سیگار: عملیات هوایی نیروهای آمریکایی در افغانستان افزایش یافته است

طیاره

منبع تصویر، US Air Force/Reuters

بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) از افزایش حملات نیروهای آمریکایی در افغانستان در سه ماه اخیر سال ۲۰۲۰ میلادی خبر داده و گفته که هدف از انجام این عملیات‌ها دفاع از نیروهای امنیتی افغانستان بوده است.

براساس توافق آمریکا و طالبان که یک سال قبل در دوحه قطر امضا شد، طالبان به نیروهای آمریکایی و متحدانش حمله نخواهند کرد. طالبان نیز به کاهش حملات و کاهش خشونت و تلفات، توافق کردند. اما عملا سطح خشونتها در روزهای گذشته بشدت افزایش یافته است.

امروز نیز کابل در سه ساعت شاهد سه انفجار بود و همچنین ترورهای هدفمند به یک مشکل جدی امنیتی در این شهر تبدیل شده است.

منبع تصویر، MOD

توضیح تصویر،

ارتش افغانستان از هواپیمای جنگی نوع A-۲۹ نیز استفاده می‌کند.

سیگار افزوده که نیروهای آمریکایی حملات تهاجمی علیه طالبان را متوقف کرده ولی حملات دفاعی ویژه هوایی ویژه را به حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان انجام داده‌اند.

در این گزارش آمده که طالبان در سه ماه گذشته بارها نیروهای آمریکایی را متهم به نقض موافقتنامه آمریکا و طالبان در دوحه کرده و مدعی شدند که در بمباران نیروهای آمریکایی غیرنظامیان کشته شده‌اند.

منبع تصویر، MOD

توضیح تصویر،

افغانستان ۴۳ فروند بلاک هاک دارد

به نوشته سیگار نیروهای آمریکا این ادعاها را رد کرده و افزوده که عملیات هوایی آنان براساس موافقنامه آمریکا و طالبان بوده است. که در آن تصریح شده که نیروهای آمریکایی می‌توانند از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در برابر حملات طالبان دفاع کنند.

سیگار افزوده که نیروهای آمریکایی نیز از تلفات غیرنظامیان گزارش داده‌اند. در این گزارش به شمار حملات هوایی انجام شده، اشاره نشده است.

منبع تصویر، Reuters

توضیح تصویر،

ارتش همچنین از هواپیماهای C-۱۳۰ ترانسپورتی استفاده می‌کند

نیروی هوایی افغانستان در چه وضعیتی است؟

سیگار در باره وضعیت و آمادگی نیروی هوایی افغانستان نوشته که در سه ماه آخر سال ۲۰۲۰ میلادی تعداد پرواز نیروی هوایی افغانستان در مقایسه به سه ماه قبل کاهش یافته ولی نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۱۹ میلادی چهار درصد پرواز این نیروها بیشتر بوده است.

منبع تصویر، MOD

توضیح تصویر،

شماری از هلی کوپترهای ارتش افغانستان MD۳۵۰ هستند.

در این گزارش آمده که از هر هفت هواپیما، چهار هواپیما بیشتر از ساعات در نظر گرفته شده در این سه ماه پرواز کرده‌اند.

در این گزارش آمده که هلیکوپترهای نوع ام دی ۵۳۰ و هواپیمای سوپرتوکانو ( A-۲۹) قادر به انجام ماموریت در نظر گرفته شده نبوده است.

به گفته این نهاد پنج نوع هواپیمای دیگر که در اختیار ارتش افغانستان است، قادر به انجام ماموریت محوله بوده است.

به گفته این نهاد تعداد هواپیماهای که اجازه پرواز در این کشور را دارند، به ۱۶۷ فروند می‌رسد.

از این میان ۲۶ فروند سوپر توکانو هستند، ده فروند ( (AC-۲۰۸، ۲۴ فروند ( C-۲۰۸)، چهار فروند ( C-۱۳۰)، ۱۲ هلیکوپتر (Mi-۱۷ (، ۶۰ فروند هلیکوپتر ) MD-۵۳۰) و ۴۳ فروند هلیکوپتر بلاک هاک دارد.