۳۰۰ خبرنگار افغانستان به دلیل تهدیدها این کشور را ترک کردهاند

نی، نهاد حمایت کننده رسانههای آزاد در افغانستان امروز اعلام کرده است که در یک سال گذشته ۳۰۰ خبرنگار افغان به دلیل تهدیدهای امنیتی و خشونت علیه خبرنگاران، افغانستان را ترک کردهاند.
صدیق الله توحیدی، رئیس مرکز نی امروز، پنجشنبه، ۱۶ثور (اردیبهشت) اعلام کرد که از این ۳۰۰ خبرنگار، حدود ۵۰ الی ۶۰ نفر آنان زنان هستند.
او گفت که شماری از این خبرنگاران اکنون به اروپا رسیده و شماری دیگر نیز در مسیر راه اروپا هستند.
به گفته رئیس مرکز نی در سال گذشته ۱۲ خبرنگار افغان کشته و ۲۳ نفر زخمی شدهاند. ۱۱۷ مورد خشونت نیز در مقابل خبرنگاران ثبت شده که حدود ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
آقای توحیدی از دولت افغانستان خواست که برای ایجاد یک فضای امن، برای فعالیت خبرنگاران افغانستان جدیت بیشتر نشان دهد.
او خبرنگاران افغانستان را "قهرمانان" این کشور خواند که با توجه با تمام چالشهای که در مسیر راه شان قرار دارد، صادقانه و بدون هراس به کار خود ادامه دادهاند.
به گفته آقای توحیدی خبرنگاران زن با توجه به تمام مشکلات که برای فعالیت آنان وجود دارد، به کارشان در سراسر افغانستان ادامه داده و آنان را "شجاع ترین زنان" افغانستان خواند.
آقای توحیدی از دولت افغانستان انتقادکرد که قانون دسترسی به اطلاعات را امضا کرده ولی به گفته او امضا این قانون به دلیل اینکه دولت به تعهدات خود در قبال مفاد این قانون عمل نکرده است، تاثیرات لازم را بر کار خبرنگاران تحقیقاتی افغانستان نداشته است.
او گفت که براساس مفاد این قانون باید اسناد دولتی طبقه بندی میشد و در دسترس خبرنگاران و سایر افراد کشور قرار میگرفت که محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله ، رئیس اجرایی دولت وحدت ملی به تعهدات خود که به خبرنگاران داده بودند، عمل نکردهاند.
آقای توحیدی با ا شاره به سخنان دیروز آقای غنی از خبرنگاران افغانستان خواست، خودشان حدود آزادی بیان را در این کشور تعیین کنند.
او گفت که حدود آزادی بیان در قانون رسانههای همگانی مشخص شده و هیچ حدود بالاتر از قانون رسانههای افغانستان قابل قبول نیست.
او در ادامه گفت که رئیس جمهوری همچنین خواستار مشخص شدن حدود آزادی بیان منفی شده است که خبرنگاران آزادی بیان منفی را به رسمیت نمیشناسد.
آقای توحیدی همچنین از وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان انتقاد کرد که هیچ بودجهای برای ادامه فعالیت روزنامه اصلاح که از قدیمی ترین روزنامههای افغانستان به حساب میآید، در سال ۱۳۹۵ در نظر نگرفته است.