داعش مسئولیت حملات به خودروهای شخصی در غرب کابل را برعهده گرفت

.

منبع تصویر، Social media

گروه داعش مسئولیت حملات در منطقه هزاره و شیعه نشین در غرب کابل را برعهده گرفته است. در انفجارهای جداگانه در غرب کابل پایتخت افغانستان در روز جمعه دستکم "دو نفر کشته و چهار نفر زخمی" به جا گذاشته است.

سایت "اعماق" منسوب به شاخه خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) گفته است که افراد این گروه "سه حمله" به خودروها را روز شنبه در منطقه شیعه نشین کابل انجام داده اند.

سعید خوستی، سخنگوی وزارت داخله طالبان به خبرنگاران گفته است که بر اثر انفجار یک بمب در یک مینی‌ون (تونس) در دشت برچی کابل، دو غیرنظامی کشته و سه تن دیگر زخمی شدند.

او افزود که در انفجار دیگری در همین منطقه یک زن زخمی شده است.

شاهدان در شبکه‌های اجتماعی نوشتند که ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر امروز در مقابل دروازه مصلی مزاری در دشت برچی کابل، خودروی مسافبری در آتش سوخت.

همزمان در دو انفجار دیگر در دهبوری و میدان مزاری در غرب کابل نیز خودروهای مسافبری دیگری در آتش سوختند.

ساکنان دشت برچی عمدتا از هزاره‌های شیعه تشکیل شده است که در چند سال اخیر هدف خشونت گروه جهادی داعش -شاخه خراسان بوده‌اند.

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
صفحه ۲

در این برنامه با صاحب‌نظران درباره مسائل سیاسی و اجتماعی روز گفت‌ و‌ گو می‌کنیم.

پادکست

پایان پادکست

در ماه نوامبر نیز حمله بمبی مشابه به یک مینی‌ون در دشت برچی دو کشته و پنج زخمی به جا گذاشت. مسئولیت آن را گروه داعش بر عهده گرفت.

داعش مسئولیت حمله انتحاری ۱۵ اکتبر به یک مسجد شیعیان در قندهار را هم بر عهده گرفت که در آن "دستکم ۶۰ کشته و تعداد زیادی زخمی" شدند.

این حمله یک هفته پس از آن رخ داد که انفجار مرگبار دیگری در مسجدی که توسط این گروه در ولایت شمالی قندوز بیش از ۶۰ نفر را کشت.

طالبان متعهد شده است که این گروه افراطی سنی رقیب را سرکوب کند و سرکوب مخفیگاه‌های مورد استفاده جهادی‌ها را به‌ویژه در جنوب و شرق کشور آغاز کند.

بمبگذاری روز جمعه اولین حمله مرگباری است که طالبان طی چند هفته اخیر گزارش داده است.

اما کابل اخیرا بارها مورد حمله قرار گرفته است که به گفته طالبان، این انفجارها مرگبار نبوده اند.

طالبان پس از دو دهه غیبت در ۱۵ آگوست زمانی که مقاومت دولت قبلی در بحبوحه آخرین مراحل خروج نظامی ایالات متحده از کشور از بین رفت، به قدرت بازگشتند.

اولین دوره قدرت طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بود، پیش از تهاجم ایالات متحده در اواخر همان سال که حکومت این گروه را سرنگون کرد.