آیا جمهوری اسلامی پیرتر میشود؟
دوشنبه، سوم اسفندماه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان رهبری در ایران، ۹۰ ساله شد. او مسنترین سیاستمدار ایرانی است که همچنان مسئولیت دارد. در عین حال او قدیمیترین فردی است که از ابتدای جمهوری اسلامی در یک مقام ثابت باقی مانده است. آقای جنتی از ابتدای تاسیس شورای نگهبان در سال ۱۳۵۸ عضو فقیه آن بوده که از سال ۱۳۷۱ دبیر این شورا نیز بوده است.
التبه آقای جنتی استثنا نیست و بسیاری از مشاغل حساس و پر مسئولیت دولتی و حکومتی در اختیار کسانی است که سنشان به مراتب از سن بازنشستگی (۶۰ برای مردان) بالاتراست. محمد یزدی عضو شورای نگهبان ۸۶ ساله است و محمدعلی موحدیکرمانی، رئیس موقت مجمع تشخیص مصلحت هم ۸۶ سال دارد .
چنین نمونه هایی در دیگر نقاط جهان هم وجود دارد. رابرت موگابه، رئیس جمهور زیمبابوه، ۹۳ سال دارد و محمد باجی قائد سبسی که از اواخر سال ۲۰۱۴ رئیس جمهور تونس بوده، حدود سه ماه پیش تولد ۹۰ سالگی خود را جشن گرفت.
بیش از نیمی از جمعیت ایران را افراد زیر ۵۰ سال تشکیل میدهند، و شاید به نظر منطقی بیاید که این جمعیت جوانتر مسئولیتهای بزرگتری در دستگاه های حکومتی و دولتی به عهده بگیرند.
به عقیده شما چرا در ایران دستکم در عرصه سیاست کمتر تمایل به جوانگرایی وجود دارد؟
با قرار دادن افراد مسنتر در راس نهادهایی مانند شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت موافقید؟
این کار چه تاثیری بر شیوه حکومت جمهوری اسلامی میگذارد؟
در مورد رابطه بین سن و تجربه چه فکر میکنید؟ آیا مسنترها لزوما به دلیل تجربهشان محتاطانهتر و عاقلانهتر عمل می کنند؟ از آنطرف در مورد جوانترها چه فکر میکنید، آیا آنها را شجاعتر و مبتکرتر می بینید یا بیمحاباتر و بیاحتیاط تر؟
اگر میخواهید در نوبت شما شرکت کنید میتوانید اطلاعات تماس خود را برای بیبیسی فارسی بفرستید تا با شما تماس گرفته شود.
تماس با نوبت شما:
شمارههای تلفن: ۰۰۷۸ ۷۶۵ ۲۰۷ ۰۰۴۴و ۰۰۷۷ ۷۶۵ ۲۰۷ ۰۰۴۴
پیامک: ۰۰۴۴۷۸۶۰۰۶۳۳۳۳
ایمیل: shoma@bbc.co.uk
تلگرام: bbcshoma@
فیسبوک: facebook.com/bbcshoma
توییتر: bbcshoma@