انس حقانی با عبدالله، کرزی و حکمتیار در کابل دیدار کرد
عبدالله عبدالله، انس حقانی، حامد کرزی، فضل هادی مسلمیار
انس حقانی، عضو هیأت مذاکرهکننده گروه طالبان با عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان، حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین و فضل هادی مسلمیار، رئیس مجلس سنا در کابل دیدار کرده است.
تاکنون جزئیات زیادی از این نشست منتشر نشده است. در عکسهایی که از این نشست در شبکههای اجتماعی منتشر شده حضور برخی از چهرههای سیاسی دیگر از جمله کریم خرم، وزیر پیشین اطلاعات و فرهنگ نیز مشهود است.
همچنین آقای حقانی در یک دیدار جداگانه با گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی در کابل گفتگو کرده است.
جزئیات زیادی از این دیدار نیست منتشر نشده است.
پیش از این آقای حکمتیار خواهان حضور هر چه سریع تر رهبران طالبان در کابل شده بود تا امور را تنظیم کنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، دیروز (سهشنبه ۱۷/ آگوست۲۶ اسد) در اولین نشست خبریاش در کابل گفت که سران این گروه با آقای عبدالله در تماس هستند و میخواهند در ساختار سیاسی آینده "همه رهبران افغانستان که در میان مردم جایگاه دارند و اراده خدمت دارند" سهم داشته باشند.
دیدار انس حقانی با این چهرههای سیاسی ممکن است در مورد چگونگی نقش آنها در ساختار سیاسی آینده افغانستان باشد. اما تاکنون جزئیات کاملی از آن در دست نیست.
سخنگوی طالبان روز گذشته در نشست خبری خود افزود که "دقیق نمیدانیم که نظام بعدی چه زمانی ایجاد خواهد شد. کار رویش جریان دارد."
در همین حال دو روز قبل نیز آقای عبدالله و آقای کرزی به طور مشترک ویدیویی در شبکههای اجتماعی منتشر کردند و در آن از ارتباط شان با سران طالبان برای یک راه حل سخن گفتند.
آقای کرزی گفت برای "آرامش بیشتر" در شهر کابل با "تحریک اسلامی طالبان" به گفتگوهای شان ادامه میدهند.
آقای عبدالله نیز در این پیام ویديویی گفت با چهرههای سیاسی داخل افغانستان در تماس هستند و سعی دارد "خارج از هر ملاحظه دیگر" در این مرحله آرامش حفظ شود.
او افزود که با تغییرات پیشآمده مردم در وضعیت دشواری قرار گرفته و امیدوار است تلاشهای آنها مفید واقع شود.
انس حقانی کیست؟
انس حقانی، فرزند جلالالدین حقانی، بنیانگذار "شبکه حقانی" و برادر ناتنی سراجالدین حقانی، رهبر کنونی این شبکه است. سراجالدین حقانی همزمان، معاون هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان نیز است.
گفته شده انس حقانی در تصمیم گیریهای رهبری شبکه حقانی نقش داشته و برای زنده نگهداشتن این شبکه در منطقه، به هدف جمع آوری کمک مالی به کشورهای عربی رفت و آمد داشته است.
انس حقانی در مهر/میزان سال ۱۳۹۳ زمانی که فرد شماره دوم شبکه حقانی بود، از سوی ریاست امنیت ملی افغانستان بازداشت شد ولی حدود دو سال قبل از زندان آزاد شد، به قطر رفت وعضو هیأت مذاکرهکننده طالبان شد.