آغاز کنگره‌های انتخاباتی محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان در ایران

جبهه مردمی نیروهای انقلاب

منبع تصویر، Mehr

توضیح تصویر،

ائتلافی از محافظه‌کاران ایرانی می‌خواهند از نامزدی واحد در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کنند

کمتر از سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری ایران، گروه‌هایی از محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان در ایران برنامه‌های انتخاباتی خود را با برگزاری کنگره‌هایی آغاز کردند. شورای نگهبان قانون اساسی هم جلسه‌ای برای ناظران انتخابات برگزار کرد.

امروز، پنجشنبه ۵ اسفند، کنگره سراسری ائتلافی از گروه‌ها و چهره‌های مختلف محافظه‌کار در ایران، با عنوان 'جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی' برگزار شد که در آن ۲۱ نفر به عنوان نامزدهای اولیه این ائتلاف در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ معرفی شدند. بنا است که در چند مرحله از میان این اشخاص یک نفر به عنوان نامزد نهایی معرفی شود.

همچنین حزب "اتحاد ملت ایران اسلامی" امروز کنگره سراسری خود را برگزار کرد. علی شکوری‌راد، دبیرکل این حزب، بر حمایت اصلاح‌طلبان از حسن روحانی، رئیس جمهور کنونی، تاکید کرد.

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا، در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار می‌شود. شورای نگهبان ایران باید داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را تایید کند.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، امروز در جلسه ناظران شورای نگهبان درباره شرایط تایید صلاحیت گفته است بررسی شرطی مثل "حسن سابقه" داشتن آسان است، اما شرطی مثل "معتقد به مبانی جمهوری اسلامی" دشوار است.

منبع تصویر، shora-gc.ir

توضیح تصویر،

آقای جنتی از رادیوتلویزیون دولتی ایران خواسته است که شرایط تایید صلاحیت نامزدها را برای مردم توضیح دهد

آقای جنتی همچنین درباره "ورود غیرمسئولانه برخی مدیران به انتخابات" هشدار داده و گفته شورای نگهبان نسبت به این مساله "حساسیت" دارد.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در جلسه ناظران این شورا هشدار داده است که برخی می‌خواهند با شعار "آشتی ملی" فضای سیاسی ایران را در آستانه انتخابات "دوقطبی" کنند. آقای کدخدایی گفته است که جمهوری اسلامی "هیچ نگرانی ندارد که از بین داوطلبان واجد صلاحیت، چه کسی برنده انتخابات باشد."

'تلاش می‌کنیم انتخابات ۹۲ تکرار نشود'

محمدعلی موحدی کرمانی، دبیر کل جامعه روحانیت مبارز و رئیس موقت مجمع تشخیص، محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه و دبیر مجمع تشخیص، غلامعلی حداد عادل، رئیس پیشین مجلس، محمدنبی حبیبی، دبیر حزب موتلفه و مرضیه وحید دستجردی و علیرضا مرندی، وزرای سابق بهداشت، از جمله چهره‌های شاخص حاضر در کنگره جبهه نیروهای انقلاب بودند.

منبع تصویر، Fars

توضیح تصویر،

محمدعلی موحدی کرمانی، رئیس موقت مجمع تشخیص، در جلسه جبهه نیروهای انقلاب حضور داشت

در این جلسه ۲۱ نفر به عنوان نامزدهای اولیه ائتلاف جبهه نیروهای انقلاب معرفی شدند که محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، محسن رضایی، ابراهیم رئیسی، عزت‌الله ضرغامی و پرویز فتاح از آن جمله‌اند.

یک سوم نامزدهای اولیه به "جبهه یکتا" وابسته‌اند که تشکلی از مقام‌های عالی دولت محمود احمدی نژاد است.

چهره‌های مختلف حاضر در جلسه امروز تاکید کرده‌اند که طیف اصولگرا باید بتواند بر سر حمایت از نامزدی واحد به توافق برسد. غلامعلی حداد عادل به خبرگزاری ایلنا گفته است: "ما برای اینکه انتخابات ۹۲ تکرار نشود، تلاش کردیم تا با جبهه مردمی به وحدت برسیم."

در انتخابات ۱۳۹۲ با وجود اینکه محافظه‌کاران تلاش‌های گسترده‌ای برای معرفی نامزد واحد کردند، در نهایت چندین نفر از آنان نامزد شدند. در انتخابات مجلس در سال ۱۳۹۴ نیز تلاش محافظه‌کاران برای رسیدن به لیست واحدی از نامزدها شکست خورد.

محمدعلی موحدی کرمانی درباره تفاوت جبهه نیروهای انقلاب با تلاش‌های قبلی محافظه‌کاران گفته است: "تفاوت این کار این است که حرکت از پایین به بالا و از مردم شروع شده و آنچه تصویب می‌شود، مصوبه مردمی است."

جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی کمتر از دو ماه پیش با حمایت بیش از ۲۰۰ چهره اصولگرا تشکیل شده است.

امیدواری اصلاح‌‎طلبان به رفع حصر

عی شکوری‌راد، دبیر حزب اتحاد ملت، امروز به رفع اختلافات میان جناح‌های جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرده و گفته است: "ما امیدواریم که با پیشبرد گفت‌وگو، تفاهم و وفاق ملی گره حصر و محدودیت بزرگان انقلاب و نظام ما باز شود."

منبع تصویر، ANA

آقای شکوری‌راد انتقادهای زیادی از دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد مطرح کرد و با دفاع از عملکرد دولت حسن روحانی حمایت اصلاح‌طلبان از او را اعلام کرد.