احضار وزیر اطلاعات ایران به مجلس هم زمان با بیان جزییاتی تازه از ترور فخری زاده

فخری زاده

منبع تصویر، REUTERS

توضیح تصویر،

محسن فخری‌زاده روز جمعه ۷ آذر ۱۳۹۹ در جاده‌ آبسرد در حدود ۸۰ کیلومتری شرق تهران ترور شد

محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، در تازه ترین اظهارات خود در خصوص واقعه ترور محسن فخری زاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع گفته است که عامل اصلی تدارک عملیات ترور این مقام کلیدی برنامه هسته ای ایران، از کارکنان اخراج شده نیروهای مسلح بوده است.

محمود علوی همچنین روز یکشنبه (۱۴ فوریه) گفت شخص یادشده - که هویت وی روشن نیست - قبل از عملیات ترور از ایران خارج شده بود و هم اکنون تحت تعقیب قرار دارد.

وزیر اطلاعات ایران هفته پیش گفته بود از آن جا که عامل تدارک این ترور از اعضای نیروهای مسلح بوده است، وزارت اطلاعات علیرغم هشدار قبلی درباره برنامه ترور، اجازه کار امنیتی در حوزه این نهاد نظامی را نداشته است. سپاه حفاظت انصارالمهدی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که وظیفه حفاظت از مقام‌های ارشد را بر عهده دارد.

محسن فخری‌زاده، روز جمعه ۷ آذر ۱۳۹۹ (مطابق با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰) در جاده‌ آبسرد در حدود ۸۰ کیلومتری شرق تهران ترور شد. آن طور که ایران گزارش کرد او هنگامی که به همراه همسرش و با یک خودروی شخصی در شهر آبسرد (تابعه دماوند) در حرکت بود هدف قرار گرفت.

وزیر اطلاعات ایران در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌ همچنین گفت که پس از ترور آقای فخری زاده، اسرائیل قصد انجام عملیات دیگری را در ایران داشت که به گفته او، "با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان وزارت اطلاعات" آن اقدامات شناسایی و خنثی شد و افرادی هم در این رابطه "دستگیر" شدند.

محمود علوی در این خصوص جزییاتی ارایه نکرد.

بیشتر بخوانید:

توضیح ویدئو،

مصاحبه با نویسنده مقاله جویش کرونیکل: ترور فخری زاده کار موساد بود

هفته نامه جویش کرونیکل در بریتانیا هفته گذشته به نقل از منابع اطلاعاتی ناشناس از نحوه ترور محسن فخری زاده جزییات تازه ای منتشر کرد.

بنا بر این گزارش، آقای فخری زاده توسط یک تیربار بسیار پیشرفته و به وزن حداقل یک تن کشته شد که قطعات آن در ظرف هشت ماه توسط سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد) به داخل ایران قاچاق و سپس مونتاژ شده بود. نشریه بریتانیایی افزود تیم ترور سازمان موساد متشکل از حداقل ۲۰ ایرانی و اسرائیلی بوده است و این مقام ارشد برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را هشت ماه زیر نظر داشتند.

احضار به مجلس

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
رادیو فارسی بی‌بی‌سی

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی – دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

پادکست

پایان پادکست

از طرف دیگر، مجلس ایران روز یکشنبه (۱۴ فوریه) وزیر اطلاعات را به خاطر اظهارات اخیرش درباره فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی احضار کرد.

جمعی از نمایندگان مجلس از آقای علوی خواسته‌اند پاسخگوی صحبت هایش درباره احتمال نقض سیاست‌های کلی نظام باشد.

آقای علوی در مصاحبه ای تلویزیونی با اشاره به فتوای رهبر ایران درباره حرام بودن سلاح هسته‌ای گفته بود اگر ایران ناچار شود به دنبال تولید سلاح هسته ای برود دیگران مقصرند.

وزیر اطلاعات ایران، درسخنانی که روز دوشنبه، ۲۰ بهمن منتشر شد گفت: «صنعت هسته‌ای ما صلح‌آمیز است و فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده است، اما اگر جمهوری اسلامی ایران را به آن سمت هل بدهند دیگر تقصیر ایران نیست بلکه تقصیر آن‌هایی است که ایران را هل داده اند، گرچه در شرایط عادی جمهوری اسلامی ایران چنین نیت و برنامه‌ای ندارد.»

او در آن مصاحبه همچنین گفته بود:‌ «تحریم‌های ترامپ برای ملت ایران فشار‌های زیادی ایجاد کرد، اما برای صنعت هسته‌ای ما فرصت بود... در جریان تحقیق و توسعه به دستاورد‌های بسیار بزرگی دست یافته‌ایم که باید آزمایش عملی می‌شد و خروج آمریکا از برجام و کاهش تعهدات برجامی از طرف ما این فرصت را ایجاد کرد که دستاوردهایمان را آزمایش کنیم.»

این اظهارات وزیر اطلاعات ایران با واکنش رسانه های نزدیک به سپاه پاسداران مواجه شد،‌ از جمله خبرگزاری تسنیم که در یاداشتی صحبت‌های آقای علوی درباره برنامه اتمی ایران را «کاملاً مغایر با منافع ملی» توصیف کرد.