حمله به کشتی ایرانی 'ساویز' در دریای سرخ؛ ایران: آسیب جزئی بوده
ساعاتی پس انتشار گزارشهای حمله به یک کشتی ایرانی در دریای سرخ، سخنگوی وزارت خارجه ایران تایید کرد کشتی تجاری ایران با نام "ساویز" بر اثر انفجار در نزدیکی سواحل کشور جیبوتی دچار سانحه شده است.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه آسیب این کشتی را جزئی توصیف کرد و گفت "منشاء و شیوه شکل گیری انفجار در دست بررسی است".
خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پیشتر نوشته بود "این سانحه به دلیل انفجار مینهای چسبان در بدنه کشتی رخ داده است."
این خبر را نخستین بار شبکه العربیه منتشر کرد که یک کشتی ایرانی متعلق به سپاه پاسداران در سواحل اریتره مورد حمله قرار گرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران با رد این موضوع گفت: "کشتی غیرنظامی ساویز برای برقراری امنیت دریانوردی در مسیر خطوط کشتیرانی و مقابله با دزدان دریایی در منطقه دریای سرخ و خلیج عدن مستقر شده بود".
"این کشتی عملا به عنوان ایستگاه لجستیکی (پشتیبانی فنی و تدارکات ) ایران در دریای سرخ عمل میکرد و لذا مشخصات و ماموریت این کشتی قبلا به صورت رسمی به آن سازمان اعلام شده بود".
به گزارش تسنیم، "در چند سال گذشته در دریای سرخ به منظور پشتیبانی از تکاورهای ایرانی که به ماموریت اسکورت شناورهای تجاری اعزام میشوند مستقر بوده است."
با این حال رسانههای اسرائیلی کشتی ساویز را یک "کشتی تجسسی" توصیف کردهاند.
نیویورک تایمز مینویسد: "هرچند ساویز به لحاظ تکنیکی به عنوان یک کشتی باری طبقهبندی میشود، اما ظاهرا اولین کشتی با ماموریت نظامی است که در کشمکش میان اسرائیل و ایران هدف حمله قرار میگیرد."
مقامهای آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود دیروز به رویترز گفتند آمریکا در حمله به این کشتی ایرانی در دریای سرخ نقش نداشته است.
حملات به کشتیهای ایرانی در دریای سرخ
خبر این حمله به کشتی ساویز در حالی اعلام میشود که کمتر از یک ماه پیش ایران از 'حمله به کشتی کانتینربر ایران شهرکرد' در دریای مدیترانه خبر داده بود.
سخنگوی شرکت کشتیرانی ایران حمله به کشتی شهرکرد را "تروریستی" توصیف کرد.
روزنامه وال استریت ژورنال اخیرا گزارش داد که از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون اسرائیل دستکم ۱۲ کشتی و نفتکش ایرانی حاوی سوخت را که از ایران عازم سوریه بودند هدف قرار داده است.
وال استریت ژورنال نوشت برخی حملات در دریای سرخ و مناطق دیگر بوده و اسرائیل برای آنها از سلاحهایی مثل مین دریایی استفاده کرده است.
در این گزارش آمده با وجود اینکه آمریکا صادرات نفت ایران را یک جانبه تحریم کرده است، ایران صادرات میلیونها بشکه نفت را به سوریه ادامه داده است.
مقامهای ایران در مواردی حمله به نفتکشهای ایرانی را کار اسرائیل دانسته بودند. علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران مهر سال ۱۳۹۸ گفته بود نفتکش های ایرانی هپینس و هلم در دریای سرخ هدف حمله موشکی قرار گرفتهاند.