'مثلث واژگون' در آپارات

توضیح ویدئو،

'مثلث واژگون' در آپارات

این هفته در آپارات فیلم 'مثلث واژگون' ساخته حسین رجبیان به نمایش در‌می‌آید. پس از آن آپارات گفتگویی با فرید اسماعیل‌پور پژوهش‌گر سینما و مستندساز از پاریس، فرحناز غلامپور کارشناس هنرهای نمایشی از میلان و امید شمس پژوهش‌گر مطالعات فرهنگی از لندن درباره فیلم خواهد داشت.

درباره فیلم

در کنار جاده‌ها علایم راهنمایی و رانندگی همیشه خبر می‌دهند. همیشه هشدار، ولی اگر یکی از این علامت‌ها سر و ته باشد چه اتفاقی می افتد؟ فیلم 'مثلث واژگون' روایت رهگذران جاده‌های پر‌قصه است. قصه‌هایی که خیلی‌هایش اصلا گفته نمی‌شوند. 'مثلث واژگون' ساخته حسین رجبیان در سال ۱۳۹۲ تولید شده است.

منبع تصویر، Unknown

توضیح تصویر،

نمایی از فیلم 'مثلث واژگون'

ویژگی فیلم

'مثلث واژگون' اولین ساخته سینمایی حسین رجبیان و فیلمی از مجموعه سینمای مستقل ایران است. 'مثلث واژگون' در فضای ذهنی سیر می‌کند و با اتکا بر تصاویر سیاه‌و‌سفید و ترکیب‌بندی طبیعت‌گرایانه تاکید بر ذهنی بودن رویدادها دارد. این نوع نگرش از خرده داستانهایی که در دل فیلم‌نامه از جز به یک کل می‌رسند، شروع شده و در انتها بی‌آنکه درباره شرایط حکمی صادر کند، به پایان می‌رسد. فضای فیلم و بازی‌ها هم کمی به تئاتر نزدیک است. در این فیلم بیشتر سعی شده به داستان رهگذرانی بپردازد که شاید شرایط آنها را مجبور به گفتن داستان‌های‌شان کرده است. داستان‌هایی حق‌به‌جانب که سر‌انجامی بی‌سامان را برای‌شان به‌دنبال دارد.

درباره کارگردان

حسین رجبیان متولد ۱۳۶۳ در ساری و دانشجوی رشته ادبیات نمایشی دانشگاه هنر‌و‌معماری تهران است. فعالیت هنری‌اش را از مدرسه تئاتر شروع کرده و با ساخت و تدوین فیلم‌های کوتاه و مستند در سینمای جوان وارد عرصه سینما شده و در طول این سال‌ها چند نمایش‌نامه و فیلم‌نامه نوشته و اجرا کرده است. او در سال ۲۰۱۴ وقتی قصد خروج از ایران و ادامه تحصیل در اتریش را داشت، دستگیر و ممنوع‌الخروج شد و در همان سال از ادامه تحصیل بازماند. همین باعث شد که پخش و ارائه اولین فیلم بلندش در محافل و جشنواره‌های سینمایی، لغو شود. اگرچه 'مثلث واژگون' دارای مجوز پخش از وزارت فرهنگ‌و‌ارشاد است، اما دو تن از عوامل اصلی این فیلم، مهدی رجبیان، مجری طرح و یوسف عمادی، صدابردار به‌همراه کارگردان فیلم بازداشت پس از این بازداشت شدند و با رای دادگاه به اتهام فعالیت غیر مجاز سمعی‌و‌بصری به شش سال زندان و جریمه نقدی محکوم شدند. بازداشت و حکم زندان برای این افراد اعتراض نهادها و سازمان‌های حقوق بشری را به دنبال داشته و سازندگان 'مثلث واژگون' هم در اعتراض به رای دادگاه، تصمیم به انتشار عمومی این فیلم گرفتند. سازندگان فیلم می‌گویند که باند صدای فیلم هم مصادره شده و این فیلم را با صدای ماکتی که روی فیلم قرار گرفته، به‌نمایش در می‌آید.

منبع تصویر، unknown

توضیح تصویر،

حسین رجبیان، کارگردان

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
صفحه ۲

در این برنامه با صاحب‌نظران درباره مسائل سیاسی و اجتماعی روز گفت‌ و‌ گو می‌کنیم.

پادکست

پایان پادکست

درباره کارشناسان برنامه

فرید اسماعیل‌پور فیلم‌ساز، پژوهش‌گر و دانشجوی مقطع دکترای سینما در دانشگاه سوربن فرانسه است. فعالیت سینمایی خود را در نوجوانی با تحصیل در دوره‌های آموزش فیلم‌سازی انجمن سینمای جوانان ایران و ساخت فیلم‌های کوتاه تجربی آغاز کرد. پس از آن او کوشید تا با ساخت سه فیلم مستند درباره موسیقی فولکلور خراسان و یک فیلم درباره شیخ احمد جامی، صوفی و شاعر قرن ششم (مجموعه فرهنگ فولکلوریک خراسان)، سهم خود را در حفظ و انتقال این فرهنگ ایفا کند. وی تاکنون هشت فیلم مستند و چهار فیلم کوتاه داستانی و تجربی در کارنامه خود دارد. بعضی از فیلمهای او عبارتند از: 'نوایی '، 'ژنده پیل '، 'نیمکت سنگی '، 'آوریل بی‌رحم‌ترین ماه‌هاست ' و 'نامه ایرانی '. اسماعیل‌پور در کنار فیلم‌سازی به عنوان نویسنده و مترجم با نشریه‌های سینمایی همکاری می‌کند و به تازگی کتاب 'پیدایش سینمای مولف ایران، ابراهیم گلستان ' از وی به زبان فرانسه در پاریس منتشر شده است.

امید شمس نویسنده، مترجم و پژوهش‌گر فرهنگی است. او متولد تهران، دانش آموخته رشته ادبیات انگلیسی، مطالعات آمریکای شمالی و هم اکنون پژوهش‌گر مقطع دکترای حقوق بین الملل است. از سال ۱۳۷۹ در حوزه ی نقد ادبی و فرهنگی با مجلاتی از جمله نافه، بیدار، زنده رود، کتاب هفته خبر، دستور و روزنامه های همشهری، حیات نو، شرق و اعتماد همکاری کرده است. از او تا کنون ترجمه ی آثاری از سلمان رشدی، کلاریس لیسپکتور، آلن گینزبرگ، رمان "الجزایر" اثر کتی اکر، کتاب "وصال بهشت و دوزخ" اثر ویلیام بلیک و گزیده ای از شاعران زبان آمریکا منتشر شده است. نخستین مجموعه ی شعر او "آشفتگوی نها" که در سال ۸۴ به صورت زیرزمینی منتشر شد، بارها از سوی وزارت ارشاد ایران غیرقابل انتشار اعلام شده است.او عضو افتخاری انجمن قلم دانمارک است و اشعار او در پروژه‌های چند‌رسانه ای هنرمندان شناخته شده‌ای چون جنی هولتزر و ویرژیل آبلو استفاده شده است.

فرحناز غلامپور متولد تهران و دانش آموخته کارگردانی نمایش از دانشکده سینماتاتر دانشگاه هنر تهران و 'تکنولوژیهای نو در هنر' از آکادمی هنرهای زیبای بررا در شهر میلان است. او از سال ۱۳۷۴ شروع به ساخت و تولید فیلم های کوتاه داستانی و مستند نموده و در تولید دهها برنامه آموزشی و تلویزیونی برای سازمان های دولتی و غیر دولتی در داخل ایران مشارکت داشته است. پروژه پایانی تحصیلی او ٰ'ماسک رسانه در ایران' مطالعه ای بر روشهای پروپاگاندای جمهوری اسلامی ایران در تولید اخبار و فیلم های مستند است. از جمله کارهای او می توان به چاپ اولین مجموعه شعر او با نام ' زهاب' که در نشر گردون منتشر شده، اشاره کرد. او از سال ۱۳۹۱ به ایتالیا مهاجرت کرده و با رسانه های فارسی زبان خارج از ایران به عنوان گزارش گر، تحلیل گر و کارشناس هنرهای نمایشی همکاری می کند.

گفتگوی آپارات - مثلث واژگون

گفتگوی آپارات با فرید اسماعیل‌پور پژوهش‌گر سینما و مستندساز از پاریس، فرحناز غلامپور کارشناس هنرهای نمایشی از میلان و امید شمس پژوهش‌گر مطالعات فرهنگی از لندن درباره فیلم 'مثلث واژگون' ساخته حسین رجبیان را اینجا ببینید.

توضیح ویدئو،

گفتگوی آپارات - مثلث واژگون

ساعات پخش به وقت ایران

جمعه ۹ شب

شنبه ۱۱ صبح

یکشنبه ۱۲ شب

سه‌شنبه ۳ بعدازظهر

چهارشنبه ۱۲ شب

تکرار جمعه ۲بامداد

ساعات پخش به وقت افعانستان

جمعه ۱۰ شب

شنبه ۱۲ ظهر

دوشنبه ۱ بامداد

سه‌شنبه ۴ بعدازظهر

پنج‌شنبه ۱ بامداد

تکرار جمعه ۳ بامداد

آرشیو برنامه های آپارات

برای دسترسی به صفحات برنامه‌های گذشته آپارات اینجا را آرشیو صفحه‌های آپاراتکلیک کنید.

مشاهده برنامه از طریق وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی

این فیلم در ساعات اعلام شده در جدول فوق از طریق کلیک بر روی اینجا، لینک پخش زنده تلویزیون وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی

و یا اینجا، لینک پخش زنده تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی در کانال بی‌بی‌سی فارسی در یو‌تیوب نیز قابل مشاهده است.

آدرس پست الکترونیک برنامه آپارات: aparat@bbc.co.uk

آدرس فیس بوک برنامه آپارات: https://www.facebook.com/bbcpersiantv

می توانید از طریق پنجره زیر هم با ما تماس بگیرید: