کرونا در خوزستان؛ ۴۵ نفر از کارکنان اورژانس دست از کار کشیدند
۴۵ کارمند اورژانس خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدشان از سوی دانشگاه علوم پزشکی دزفول دست از کار کشیدند.
به گزارش ایرنا محمد محمودینژاد، رئیس مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دزفول شب گذشته در گفتگو با این خبرگزاری گفته: "به علت شرایط کرونا و کاهش اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی دزفول پرداخت حقوق این نیروهای شرکتی با مشکل مواجه شده است ولی تسویه حساب یا اخراجی صورت نگرفته است".
این کارکنان معترض اورژانس در سه شهر شوش، گتوند و ذزفول مشغول به کار بودند، شهرهایی که از نظر دولت ایران در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند.
او میگوید برای پرداخت حقوق این افراد از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان اورژانس کشور درخواست کمک شده است.
رئیس فوریتهای پزشکی دزفول گفته این افراد از طریق یک طرح بهداشت و درمان جذب شدند و ابراز امیدواری کرده که مشکل اشتغال نیروهای شرکتی اورژانس دانشگاه علوم پزشکی دزفول به محض تامین اعتبار حل شود.
عدم پرداخت حقوق این کارکنان در حالی صورت میگیرد که در هفتههای وضعیت شیوع کرونا در خوزستان بحرانی توصیف شده بود.
تا کنون بیش از ۱۰۰ نفر از کادر پزشکی و پرستاری ایران در مقابله با کرونا جان خود را از دست دادهاند.
بحران قراردادهای موقت و وعدههای دولت
پیش از این نیز کادر بهداشتی و درمانی نسبت به کمبود امکانات و مشکلات معیشتی معترض بودند. این اعتراضها زمانی بالا گرفت که عاطفه مسعودی، پرستار بیمارستان امام رضای مشهد به خاطر "فعالیت صنفی" اخراج شد.
با شیوع گسترده کرونا در ایران وزارت بهداشت برای جبران کمبود پرستار فراخوان جذب با قراردادهای ۸۹ روزه داد. خانه پرستار اما این قراردادها را "استثمار نیروی کار" خواند.
فرخوان قراردادهای ۸۹ روزه در حالی منتشر میشود که سعید نمکی، وزیر بهداشت وعده داده بود پرستاران که به مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا مشغولند در اولویت استخدام قرار خواهند گرفت.
در سالهای گذشته پرستاران یکی از معترضترین اصناف ایران بودند و بارها اعتراض و اعتصاب کردهاند. استخدام رسمی و عدم پرداخت معوقات یکی از اصلیترین مطالبات پرستاران در سالهای گذشته بوده است.
خانه پرستار اخیرا یادآوری کرده بود که "پرستاران در حال حاضر در بین کارکنان دولت، پایینترین حقوق را دریافت میکنند. حتی از معلمها هم پایینتر حقوق میگیرند".
ایران برای رسیدن به استاندارد جهانی با کمبود ۲۹۰ هزار پرستار مواجه است. در حال حاضر به ازای هر هزار نفر، در ایران تنها سه پرستار مشغول به کارند.
این کمبود نیرو سبب افزایش فشار بر کادر درمانی و بهداشتی ایران شده بود و با شیوع کرونا شمار زیادی از مراکز درمانی مرخصی نیروهای خود را لغو کرده بودند.