درخواست احمد جنتی از کارکنان حکومت ایران: جلوی فساد رئیستان بایستید
احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان گفته "منکر بزرگ دروغ گفتن برخی مسئولان به مردم است"
احمد جنتی، از پرنفوذترین شخصیت های سیاسی جمهوری اسلامی ایران از کارکنان حکومت ایران اعم از کارمندان دولت و قوه قضائیه خواسته تا جلوی "فساد روسای خود" بایستند و مانع آن شوند.
آقای جنتی گفته "کارمندان در ادارات باید این را یاد بگیرند که چنانچه در اداره ای رئیس دارد بیت المال را حیف و میل می کند وظیفه کارمندان است که به وی تذکر بدهند. اگر قاضی رشوه گرفت کارمندان موظف به امر به معروف و نهی از منکر هستند. فقط در این صورت است که فرد خلافکار متوجه می شود که در همه جا از جانب همه افراد تحت نظارت است".
اعتراض به آنچه مقام های حکومتی فساد و ناکارآمدی ساختاری در جمهوری اسلامی ایران مینامند، در ماه های اخیر باعث بروز اعتراض از سوی شهروندان ایرانی در مناطق مختلف شده است.
آقای جنتی گفته "منکر بزرگ، دروغ گفتن برخی مسئولان به مردم است. هرگونه منکر از سوی هر مسئولی چه رئیس جمهور باشد چه وزیر و غیره، باید با روش درست و موثر به وی تذکر داده شود".
احمد جنتی به مدت دو دهه رئیس "ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر" بوده اما اخیرا از ریاست این نهاد استعفا کرده است. اعضای این ستاد امروز اول اسفند (بیستم فوریه) برای او جلسه یادبود و قدردانی برگزار کرده اند. او در حال حاضر دبیر شورای نگهبان قانون اساسی و رئیس مجلس خبرگان رهبری است.
آقای جنتی مدتی است که درباره نارکارآمدی در نظام جمهوری اسلامی ایران هشدار می دهد. او اواخر تابستان سال جاری با اشاره به چهل ساله شدن انقلاب بهمن ۱۳۵۷ به رهبری آیت الله خمینی گفته بود "دشمنان میخواهند هزینه نابسامانیهای کشور را به پای آیتالله خامنهای، بنویسند".
او در هشدار پنج ماه پیش خود گفته بود که آیت الله علی خامنه ای "معتقد هستند وضعیت موجود برآمده از سوء مدیریت و حتی ناشی از خیانت برخی افراد است". آقای جنتی گفته بود "نارضایتی موجود در ایران ارتباطی با آیتالله خامنهای ندارد".
از زمان بالا گرفتن اعتراضات در شهرهای مختلف ایران و انتقاد از وضعیت بحران زده اقتصادی، گرانی و افزایش فساد مالی در میان مقامهای حکومتی، معترضان شعارهایی سرمی دهند که جهتگیری آنها عمدتا متوجه آیتالله خامنهای است.
آیت الله علی خامنه ای پیش از این وجود فساد ساختاری در جمهوری اسلامی ایران را "نادرست" خوانده و گفته بود "فساد سیستمی [ساختاری] در دوره طاغوت وجود داشت و سیستم بهطور طبیعی فسادآور بود اما امروز، فسادهایی وجود دارد که اگرچه فسادهای بدی نیز هستند ولی فساد به صورت موردی است نه سیستمی".
فساد مالی و ساختار به یکی از مشکلات مزمن سیاسی و اقتصادی در ایران تبدیل شده است و پیوسته اخباری از ابعاد گسترده آن منتشر میشود.
سازمان شفافیت بینالملل در تازه ترین گزارش خود نرخ فساد در کشورهای مختلف را بررسی کرده است که در این گزارش ایران را اواخر جدول و همتراز توسعه نیافته ترین کشورها قرار داده است.
فساد مالی و ساختار به یکی از مشکلات مزمن سیاسی و اقتصادی در ایران تبدیل شده است