ظریف در مجلس به شبهههای امنیتی درباره عملکرد وزارت خارجه پاسخ داد

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، با حضور در مجلس شورای اسلامی به سوالات یکی از نمایندگان محافظهکار منتقد دولت درباره شبهههای امنیتی عملکرد وزارت خارجه پاسخ داد.
آقای ظریف از جمله از رابطه با کارکنان "بنیاد جامعه باز"، وابسته به جورج سوروس، سرمایهگذار آمریکایی، دفاع کرد و گفت به واسطه این رابطه توانست فعالیت این بنیاد در ایران را "محدود و منظم" کند.
او در پاسخ به مساله دیپلماتهای متهم به جاسوسی گفت وزارت خارجه از تخصص چهرههایی مثل عبدالرسول دری اصفهانی و سیروس ناصری استفاده کرده است. او گفت: "من در وطن پرستی اینها تردیدی ندارم اما درباره سایر مسائل آنها هم تخصصی ندارم."
وزیر خارجه ایران به سوالات جواد کریمی قدوسی پاسخ میداد که از نمایندگان طیف تندروی محافظهکاران و نزدیک به جبهه پایداری شناخته میشود و ضمن انتقادهای تند علیه دولت حسن روحانی، بارها ادعاهایی را علیه مقامهای دولت در قالب "افشاگری" بیان کرده است.
- قوه قضاییه ایران: حکم زندان دری اصفهانی تأیید شده است
- وزیر اطلاعات ایران: دهها جاسوس در نهادهای دولتی دستگیر شده اند
- آیا کریمی قدوسی سخنگوی غیررسمی آیتالله خامنه ای است؟
آقای کریمی قدوسی در طرح سه سوال خود از وزیر خارجه گفت چهار نفر از مذاکرهکنندگان هستهای ایران علاوه بر شهروندی ایران، تابعیت کشورهای دیگر را هم داشتهاند.
نقش ادعایی دری اصفهانی در اعتراضات سراسری
عبدالرسول دری اصفهانی، از مذاکرهکنندگان هستهای ایران که برای جاسوسی مجرم شناخته شده و زندانی است، یکی از این چهار نفر است.
جواد کریمی قدوسی مدعی شد از طریق سازمان اطلاعات سپاه به ویدئوی اعترافات عبدالرسول دری اصفهانی دسترسی یافته، و به گفته او آقای دری اعتراف میکند که در جلسات نهاد ریاست جمهوری به "تمام اسرار اقتصادی" دسترسی داشته است.
آقای قدوسی گفت آقای دری اعتراف کرده است که "یک نسخه از آن اسناد را در قالب یک بسته اطلاعاتی در هتلی با حضور جک استراو، وزیر خارجه سابق بریتانیا، نماینده آمریکا در دبی و یک افسر عالیرتبه امآی۶ لندن، تحویل انگلیس و آمریکا داده است که پس از آن طی تماسی از وی تشکر شده به خاطر اطلاعات راهبردی که در اختیار آنها قرار داده شده است."
جواد کریمی قدوسی گفت عبدالرسول دری اصفهانی اطلاعات مربوط به ورشکستگی موسسات اعتباری را پیش از آن که اعتراضات علیه آنها بالا بگیرد به آمریکا داده بود.
او گفت: "همه راهکارهایی که برای یک براندازی و ایجاد یک انقلاب و فروپاشی نیاز است از سوی دری به مخالفان ارائه شده است."
آقای کریمی قدوسی همچنین محمدجواد ظریف را برای رابطه با بنیاد سوروس زیر سوال برد.
او مدعی شد آقای ظریف دو نفر از وابستگان بنیاد سوروس را به وزارت بهداشت معرفی میکند که در نهایت در جلسهای در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اعمال نفوذ همزمان بر انتخابات ایران و آمریکا تصمیم میگیرند.
سناریوی برنامهریزی سوروس برای انتخابات آمریکا و ایران در مجمع تشخیص مصلحت نظام
کریمی قدوسی : "شما دو نفر را از بنیاد سوروس را به وزارت بهداشت وقت معرفی کردهاید و بعد اجلاسی در خصوص توسعه روابط کانادا در تهران برگزار شده که دو نفر از افراد در بنیاد سوروس وارد تهران شده که این پوشش بوده است اما در یک ضدتعقیبی که از سوی وزارت خارجه به هتل زده میشود به مرکز استراتژیک مرکز مجمع تشخیص مصلحت نظام آن زمان که آقای هاشمی رئیس بوده که داخل آن تیم مراقبت امکان ورود ندارد، میرسیم. "
"در اتاق آقای حمید واعظی مسئول خارجی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه مذاکرات انجام میشود و پس از آن از رسانههای آمریکایی آنچه خارج میشود منتج به این جمعبندی میشود که قرار میگذارند در آمریکا سرمایهگذاران و نخبگان آمریکایی نگذارند بوش رأی آورده و در ایران نیز نگذارند فردی که نمیخواهم اسمش را بیاورم رأی بیاورد. "
آقای کریمی قدوسی همچنین از سفر وزیر خارجه به پاریس، همزمان با نشست سالانه سازمان مجاهدین خلق انتقاد کرد.
محمدجواد ظریف در پاسخ به سوال آقای قدوسی درباره دیپلماتهای دوتابعیتی گفت: "تاکید میکنم که هیچ کدام مقام و مسئولیتی در مذاکرات نداشتهاند. در وزارت امور خارجه اگر کسی همسرش تابعیت خارجی داشته باشد، نمی تواند کار بکند، چه برسد به خودش. اما استفاده از مشاورین خارجی امکان دارد و این در عرف بینالمللی موجود است."
او درباره عبدالرسول دری اصفهانی هم گفت: "من در جریان مذاکرات هم جز خدمت از آنان ندیدم و اگر مسائل دیگری هم مطرح است، به من ارتباطی ندارد. من مسئول مذاکرات هستم."
آقای ظریف درباره رابطهاش با بنیاد سوروس هم گفت: "آنچه که بنده انجام دادم این بود که ارتباطات را در واقع محدود و منظم کردم و آن ها موظف بودند هر دفعه به بنده گزارشی از اقدامات انجام شده داده و بنده اجازه ندهم کاری خارج از منافع ملی صورت بگیرد."
او گفت: "بعدها که آقای کیان تاجبخش که نماینده بنیاد جامعه باز در ایران بود دستگیر شد، این موضوع را به عنوان اعتراف مطرح کرد که بنده به ظریف گزارش داده و حتی پیشنویس نامهها را تدوین میکردم، این یک واقعیت است که بنده به جای اینکه در طی این سالها در خانه بنشینم به قدری فعال بودم که همه فکر میکردند باید با بنده هماهنگ کنند."
وزیر خارجه ایران گفت صحت این مساله را دفتر آیتالله خامنهای، رهبر ایران هم میتواند تایید کند.
او درباره سفرش به فرانسه گفت نمیتوان دیپلماسی را به واسطه جلسه "گروهک بیمقدار تروریستی" متوقف کرد.
همزمان با سفر محمدجواد ظریف یک دیپلمات ایرانی به اتهام توطئه برای بمبگذاری در نشست سالانه سازمان مجاهدین بازداشت شد.