جزئیات لایحه رتبهبندی معلمان در مجلس ایران تصویب شد
جزئیات لایحه رتبهبندی معلمان امروز (چهارشنبه) در مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رسید و برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد.
این لایحه با ۱۱۷ رأی موافق، ۸۶ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع تصویب شد.
به گفته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس تصویب این لایحه "قریب به یک دهه" طول کشید اما اکنون "با رعایت مسائل قانون اساسی" و بررسی دقیق، "بار مالی" آن تامین شده است.
طبق این لایحه، معلمان براساس "شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای، تجربیات و عملکرد رقابتی"، در پنج رتبه، به ترتیب آموزشمعلم، مربیمعلم، استادیارمعلم، دانشیارمعلم و استادمعلم قرار میگیرند.
برای هر رتبه فوقالعاده حقوق در نظر گرفته میشود که "در احکام کارگزینی معلمان تعیین میشود" و درصدی است از "مجموع حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر" که به طور میانگین "۲۵ درصد" در نظر گرفته میشود. این فوقالعاده، "مستمر و مشمول کسور بازنشستگی" است.
اعتصاب معلمان در خمینی شهر
پس از اجرای نظام رتبهبندی هدف این است که حداقل ۳۰ درصد از معلمان در رتبه یک و حداقل ۲۵ درصد در رتبه دو، حداکثر ۲۰ درصد در رتبه سه، حداکثر ۱۵ درصد در رتبه چهار و حداکثر ۱۰ درصد در رتبه پنج قرار بگیرند.
این لایحه شرایط "جذب، ارتقاء، توقف و تنزل رتبه" معلمان را تعیین کرده است. "ورود به فرآیند رتبهبندی" به "حداقل دوسال" سابقه نیاز دارد و ارتقا رتبه "به حداقل شش سال توقف در هر رتبه."
حداقل سابقه برای رسیده به رتبههای ۴ و ۵ به ترتیب "۲۰ و ۲۶ سال" تعیین شده است.
به گفته علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس "تمام معلمان سراسر کشور که معادل ۷۳۳ هزار و ۶۳۸ نفر هستند"، مشمول این لایحه هستند که برای اجرای آن "تا سقف ۲۵ هزار میلیارد تومان در یک سال" در نظر گرفته شده است.
برای همسانساری حقوق، به گفته آقای نیکزاد "۸۰ درصد" حقوق "مربی پایهیک دانشگاه تهران"، مبنای حقوق معلمان خواهد بود.
معلمان ایران به طور سنتی با حقوق کم و تنگنای معیشتی روبرو بودهاند و با وخامت وضعیت اقتصادی در سالهای اخیر، مشکلاتشان بیشتر هم شده است.
معلمان بارها به وضعیت شغلی و درآمدی خود اعتراض کردهاند. در تازهترین مورد معلمان دو روز (۲۰ و ۲۱ آذر) در شهرهای مختلف ایران اعتصاب و کلاسهای خود را تعطیل کردند.
اجرای طرح رتبهبندی یکی از مهمترین خواستههای معلمان معترض بوده است.