سناتور جمهوریخواه: خروج نیروها از افغانستان برای آمریکا زیانبار است
این سناتور پر نفوذ آمریکا خواستار نشست فوری کنگره آمریکا شده است.
سناتور لینزی گراهام، یکی از چهرههای شاخص حزب جمهوریخواه آمریکا در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان با ابراز نگرانی از این تصمیم آن را برای منافع و امنیت آمریکا زیانبار خوانده است.
این سناتور پر نفوذ آمریکا خواستار نشست فوری سنای آمریکا در این باره شده است.
آقای گراهام گفت در این نشست باید جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا نیز حضور داشته باشد. آقای متیس به دلیل اختلاف دیدگاه با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دیروز از سمتش استعفا داد.
در این نشست قرار است سناتورهای آمریکایی درباره برنامه خروج حدود ۵ هزار سرباز آمریکایی از افغانستان از مسئولان دولت آقای ترامپ بشنوند.
آقای گراهام با اشاره به حضور گروه موسوم به دولت اسلامی( داعش) در افغانستان گفته "فکر نمیکند که کسی جرات کند و بگوید که این گروه در افغانستان شکست خورده است."
او معتقد است که گروه داعش در افغانستان نسبت به سال گذشته "قدرتمندتر" شده است و "برای من آشکاراست که آنان برای حمله به داخل آمریکا برنامه دارند."
این سناتور آمریکایی گفته که کاهش قدرت نظامی آمریکا در افغانستان این کشور را "متلاشی" خواهد کرد و حفظ منافع آمریکا با "قربانیهای بیشتر رو برو خواهد شد."
روز گذشته گزارش داده شده بود که حدود هزار سرباز آمریکایی از افغانستان خارج خواهند شد.
نانسی پلوسی، عضو ارشد حزب دموکرات گفته است که از تصمیم استعفای وزیر دفاع به دلیل "وطن پرستی" که او داشته، تکان خورده است.
گفته میشود که دلیل اختلاف جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا با آقای ترامپ بر سر خروج نیروها از سوریه و افغانستان بوده است.
آقای متیس در استعفانامه خود نوشته که "آمریکا باید در مقابل کشورهایی که منافع استراتژیکشان روز به روز تنش بیشتری با آمریکا ایجاد میکند عزمی راسخ و رویکردی روشن داشته باشد و درحالی که کشورهایی چون چین و روسیه به دنبال پیاده کردن مدل اقتدارگرایانه خود در کشورهای جهانند آمریکا باید همه تلاش خود را برای دفاع همه جانبه در این زمینه انجام دهد."
روز گذشته ارگ ریاست جمهوری افغانستان به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان واکنش نشان داد و گفت که خروج نیروهای خارجی بر روند تامین امنیت افغانستان تاثیر نخواهد داشت.
در خبرنامه ارگ ریاست جمهوری گفته شده که این نگرانی در سال ۲۰۱۴ "به شدت بیشتری" مطرح بود و در آن زمان تحلیل این بود که با خروج بیش از صدهزار نیروی خارجی "افغانستان به دست شورشیان خواهد افتاد."
در این خبرنامه تاکید شده که نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان این تحلیل را "غلط ثابت کردند" و از تمامیت ارضی و مردم افغانستان به شجاعت دفاع کردند.