انتقاد رئیس بانک مرکزی ایران از مسدود شدن درآمدهای نفتی توسط کره جنوبی

همتی

منبع تصویر، Hamshahrionline

توضیح تصویر،

عبدالناصر همتی از احتمال "اقدامات قانونی" برای دسترسی به پولهای مسدود شده خبر داده است

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران از اقدامات بانک‌های کره جنوبی در مسترد نکردن درآمدهای نفتی ایران انتقاد کرده است.

او در پاسخی مکتوب به بلومبرگ گفته است اقدامات بانک‌های کره جنوبی باعث شده ایران نتواند از این پول برای خرید غذا، دارو و تجارت‌هایی استفاده کند که مشمول تحریم‌های آمریکا نیست.

رقم پول‌های مسدود شده در بانک‌های کره جنوبی "میلیاردها دلار" اعلام شده است.

آقای همتی گفته است: "این ناراحت‌کننده است که ببینیم بانک‌های کره‌ای (جنوبی) به راحتی تعهدات خود و توافق‌های مالی بین‌المللی را نادیده می‌گیرند و تصمیم گرفته‌اند وارد بازی سیاسی شوند و از تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا تبعیت کنند."

رئیس بانک مرکزی ایران البته به نام بانک خاصی در کره جنوبی اشاره نکرده اما از احتمال "اقدامات قانونی" برای دسترسی به پول‌های مسدود شده خبر داده است هر چند وارد جزئیات این اقدامات نشد.

او گفته: "مادامی که بانک‌های کره‌ای به توافق‌های خود با ایران بر اساس چارچوب بین‌المللی پایبند باشند، ما بر اساس قوانین بین‌المللی حق اقدامات قانونی را برای خود محفوظ می‌داریم."

بیشتر بخوانید:

ایران اخیرا اعلام کرد پس از دو سال مذاکره، کره جنوبی محموله‌ای به ارزش ۵۰۰ هزار دلار شامل دارو و تجهیزات پزشکی به تهران ارسال کرده است.

این ارسال با موافقت ایالات متحده صورت گرفته است.

وزارت خارجه کره جنوبی اوایل خرداد ماه گفته بود انتظار دارد که ماه آینده نیز محموله دیگری از دارو و تجهیزات پزشکی شامل کیت‌های آزمایش کووید- ۱۹ به ارزش ۲ میلیون دلار، به ایران ارسال شود.

بلومبرگ به نقل از کو کیونگ سوک، یکی از مقام‌های وزارت خارجه کره جنوبی گزارش داده: "ما با مقام‌های آمریکا، ایران و بانک‌هایی که پول‌های مسدود شده (ایران) را در اختیار دارند در گفتگو بوده‌ایم تا بتوانیم پیشرفتی در این زمینه حاصل کنیم."

قبل از اجرایی شدن تحریم‌ها خرید نفت از ایران را متوقف کرده بود

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

کره جنوبی قبل از اجرایی شدن تحریم‌های آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کرد

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
صفحه ۲

در این برنامه با صاحب‌نظران درباره مسائل سیاسی و اجتماعی روز گفت‌ و‌ گو می‌کنیم.

پادکست

پایان پادکست

او همچنین گفته: "تا کنون، ما توانسته‌ایم برای گسترش مبادلات انساندوستانه بخشی از این پول را مورد بهره‌برداری قرار دهیم و در پی راه‌هایی برای افزایش این مبادلات هستیم."

آقای همتی البته از گفتگو با مقام‌های کره جنوبی برای راه‌اندازی مکانیزم مالی مشابه اتحادیه اروپا برای دور زدن تحریم‌های آمریکا خبر داده است.

کره جنوبی از متحدان نزدیک آمریکاست و در عین حال در چند دهه اخیر، از طرف‌های تجاری اصلی ایران بوده است.

کره جنوبی در فهرست کشورهایی بود که با اجرایی شدن تحریم‌های نفتی آمریکا مشمول معافیت‌های موقت بود ولی این کشور قبل از اجرایی شدن تحریم‌ها خرید نفت از ایران را متوقف کرده بود.

تا پیش از اجرایی شدن تحریم‌های آمریکا، کره جنوبی سومین واردکننده نفت ایران و بزرگترین خریدار میعانات گازی از این کشور بود.

بر اساس آمار گمرک کره جنوبی، واردات نفت این کشور از ایران در دو ماه منتهی به از سرگیری تحریم‌های آمریکا علیه‌ ایران در سال ۲۰۱۸ به صفر رسید

بعد از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های بزرگ جهانی در سال ۲۰۱۵ میلادی و برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی، ایران توانست با توسل به بانک‌های اروپایی نزدیک به ۶ و نیم میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود را که در بانک‌های هند مانده بود، آزاد کند.

‎ایران هم اکنون با کسری بودجه روبروست و از صندوق بین‌المللی پول درخواست پنج میلیارد دلار وام کرده که هنوز نهایی نشده است.