زلمی خلیلزاد به کابل رفت؛ ریاست جمهوری درباره سفر ابراز نظر نکرد
آقای خلیلزاد با عبدالله عبدالله نیز دیدار کرده است
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان وارد کابل شده و با محمد اشرف غنی رئیس جمهوری، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی و شماری دیگر از شخصیتهای سیاسی افغانستان دیدار کردهاست.
صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهوری درباره جزئیات سفر آقای خلیلزاد و دیدارش با آقای غنی ابراز نظری نکرد.
او گفت در این باره باید از خود آقای خلیلزاد پرسیده شود، ولی "برای حکومت افغانستان و رئیس جمهوری صلح پایدار و حفظ ارزشهای ۱۸ ساله اولویت دارد."
فرستاده ویژه آمریکا در این سفر لیزا کورتیس، مشاور رئیس جمهوری آمریکا در امور جنوب آسیا نیز همراهی میکند.
آقای خلیلزاد در ۹ ماه گذشته سرگرم تلاش برای رسیدن به توافقی صلح با گروه طالبان بوده است.
آمریکا در ۱۸ سال گذشته در افغانستان حضور نظامی دارد و در حال جنگیدن با گروه طالبان بوده است. این گروه یکی از مهمترین شرایط مصالحه با دولت آمریکا را خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اعلام کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خواهان پایان دادن به جنگ افغانستان و اخراج نیروهایش از این کشور است اما این تصمیم او مخالفانی در واشنگتن نیز داشته است.
برخیها خروج قطعی از افغانستان را به معنای افتادن مجدد این کشور در دام بنیادگرایی و تبدیل شدن آن به محل فعالیت گروههایی میدانند که برای امنیت کشورهای غربی و آمریکا خطرناکاند.
فعالانی در داخل افغانستان نیز نمیخواهند شاهد قطع حمایتهای آمریکا از کشورشان و از دست رفتن دستاوردهایی باشند که در زمینههای حقوق بشر، آموزش و دموکراسی حاصل شده است.
آقای خلیلزاد گفته است نقش افغانها برای رقم زدن سرنوشت آینده شان مهم است.
ماه گذشته در پی آنکه دوطرف اعلام کردند در آستانه یک توافق هستند، یک حمله خونین گروه طالبان در کابل منجر به کشته شدن ۱۲ نفر از جمله یک سرباز آمریکایی شد و دونالد ترامپ مذاکره با طالبان را پایان یافته اعلام کرد.
بعد از این تصمیم آمریکا شیر محمد عباس استانکزی، رئیس هیأت مذاکره کننده طالبان در قطر از رئیس جمهوری آمریکا خواست گفتگوهای صلح را از سرگیرد. اکنون طالبان میگویند تماسهایی میان این گروه و آمریکا از سر گرفته شده و انتظار میرود مذاکرات نیز دوباره شروع شود.
آقای خلیلزاد قبل از این با نمایندگان کشورهای عضو ناتو دیدار کرد و در بروکسل با نشر اعلامیهای تاکید شد که رسیدن به صلح تنها از طریق مذاکرات ممکن است.
دفتر حامدکرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان هم از دیدار او با خلیلزاد خبر داده است
دفتر حامدکرزی، رئیس جمهوری پشین افغانستان نیز اعلام کرده که آقای خلیلزاد با او دیدار داشته و "در مورد رسیدن به آتشبس سراسری و دایمی در کشور و نگرانی از تاخیر در مذاکرات بینالافغانی گفتگوی مفصل" کردهاند.
ریاست اجرایی افغانستان هم از دیدار آقای خلیلزاد با عبدالله عبدالله خبر داده که محور گفتگوها در آن زمینههای دستیابی به صلح پایدار و "عادلانه" بوده است.
قرار بود این هفته نشست صلح افغانستان با میزبانی چین نیز برگزار شود ولی این نشست به دلایل نامعلومی به تاخیر افتاده و زمان برگزاری آن اعلام نشده است.