واکنش‌ها به درگذشت شجریان؛ 'در اوج کمال‌یافتگی از مردم ایران دریغش کردند'

عکس شجریان در دست مردم

منبع تصویر، ISNA

توضیح تصویر،

جمع بزرگی از مشتاقان محمدرضا شجریان با تجمع در برابر بیمارستان جم تهران به مرگ او واکنش نشان دادند

درگذشت محمدرضا شجریان، استاد بزرگ موسیقی و آواز ایران موجی از غم و اندوه در میان مردم این کشور برانگیخته است. از صبح پنجشنبه، ۱۷ مهر، که همایون، پسر آقای شجریان خبر فوت او را اعلام کرد سیلی از پیام‌های تسلیت از سوی چهره‌های اجتماعی و سیاسی و مقام‌ها و نهادهای رسمی در ایران منتشر شده است .

میلیون‌ها نفر از مردم ایران هم با انتشار عکس‌های آقای شجریان در شبکه‌های اجتماعی به درگذشت او واکنش نشان داده‌اند به طوری که در شبکه‌های اجتماعی فارسی اینستاگرام، توییتر و فیسبوک شکل و شمایل نوعی عزای ملی مجازی در حال برگزاری است.

محمود دولت آبادی، نویسنده برجسته ایرانی در واکنشی که خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا منتشر کرده از نحوه برخورد حکومت با آقای شجریان در دهه پایانی عمرش انتقاد کرده و گفته: "تلخی پایانِ زندگی شجریان منحصر به این کمتر از یک سال اخیر نبود که با گرمای خانواده، دلدادگی پزشکان مجرب و علمِ پزشکی زنده نگه داشته شد. تلخی عمیق‌تر آن بود که هنرمند ممتاز آواز ایران در اوج کمال‌یافتگی، حضور و بانگِ بی‌نظیرش دریغ شد از مردمی که اکنون به سوگ او نشسته‌اند و اشک می‌ریزند."

شهرام ناظری، دیگر استاد بزرگ آواز ایرانی هم در ویدیویی که بازتاب فراوانی در شبکه‌های اجتماعی داشته با خواندن بخشی از تصنیف "مرغ سحر" (سروده ملک الشعرای بهار) گفته "شجریان رفتنی نیست. او برای همیشه در تاریخ جاوید و زنده است."

در همین حال، خبرگزاری ایسنا از محل دقیق خاک‌سپاری آقای شجریان در آرامگاه فردوسی در شهر طوس نوشته و گفته با هماهنگی‌هایی که در چند ماه گذشته انجام گرفته، از جمله دستور حسن روحانی، قرار است پیکر محمدرضا شجریان در کنار آرامگاه مهدی اخوان ثالث، شاعر بزرگ ایران و در باغ آرامگاه فردوسی دفن شود.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران هم روز پنجشنبه در پیامی درگذشت آقای شجریان را تسلیت گفته و او را هنرمند محجوبی خوانده که یاد و آثارش هرگز فراموش نخواهد شد.

محمدرضا عارف، عضو شورای انقلاب فرهنگی و از چهره‌های اصلاح‌طلب هم در واکنش به مرگ این استاد موسیقی و آواز ایران گفته او "تنها و تنها برای این مردم و مرز و بوم خواند و هدفی جز اشاعه فرهنگ اصیل ایرانی نداشت و چه اندوهبار که با کج سلیقگی مدیران صدا و سیما در سالیان اخیر مردم ایران در زمان افطار از شنیدن ربنای استاد از این رسانه محروم ماندند".

فرناز فصیحی، خبرنگار ایرانی روزنامه نیویورک‌تایمز در توییتر ویدیویی از تجمع مردمی مقابل بیمارستان جم و شعار دادن آنها را در توییتر منتشر کرده فریاد می‌زنند: "ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما!"

انتشار ویدیوهای مردمی از این تجمع و شعارهایی که حاضران سردادند از جمله "مرگ بر دیکتاتور" بازتاب فراوانی در شبکه‌های اجتماعی داشته است.

گروه نظارت بر ترافیک اینترنت، نت بلاکس، می گوید که اینتر نت در تهران از ساعت هفت عصر به وقت محلی همزمان با به خیابان آمدن هزاران نفر برای بزرگداشت یاد محمدرضا شجریان مختل شده است.

رضا پهلوی، آخرین ولیعهد ایران هم در توییتر به مرگ آقای شجریان واکنش نشان داده و حساب توییتری او با انتشار بخشی از یک ترانه آقای شجریان این شعر را برجسته کرده است: "جماعتی که نظر را حرام می‌گویند، نظر حرام بکردند و خون خلق حلال".

محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری اسبق ایران در پیامی کتبی به همایون، پسر آقای شجریان درگذشت او را تسلیت گفته است.

بسیاری از مقام‌های ایرانی چون علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس، محمدجوادظریف، وزیر خارجه، استاندار تهران، وزرای فرهنگ، بهداشت، ورزش و چهره‌های سیاسی ایران هم در پیام‌های جداگانه به مرگ محمدرضا شجریان واکنش نشان داده‌اند.

سفارتخانه‌های کشورهای خارجی هم با انتشار تصاویری از این هنرمند ایرانی، مرگ او را تسلیت گفته‌اند از جمله سفارت فرانسه در تهران که در حساب توییتری خود عکسی از آقای شجریان را منتشر کرده است.

دفتر مرکزی سازمان ملل متحد در ایران هم با انتشار پیامی در توییتر درگذشت محمدرضاشجریان را تسلیت گفته است.

مصطفی تاجزاده، معاون سابق وزیرکشور و از چهره های شاخص اصلاح طلبان هم در توییتر نوشته: "هنرفروشی نکرد و سربلند و باوقار زیست و هرگز تسلیم استبداد نشد."

علی دایی، اسطوره فوتبال ایران که او هم در چند سال اخیر به علت مواضع و اظهاراتش با ممنوعیت‌هایی روبرو بوده است در اینستاگرام با انتشار ترانه مرغ سحر (ملک الشعرا بهار) با صدای محمدرضا شجریان به مرگ او واکنش نشان داده است. ترانه‌ای که در دو دهه اخیر همخوانی با آن به نوعی اعلام مخالفت با تنگناهای سیاسی و سرکوب مخالفان از سوی حکومت در ایران تلقی می‌شود.

محمدرضا شجریان، استاد موسیقی و آواز ایرانی روز پنجشنبه ۱۷ مهر در سن ۸۰ سالگی و پس از چند سال دست و پنجه نرم کردن با سرطان درتهران درگذشت.

اخبار مرتبط

منبع تصویر، Tasnim

جمع بزرگی از مشتاقان محمدرضا شجریان با تجمع در برابر بیمارستان جم تهران به مرگ او واکنش نشان دادند. عصر پنجشنبه، ۱۷ مهر، از تهران گزارش شد نیروهای امنیتی با عده‌ای از طرفداران محمد‌رضا شجریان درگیر شده‌اند. ‌تجمع‌کنندگان روبروی بیمارستان جم شعارهایی از جمله 'مرگ بر دیکتاتور' و 'ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما!' می‌دادند.

همایون، فرزند محمدرضا شجریان که روز پنجشنبه به نمایندگی از خانواده دربرابر بیمارستان جم تهران با تجمع بزرگ مردمی سخن گفت در شبکه اجتماعی اینستاگرام ضمن قدردانی از مردم کشورش گفته پیکر پدرش پس از برگزاری مراسمی در گورستان بزرگ بهشت زهرا تهران به خراسان منتقل و در آرامگاه فردوسی و همجوار با مهدی اخوان ثالث دفن خواهد شد.