کشته شدن دستکم ۳ نفر در سیل ایران؛ هشدار درباره حمله تمساح‌ها

سیل در سیستان و بلوچستان

منبع تصویر، Tasnimnews

سخنگوی سازمان اورژانس ایران از کشته شدن ۳ نفر در سیل استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان خبر داد.

مجتبی خالدی به خبرگزاری ایرنا گفت که دو نفر از کشته شدگان در استان سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان در سیلاب غرق شده اند و یک نفر نیز به علت ریزش آوار در روستای حاجی آباد در استان هرمزگان جان خود را از دست داده اند.

به گفته این مقام سازمان اورژانس، تیم‌های عملیات ویژه اورژانس از امروز،‌ دوشنبه،۲۳ دی ماه با بالگرد وارد منطقه شده اند و عملیات امداد پس از دو روز ادامه دارد.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان هم در اطلاعیه‌ای درباره خطر تمساح پوزه کوتاه این منطقه (گاندو) هشدار داد.

در این اطلاعیه آمده که با توجه به بارندگی‌های اخیر و سیلاب به وجود آمده در جنوب استان سیستان و بلوچستان احتمال خروج تمساح‌ پوزه کوتاه (گاندو) از برکه وجود دارد که مردم باید به شدت مراقب حمله آنها باشند.

به گزارش ایرنا،‌در سیستان و بلوچستان تعداد ۵۰۰ روستا و ۱۴ شهرستان درگیر سیل هستند و ۲۰ هزار واحد مسکونی بر اثر جاری شدن سیلاب تخریب کلی و جزئی دیده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ارتش، فرمانده کل ارتش ایران به فرماندهان نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی دستور داد که تمامی واحد های ارتش در منطقه، علاوه بر نیروهای امدادی و تجهیزات به کار گرفته شده، "تمامی امکانات هوایی و نیروی انسانی منطقه جنوب شرق" را برای کمک به سیل زدگان به کار ببرند.

پیشتر احمد علی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان گفته بود که "سیلاب در جنوب این استان ارتباط بیش‌از ۵۰۰ روستا را قطع کرده بود که با تلاش‌های صورت گرفته بخشی از ارتباط برقرار شده ولی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ روستا همچنان در محاصره سیل هستند".

وی با وجود جاری شدن سیل و کشته شدن حداقل یک نفر براثر آن گفت که "لطف خدا شامل حال ملت ایران شده و برف و باران سراسر کشور را فراگرفته" و سپس شرایط فعلی را با سال گذشته مقایسه نموده و گفته: "سال گذشته در چنین ایامی در این استان همه‌ی سدها بی‌آب بود و در قریب به ۲۰۰ روستا آبرسانی سیار انجام ‌می‌شد".

حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان هم گفته است که سیل اخیر در این شهرستان موجب "خرابی‌ها و خسارتی" در حاشیه زاهدان که "۳۰۰ هزار نفر حاشیه نشین وجود دارد" شده و اکثر خانه‌های این مناطق "خشت و گلی است، افراد مستضعف در این خانه‌ها ساکن هستند."

منبع تصویر، Tasnimnews

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
رادیو فارسی بی‌بی‌سی

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی – دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

پادکست

پایان پادکست

محمداسماعیل مطلق، مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت از انجام تهمیدات این وزارتخانه برای "جلوگیری از بروز بیماری‌های واگیر در مناطق سیل‌زده" خبر داده و گفت: "تیم‌های بهداشت محیط، سلامت در بلایا و گروه بیماری‌های واگیر به این استان‌ها اعزام شده‌اند و تا کنون موردی از اپیدمی بیماری‌های واگیر در این مناطق نداشته‌ایم".

آقای مطلق در خصوص کشته‌شدگان و مصدومان سیل اخیر نیز گفته که تا روز گذشته ۲۲ دی‌ماه یک نفر در شهرستان سرباز فوت کرده و هشت نفر مصدوم و ۱۲ خانم باردار به مراکز مراقبتی و یا مراکز زایمان منتقل شده‌اند.

مدیرعامل هلال احمر استان کرمان نیز گفته است که "تاکنون ۲۰ تن موادغذایی توسط هلال احمر کرمان" به سیستان و بلوچستان ارسال شده است.

دیروز رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر از کشته شدن یک نفر در استان هرمزگان و مفقود شدن یک نفر هم در سیستان و بلوچستان در پی حوادث جوی دو روز گذشته خبر داد.

بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌های فصلی شماری از شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان را در معرض سیل قرار داده است.

در استان هرمزگان هم شماری از شهرهای این استان از جمله بندرلنگه، بندرعباس، قشم، میناب دچار سیل و آبگرفتگی شده‌اند.

پیشتر خبرگزاری ایسنا گزارش کرده بود که شهرستان‌های خاش، دلگان و روستاهای حاشیه تفتان در استان سیستان و بلوچستان در محاصره سیل قرار دارند و"ارتفاع آب در برخی مناطق تا کمر است".

منبع تصویر، FARS

گفته شده بارش های سنگین و مداوم چند روز اخیر در شهر خاش و مناطق عشایری این منطقه را در وضعیت بحرانی قرار داده است.

فرماندار دلگان هم گفته حجم بارندگی‌ها که در حدود ۳۵ ساعت ادامه داشت ۱۱۷ میلیمتر بود. این در حالی است که حجم متوسط بارندگی در این منطقه در طول یک سال ۱۱۳ میلیمتر است.

سازمان هواشناسی همزمان کاهش ۸ تا ۱۲ درجه‌ای دما در برخی مناطق کشور و بارش برف طی امروز و فردا در ۷ استان خبر داد.

به گفته رئیس سازمان نجات و امداد ایران ۲۶ استان کشور درگیر برف و کولاک و آب گرفتگی هستند.

منبع تصویر، MEHR