آمریکا چهار هواپیمای جنگی A_۲۹ به ارتش افغانستان داد
آمریکا امروز (پنجشنبه ۲۷ سنبله/شهریور) چهار فروند هواپیمای جنگی A_۲۹ را به ارتش افغانستان تحویل داد.
این کشور قبلا تعهد کمک ۲۰ فروند از این نوع هواپیما را به افغانستان کرده بود. هواپیماهای کمک شده قابلیت حمل ۳۶ نوع بمب و سلاح را دارند و از دقت عملیاتی بالایی برخوردارند. خلبانها و خدمه فنی برای استفاده از این هواپیماها در آمریکا آموزش دیدهاند.
اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع در مراسم امروز گفت که با وجود تبلیغات خروج ناتو از افغانستان، کمک امروز نشان دهنده تعهدات دوامدار نیروهای ناتو به افغانستان است و این همکاری تا زمانی ادامه خواهد یافت که تروریسم در این کشور و منطقه از بین برود.
او همچنین با اشاره به گفتوگوهای صلح در قطر گفت که آنها امیدوارند دو طرف در این مذاکرات موفق به دستیابی به یک صلح پایدار و سراسری شوند.
اما گفت که همزمان با آغاز این مذاکرات، جنگ در این کشور شدت گرفته که میتواند یکی از دلایل آن داشتن دستاورد برای چانه زنی در میز مذاکره باشد.
او تاکید کرد نیروهای امنیتی افغانستان در این درگیریها تنها حالت دفاعی داشته با آنهم تلفات طالبان "سه و چهار چند" نیروهای دولت بوده است.
کمک نظامی آمریکا به دولت افغانستان همزمان با مذاکرات صلح با طالبان
آقای خالد افزود که ارتش حتی برای احترام به مذاکرات بینالافغانی بسیاری از این درگیریها را از رسانهها پنهان نگهداشتند.
او گفت: "اگر هدف این باشد متاسف هستم که برای چانه زنی و جگره کردن هنوز هم ما خون افغانها را میریزیم ... و اگر این باشد که هیچ ارادهای برای صلح وجود ندارد، ما در حالی که خواست رهبری دولت افغانستان و خواست قلبی مردم ما رسیدن به صلح سراسری است، به صراحت میگوییم که اگر دشمن به این فکر باشد که آنها به زور میتوانند همه چیز را تسخیر کنند این خواب است و خیال است و محال است و جنون. ما تا آخرین رمق از وجب وجب این سرزمین دفاع خواهیم کرد و توانایی آن را هم داریم."
او همچنین تاکید کرد که "دشمن باید فکر از بین بردن ارتش افغانستان را به فرمایش پنجاب از مغز خود بیرون کند زیرا به هیچ قیمتی امکان ندارد."
سرپرست وزارت دفاع افزود که در کنار حمایت از روند مذاکرات صلح با تمام نیرو از دستاوردهای دو دهه گذشته از جمله حقوق زنان و آزادی مطبوعات و جمهوری در این کشور دفاع خواهند کرد.
اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع و ژنرال دیدریک، فرمانده آمریکایی در جریان تحویل دهی هواپیماهای سوپرتوکانو به ارتش افغانستان
نیروهای هوایی افغانستان
سرپرست وزارت دفاع نیروی هوایی این کشور را نیروی جوان خواند و گفت که کوچکترین کمک از تکنالوژی جدید برای این نیرو هم برای آنها خوشحال کننده است.
او به این نیروها وعده سپرد که برای حل مشکلات آنها نهایت تلاشش را خواهد کرد.
نمایندگان ناتو نیز در مراسم امروز از افزایش تواناییهای نیروهای امنیتی افغانستان اظهار خرسندی کردند و گفتند اکنون این نیروها به خصوص نیروهای هوایی قادر به پذیرفتن مسئولیتهای بیشتر اند و بسیاری از عملیاتها را مستقلانه انجام میدهند.
سرپرست وزارت دفاع نیز گفت که اگر روزی نیروهای ناتو افغانستان را ترک کنند مطمئنا نیروهای امنیتی این کشور آمادگی انجام مسئولیتهایشان را به گونه کاملا مستقلانه دارند.
مقامهای افغان همواره بر تجهیز نیروی هوایی این کشور تاکید داشتهاند. وزارت دفاع باور دارد که تقویت این نیروها به موثریت عملیاتهای ارتش کمک میکند.
نیروی هوایی افغانستان در سال ۱۳۰۳ میلادی تاسیس شد. این کشور نخستین هواپیماهای نظامی خود را از بریتانیا و اتحاد شوروی سابق خریداری کرده بود. این نیروها تا سال ۱۳۷۱ رشد چشمگیری داشت و صدها هواپیما داشت اما پس از آن با روی کار آمدن دولت مجاهدین و آغاز جنگهای داخلی با مشکلات رو به رو شد.