مدارس در ایران با وجود هشدار وزیر بهداشت باز میشوند
در حالیکه وزیر بهداشت ایران با باز شدن مدارس مخالفت کرده، وزیر آموزش و پرورش از بازگشایی مدارس از اول بهمن ماه خبر داده است.
محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش ایران روز پنجشنبه ۲۵ دی ماه با اشاره به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت مدارس باید در تمام مناطق به جز مناطق قرمز باز باشند و کادر اداری و اجرایی در مدرسه حضور داشته باشند.
کمیته آموزش ستاد ملی مقابله با کرونا ایران اعلام کرد که مدارس از هفته آینده، اول بهمن ماه در شهرهای زرد و آبی به صورت اختیاری میتوانند باز شوند اما در هر کلاس بیش از ۱۰ دانشآموز نباید حاضر باشند.
به گفته وزیر آموزش و پرورش دانشآموزان پایه اول و دوم ابتدایی باید به مدرسه بروند و در هر کلاس حداکثر باید ۱۰ نفر حاضر باشند و مسئولان مدارس باید روزها و ساعتهای درسی را تقسیم کنند.
جزئیاتی از نحوه تقسیم بندی کلاسها و ساعات درسی ارائه نشده است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران در حال حاضر هفت شهر ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
بر همین اساس ۳۰ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
پلیس راه ایران اعلام کرده است که همچنان ورود و خروج خودروها غیربومی به مناطق قرمز و نارنجی ممنوع است و منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا چهار بامداد در کل شهرهای قرمز، نارنجی، زرد و آبی ادامه دارد.
مخالفت وزیر بهداشت با بازگشایی مدارس و نگرانی از خیز جدید بیماری
تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای بازگشایی مدارس در ایران در حالی گرفته شد که سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران شب قبل از آن در یک سخنرانی گفته بود که مخالف بازگشایی مدارس است.
به گزارش ایسنا، آقای نمکی شامگاه چهارشنبه گفته بود: "در حال حاضر مخالف بازگشایی مدارس هستیم. نگرانیم که دوباره با عادی انگاری به تله اردیبهشت و خردادماه بیفتیم. اگر این بار گرفتار شویم، موج و شدت خیز جدید کرونا در کشور شاید بیشتر باشد و نیروهای ما ممکن است توان و انرژی مقابله چندباره با موجی جدید را نداشته باشند."
آقای نمکی همچنین درباره وضعیت دانشگاهها گفت که دو هفته پیش، نامه ای ۱۰ بندی به دانشگاه ها ابلاغ کرده است که "باید شرایط کنونی را مراقبت کنید در غیر این صورت شاهد خیز جدید بیماری با ارتفاع و شدت بیشتر در سراسر ایران خواهند بود."
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران بزرگ، "از افزایش نسبی آمار کرونا در پایتخت" خبر داده و گفته است آمار شبانه روز گذشته نشان دهنده "خیز ملایم است که میتواند زنگ خطر جدی باشد."
او هشدار داد که اگر افزایش آمار مراجعان سرپایی "فقط در ۲۴ ساعت اخیر باشد و تکرار نشود چندان اهمیتی ندارد اما اگر در ۴۸ ساعت آینده این آمار رو به افزایش باشد میتواند زنگ خطر جدی برای شکنندگی شرایط کرونایی در تهران باشد."
سخنگوی وزارت بهداشت ایران امروز، پنجشنبه ۲۵ دی ماه از مرگ ۸۱ نفر و شناسایی ۶۴۷۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ خبر داد.
بر اساس آماری رسمی مجموع جان باختگان بیماری کووید۱۹ به ۵۶ هزار و ۵۳۸ نفر و تعداد بیماران شناسایی شده هم به یک میلیون و ۳۱۱ هزار و ۸۱۰ نفر رسیده است.
تحقیقات بیبیسی فارسی نشان میدهد تعداد واقعی درگذشتگان و مبتلایان کرونا دستکم دو تا سه برابر آمارهای دولتی است. مقامهای بهداشتی نیز اذعان میکنند که آمار حقیقی میتواند دو یا سه برابر آمار رسمی اعلام شده باشد.
وزارت بهداشت و دولت علت اصلی شیوع شدیدتر کرونا در ایران را پیروی نکردن شهروندان از دستورالعملهای بهداشتی میدانند.
پاییز امسال آمار جان باختگان کووید- ۱۹ در ایران به شکل بیسابقهای افزایش یافته بود. اکنون اما مقامات دولتی میگویند روند شیوع و مرگ سیر نزولی دارد و فشار روی کادر درمان و بیمارستانها تا حدی کاهش یافته است.
پس از هفتهها، شمار جانباختگان در ایران در چند روز گذشته به زیر ۱۰۰ نفر رسیده است.
تا کنون بسیاری از کشورهای جهان و منطقه واکسیناسیون را آغاز کردهاند اما در ایران هنوز زمان دقیقی برای آغاز واکسیناسیون مشخص نشده است. این موضوع انتقاداتی را در افکار عمومی به دنبال داشته است.
- بیبیسی فارسی در رشته گزارشهای تحقیقی به ابعاد گوناگون همهگیری کرونا در ایران پرداخته است.
- کرونا 'هفتهها زودتر' از اعلام رسمی به ایران رسیده بود
- کرونا کی به ایران رسید؟
- پنهانکاری در آمار رسمی جانباختگان کرونا در ایران؛ آمار افشا شده سه برابر آمار رسمی است
- چند نفر در زمستان ایران از کرونا مردند؟
- قربانیان شیوع کرونا در ایران؛ پنج برابر آمار رسمی
- 'پنهانکاری چین' ویروس کرونا را جهانی کرد؟