اسکار از احتمال ممنوعیت ورود فرهادی به آمریکا ابراز نگرانی کرد
فروشنده فرهادی برنده جایزه بهترین فیلمنامه در جشنوار کن شد
در پی اعلام محدودیت موقت ورود اتباع ایرانی به خاک آمریکا٬ آکادمی علوم و هنرهای سینمایی در حمایت از اصغر فرهادی٬ فیلمساز ایرانی دستور دونالد ترامپ٬ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر این محدودیت را محکوم کرده است.
آقای فرهادی که برای فیلم فروشنده نامزد اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان شده٬ ممکن است بر اساس این دستور نتواند در مراسم اهدای جوایز اسکار حضور یابد.
سخنگوی آکادمی در بیانیهای احتمال جلوگیری از ورود اصغر فرهادی و بازیگران فیلمش را به آمریکا به دلیل مذهب و یا تابعیتشان ''شدیدا نگرانکننده" خوانده و آن را محکوم کرده است.
در این بیانیه آمده است که "آکادمی دستاورد در هنر فیلمسازی را که فارغ از ملیت٬ قومیت و تفاوتهای مذهبی به دنبال گذر از مرزها و صحبت با مخاطبان در سراسر جهان است٬ گرامی میدارد."
مراسم اهدای جوایز اسکار ۲۰۱۷ یکشنبه شب٬ ۲۶ فوریه در لسآنجلس برگزار میشود و عدم حضور فرهادی و بازیگران فیلمش میتواند بازتاب زیادی داشته باشد.
معترضان به فرمان مهاجرتی ترامپ
پیش از این ترانه علیدوستی، بازیگر فیلم فروشنده٬ عدم صدور روادید به ایرانیان را "نژادپرستانه" نامید و گفت که مراسم اسکار را بایکوت میکند.
او در توییتر خود نوشته بود: "طرح ممنوعیت ویزای ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای ایرانیان نژادپرستانه است. اگرچه مشخص نیست که چنین طرحی در خصوص مراسم فرهنگی اجرایی است یا خیر، من در اعتراض به چنین اقدامی برای اسکار به آمریکا نخواهم رفت."
اصغر فرهادی که در سال ۲۰۱۲ برای فیلم جدایی نادر از سیمین جوایز گلدن گلوب و اسکار را گرفت٬ در میان اهالی سینما در آمریکا فیلمساز شناخته شدهای است. او سه بار نامزد اسکار و یک بار برنده این جایزه شده است.
اعمال محدودیت برای ورود شهروندان هفت کشور به آمریکا با واکنش منفی بسیاری از سینماگران آمریکایی روبهرو شده است٬ از جمله مایکل مور و راب راینر٬ کارگردانان آمریکایی که دستور آقای ترامپ شدیدا محکوم کردهاند.
مایکل مور٬ مستند ساز مشهور آمریکایی در توییتی از مسلمانان عذرخواهی کرده و گفته بیشتر مردم آمریکا به ترامپ رای ندادهاند. برخی نیز مستقیما احتمال ممانعت از ورود اصغر فرهادی به آمریکا را محکوم کردهاند.
فرمان رئیس جمهور آمریکا در مورد بستن مرزهای این کشور به روی پناهجویان به مدت ۴ ماه و همچنین توقف صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان به مدت سه ماه با واکنشهای گستردهای روبرو شده است.
این کشورها شامل ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن است.
در پی اجرای دستور آقای ترامپ از ورود دهها مسافر ایرانی به خاک آمریکا در فرودگاههای این کشور جلوگیری شده است.