد و مدعی است که معاهدهای که در این مورد در سال ۱۸۹۳ میلادی بین امیر عبدالرحمان خان، پادشاه وقت افغانستان و سر مورتیمر دیورند، وزیر خارجه وقت هند بریتانیایی امضا شده، اعتبار ندارد.
اما دولت پاکستان و جامعه بینالمللی این مرز را به عنوان مرز بینالمللی بین دو کشور به رسمیت میشناسند.
حصارکشی خط مرزی پاکستان با افغانستان آغاز شده