تحریم های آمریکا؛ ژاپن به خرید نفت ایران 'احتمالا در ماه آینده پایان می دهد'

ژاپن از بزرگترین واردکنندگان نفت ایران است که خرید از این کشور را حتی در دوره پیشین تحریم ها ادامه داد

منبع تصویر، AFP

توضیح تصویر،

ژاپن از بزرگترین واردکنندگان نفت ایران است که خرید از این کشور را حتی در دوره پیشین تحریم ها ادامه داد

رسانه های ژاپن از قول منابع این کشور می گویند که مشتریان ژاپنی به احتمال زیاد خرید نفت از ایران را از حدود یک ماه دیگر متوقف می کند.

براساس گزارش رسانه های ژاپنی، مقام‌های این کشور نتوانسته‌اند ایالات متحده را به معاف کردن ژاپن از تحریم های نفتی ایران، قانع کنند.

در هفته های اخیر مقام های دولتی ژاپن گفته بودند که به دنبال گرفتن معافیت های تحریمی از آمریکا هستند اما گزارش های اخیر می‌گوید که صدور چنین مجوزهایی برای ژاپن و با هدف ادامه واردات نفت از ایران تا ماه آینده بعید است.

گزارش شده که به دلیل اینکه چنین معافیتی هنوز صادر نشده، ژاپن خرید نفت را همزمان با آغاز تحریم های نفتی ایالات متحده علیه ایران، متوقف خواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از توافق هسته ای با ایران موسوم به برجام که براساس تحریم های اتمی علیه ایران رفع شده بود، خارج شده است.

با خروج آمریکا از توافق برجام، بخشی از تحریم های این کشور علیه ایران از مرداد ماه دوباره اعمال شد اما تحریم صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران و هرگونه امکاناتی که برای صادرات آن نیاز باشد، از نیمه آبان ماه آغاز می شود.

ایالات متحده آمریکا پیش از این گفته بود که صدور معافیت های تحریمی را برای برخی مشتریان نفت ایران بررسی می کند. هدف از این اقدام در دوره پیشین تحریم ها، کنترل بازار نفت و جلوگیری از افزایش قیمت جهانی آن همزمان با تحریم ایران بوده است.

دونالد ترامپ در حال امضای فرمان اجرای مجدد تحریم های رفع شده علیه ایران

منبع تصویر، WH

توضیح تصویر،

دونالد ترامپ در حال امضای فرمان اجرای مجدد تحریم های رفع شده علیه ایران

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
صفحه ۲

در این برنامه با صاحب‌نظران درباره مسائل سیاسی و اجتماعی روز گفت‌ و‌ گو می‌کنیم.

پادکست

پایان پادکست

ژاپن از بزرگترین واردکنندگان نفت ایران است. میزان صادرات نفت ایران به ژاپن تا یکسال پیش از خروج آمریکا از برجام، بیشتر از ۳۰ هزار بشکه در روز بوده است. این میزان دو سال قبل، در حدود ۴۴ هزار بشکه بود.

ژاپن واردات نفت از ایران را حتی در دوره پیشین تحریم ها ادامه داد هرچند پول نفت خریداری شده از ایران را به حسابی واریز می‌کرد که تا زمان برداشته شدن تحریم ها، دسترسی ایران به بخش عظیمی از آن مسدود بود.

در حال حاضر با خروج آمریکا از توافق هسته ای، اروپا، چین و روسیه که دیگر شرکای این توافق هستند گفته اند که تلاش می کنند ایران را از منافع از رفع تحریم ها برخوردار کنند تا این کشور همچنان در توافق برجام باقی بماند.

ایران از رویکرد اروپا در حفظ برجام تمجید می کند اما مقام های ارشد نظام جمهوری اسلامی ایران گفته اند که اقدامات انجام شده کافی و رضایت بخش نیست. آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران به دولت این کشور گفته است که به مذاکره با اروپا ادامه بدهند اما در عمل از کمک آن قطع امید کنند.

مقام های وزارت نفت ایران می گویند تا زمانی که امکان صادرات نفت و بازگشت پول حاصل از صادرات آن وجود دارد، برجام منافع ایران را از دید این وزارتخانه حفظ می کند.

مرکز پژوهش های مجلس ایران که یک نهاد تحقیقاتی است به تازگی پیش‌بینی کرده با بازگشت تحریم های نفتی آمریکا، میزان صادرات نفت ایران در حالت خوش بینانه به میزان ۵۰۰ هزار بشکه و در حالت بدبینانه به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد.

میزان صادرات نفتی ایران پیش از خروج آمریکا از برجام در حدود سه میلیون بشکه در روز بوده است.