دادستان کل ایران: هر هفته حدود ۲۰ هزار کانال تلگرامی را فیلتر میکنیم

منبع تصویر، Tasnim
محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران
محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران گفته است که قوه قضاییه هر هفته بین ۱۶ تا ۲۰ هزار کانال نرم افزار تلگرام را فیلتر میکند. با این حال او گفته که این تعداد کافی نیست و برای کنترل بیشتر کانالهای تلگرام "باید شبکه ملی بهوجود آید."
آقای منتظری شب گذشته در تلویزیون ایران گفت که دولت دو سال پیش بخشنامهای را به دستگاههای مختلف ابلاغ و در آن استفاده از پیامرسان تلگرام را ممنوع اعلام کرد. به گفته او این بخشنامه "مغفول" مانده است.
این در حالی است که بسیاری از مقامها و نهادهای حکومتی و همچنین خبرگزاریهای رسمی ایران بخش عمدهای از اطلاعرسانی خود را از طریق تلگرام انجام میدهند.
آقای منتظری گفت: "وقتی سرور تلگرام در خارج از کشور است و هیچ نظارتی بر آن نداریم چرا باید اطلاعات خودمان را در آن قرار دهیم."
در روزهای گذشته خبرهای مبنی بر توقیف چند کانال خبری تلگرام و بازداشت مدیران آن منتشر شد. بعضی از این کانالها که عمدتا نزدیک به اصلاحطلبان هستند، مجبور شدهاند نام خود را تغییر دهند.
بنا بر گزارشهایی که هنوز قوه قضاییه تایید نکرده تعدادی از این افراد آزاد شدهاند و از کانالهای آنها رفع توقیف شده است.
بازداشت گردانندگان کانالهای تلگرامی و همچنین چند روزنامهنگار اصلاح طلب و نزدیک به دولت ایران در روزهای گذشته با واکنش چند نماینده مجلس و نزدیکان حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روبهرو شده است.
روز گذشته علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران در انتقاد به بازداشت ۱۳ فعال رسانهای در ایران گفت که خواهان توضیح وزیر اطلاعات ایران در مورد برخوردهای اخیر شده است.
او گفت: "تنها نهاد اطلاعاتی پاسخگو که نام آن در قانون اساسی آمده وزارت اطلاعات است و اگر دیگران در کار او دخالت میکنند به هرحال مسئولیت با این وزارتخانه است."
منبع تصویر، BBb
تویتتر منسوب به حسام الدین آشنا
در حساب توییتر منسوب به محمد علی وکیلی، نماینده تهران نیز آمده که "در صورت عدم پاسخگویی در مورد مدیران کانال های خبری دستگیر شده, وزیر_دادگستری را به مجلس" فرا خواهد خواند.
همچنین در توییتر منسوب به حسام الدین آشنا، مشاور حسن روحانی از بازداشت فعالان رسانهای در طرحی کنایهآمیز انتقاد شده است.
چهار نفر از نمایندگان اصلاحطلب مجلس ایران نیز در نامه سرگشادهای به حسن روحانی از او خواستهاند که برای آزادی گردانندگان شبکههای اصلاحطلبان در تلگرام اقدام کند.
این نمایندگان گفتهاند چنین بازداشتهایی به ویژه در آستانه انتخابات موجه نیست و با توجه به آزادی عمل گردانندگان رسانههای مخالف دولت حاکی از "رویکردهای دوگانه" است.
الیاس حضرتى، عبدالکریم حسین زاده، بهرام پارسایى و محمد على وکیلى در نامه خود به آقای روحانی گفتهاند که وزرای دادگستری، کشور، اطلاعات و فرهنگ و ارشاد باید در کنار رئیس جمهور نسبت به این بازداشتها پاسخگو باشند.
این چهار نماینده تهدید کردهاند که در صورت لزوم وزرای مربوطه را استیضاح خواهند کرد.
منتقدان، بازداشت گردانندگان شبکههای خبری تلگرام را مرتبط با انتخابات پیش روی ایران میدانند.
به گزارش خبرگزاری فارس آقای منتظری، دادستان کل کشور نیز این موضوع را تایید کرده و با اشاره به استفاده "غیرمجاز" از فضای مجازی در انتخابات پیش گفت: "ما در حال رصد فضای مجازی هستیم و اگر افرادی بخواهند با استفاده از فضای مجازی افراد را تخریب کنند با آنها برخورد قضایی خواهیم کرد."
احسان مازندرانی، هنگامه شهیدی و مراد ثقفی از جمله روزنامهنگارانی هستند که در روزهای اخیر بازداشت شدهاند.