زندگینامه امرالله صالح و اسدالله خالد

منبع تصویر، Arg
دو شخصیتی که ضدیت با سیاستهای پاکستان در قبال افغانستان را پنهان نکردهاند
محمد اشرف غنی، امروز، دوم جدی/دی امرالله صالح را به عنوان سرپرست وزیر کشور/ داخله و اسدالله خالد را به عنوان سرپرست وزارت دفاع افغانستان معرفی کرد. این دو نفر برای اینکه به صورت رسمی وزیر شوند، باید تایید مجلس نمایندگان افغانستان را بگیرند.
دو شخصیتی که ریاست امنیت ملی افغانستان را در کارنامه خود دارند و به "ضد پاکستانی" بودن نیز مشهورند.
اسدالله خالد
اسدالله خالد از نظر تعلق قومی یک پشتون است، ۴۹ سال دارد و در ولسوالی ناوه ولایت غزنی متولد شده است.
او دوران ابتدایی مکتب/مدرسه را در لیسه محمود طرزی کابل و دوران دبیرستان/لیسه را در پاکستان گذرانده است. براساس اطلاعات نشر شده، او در سال ۱۹۹۶میلادی تحصیلات عالی را در یک دانشگاه در تاجیکستان آغاز کرده و در سال ۲۰۰۱ مدرک لیسانس در رشته علوم سیاسی دریافت کردهاست.
او از افراد نزدیک به عبدالرب رسول سیاف، از رهبران جهادی افغانستان به حساب میآید و قبل از سال ۲۰۰۱ همراه با نیروهای اتحاد شمال با افراد طالبان جنگیده است.
سمتهای اسدالله خالد
۲۰۰۱ - ۲۰۰۵ والی غزنی در جنوب.

منبع تصویر، Getty Images
آقای خالد با خانم الیوت ماری وزیر دفاع فرانسه در ولایت قندهار
۲۰۰۵ - ۲۰۰۸ والی قندهار در جنوب.
۲۰۱۰ - ۲۰۱۲ وزیر سرحدات و قبایل.
۲۰۱۲ رئیس عمومی امنیت ملی.
در زمانی که رئیس امنیت ملی بود به عنوان مبتکر ایجاد نیروهای خیزش مردمی شناخته میشد. در نخستین مورد مردم در ولایت غزنی بسیج شدند، اسلحه گرفتند و علیه طالبان قیام کردند.
هنگامی که آقای خالد به عنوان نامزد ریاست امنیت ملی معرفی شد، سازمان دیدهبان حقوق بشر از دولت افغانستان خواسته بود که از گزینش او به عنوان رئیس اداره امنیت ملی منصرف شود.
این سازمان در سنبله/شهریور سال ۱۳۹۱با انتشار اعلامیهای گفته بود آقای خالد در زمانی که والی قندهار بوده مرتکب نقض حقوق بشر شده است.

منبع تصویر، Getty Images
اسدالله خالد دشمن سرسخت طالبان بوده است
در اعلامیه این سازمان در سال ۲۰۰۷ میلادی از موارد شکنجه در بازداشتگاههای مربوط به اداره امنیت ملی افغانستان و از جمله در قندهار گزارش داده شده بود.
این سازمان افزوده بود که آقای خالد بر بازداشتگاه امنیت ملی در قندهار به عنوان والی نظارت داشته و نیز فرماندهی واحد مسلح ۸۸۸ را به عهده داشت که گفته میشود افراد مظنون به داشتن ارتباط با طالبان و دیگر گروههای شورشی را به صورت خودسرانه دستگیر و شکنجه کرده است.
آقای خالد در نتیجه یک حمله انتحاری در دسامبر سال ۲۰۱۲ شدیدا زخم برداشت و برای مداوای بیشتر به آمریکا انتقال داده شد.
حامد کرزی، رئیس جمهوری پشین افغانستان، اسدالله خالد را در ماه سپتامبر ۲۰۱۲ به ریاست امنیت ملی افغانستان برگزید. حمله انتحاری به قصد جان او تنها سه ماه بعد از انتصاب او به این پست اتفاق افتاد.
گفته شده آن مهاجم انتحاری به عنوان یک پیامآور صلح از سوی طالبان، به ملاقات رئیس امنیت افغانستان آمده بود.
او همین که اسدالله خالد را در آغوش گرفت مواد انفجاری را که در داخل بدن خود جاسازی کرده بود، انفجار داد.
آقای خالد چندین ماه تحت مداوا قرار داشت.
او در سال جاری یک جریان سیاسی موسوم به "امید صباح" را راه انداخت.

منبع تصویر، AFP
آقای صالح (نفر اول از سمت چپ)
امرالله صالح
امرالله صالح حدود ۴۷ سال دارد و از قوم تاجیک است. او همواره از سیاست طالبان در قبال افغانستان به شدت انتقاد کرده است. او در یک مصاحبه با بیبیسی گفته بود، کشتن طالبان را یک افتخار میشمارد.
آقای صالح در روزهای حمله آمریکا علیه طالبان، با نیروهای اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) که برای مبارزه با طالبان به ولایت پنجشیر اعزام شده بودند از نزدیک کار کرده است.
او از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ برای مدت شش سال رئیس عمومی امنیت ملی افغانستان بود.
آقای صالح در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ از عبدالله عبدالله، رقیب محمد اشرف غنی حمایت کرد ولی با تشکیل حکومت وحدت ملی برای مدتهای زیادی به او پستی در دولت داده نشد.
او در سال ۱۳۹۵ به فرمان رئیس جمهوری افغانستان به عنوان "وزیر دولت در امور اصلاحات بخش امنیتی" گماشته شده ولی بعد از مدتی از این پست استعفا کرد.
دفتر ریاست جمهوری افغانستان مسئولیتهای این پست را مشاوره به رئیس جمهوری در راستای تعیین و ترفیع افسران نیروهای امنیتی عنوان کرده بود.

منبع تصویر، Getty Images
آقای صالح رهبر یک جریان سیاسی موسوم به روند سبز است
او بعد از استعفا از این سمت نوشت: "من از سمت وزیر دولت در امور اصلاحات سکتور امنیتی و رئیس بورد عالی نظارت برتعیینات افسران ارشد قوای دفاعی و امنیتی خودم را مستعفی میدانم."
او دلیل استعفایش را ننوشت اما در ادامه پیامش نوشت که بهزودی دلایل و عوامل این تصمیمش را به همه توضیح خواهد داد.
"میدانم سوالات زیادی در اذهان شما ایجاد خواهد شد. با مد نظرداشت حرمت به اسرار امنیتی و مصلحتهای مهم ملی تلاش خواهم کرد که دلایل و عوامل این تصمیم خویش را بزودی در خدمت تان توضیح دهم."
آقای صالح در سال ۲۰۱۰ جریان سیاسی روند سبز افغانستان را ایجاد کرد.
چند هفته قبل نیز گزارش شد که افراد مسلح به خانه او حمله کردهاند ولی این حمله تلفاتی در پینداشت.
آقای صالح به زبانهای انگلیسی، پشتو، فارسی و اردو تسلط دارد.