طرح جداسازی وزارت راه از وزارت مسکن در مجلس ایران

دو نماینده مجلس ایران میگویند به نظر اغلب نمایندگان ادغام وزارتخانههای راه و مسکن "کاملاً غیرتخصصی" بوده و بیش از ۷۰ نماینده طرح جداسازی این دو وزارتخانه را امضا کردهاند.
وزارتخانههای مسکن و شهرسازی و راه و ترابری سیویکم خرداد ۱۳۹۰ در هم ادغام شدند.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، امروز گفت نمایندگان از این ادغام رضایت ندارند و سعی میکنند بخش حمل و نقل را از مسکن جدا کنند.
به گفته وی "وزارت راه و شهرسازی به وزارتخانه 'مسکن مهر' تبدیل شده" و " اغلب فعالیتهای مربوط به بخش راهآهن و راهسازی کمتر از مسکن مورد توجه است".
احمد جباری نماینده مجلس هم درباره مشکلات وزارت راه و شهرسازی گفت: "حوزههای متعددی تحت مدیریت این وزارتخانه قرار دارد و شخص وزیر نمیتواند تمرکز کافی را بر روی هر کدام از این حوزهها داشته باشد."
او اظهار داشت که توجه مدیران به "بخشهای راه زمینی، هوایی و دریایی و فرودگاههای و صنعت ریلی" کم شده و " عملا مشکلات زیادی برای این حوزهها به وجود آمده است".
آقای جباری اضافه کرد تاکنون بیش از ۷۰ نفر از نمایندگان طرح جدا شدن دو وزارتخانه را امضا کردهاند و او امیدوار است این طرح در صحن علنی مجلس به تصویب برسد.
در حالی که آقای جباری از امضای طرح جدا شدن دو وزارتخانه خبر میدهد، آقای قادری میگوید این بحث بتازگی در مجلس شورای اسلامی مطرح شده و هنوز به صورت "طرح" در نیامده است.
وزارت راه و شهرسازی
بر اساس برنامهٔ پنجم توسعه قرار بود تعداد وزارتخانههای دولت از ۲۲ به ۱۷ کاهش پیدا کند و به همین دلیل تعدادی از وزارتخانهها در هم ادغام شدند.
مجلس ادغام دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی و راه و ترابری را سیویکم خرداد ۱۳۹۰ تصویب کرد که فردای آن روز به تصویب شورای نگهبان رسید و نام وزارتخانه جدید به "وزارت راه و شهرسازی" تغییر کرد.
از آن زمان علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی بوده است.
حسن روحانی رییس جمهور منتخب، در مبارزات اتنخاباتی خود به مسکن مهر اشاره کرده و گفته بود: "طرح مسکن مهر با مشکلاتی مواجه است."
به گفته آقای روحانی اصل کار پسندیده بوده اما "با شتابزدگی، بدون مطالعه ، بدون مکانیابی صحیح و رعایت اصول فنی و مهندسی" انجام شده و به جای مسکن، بیشتر "خوابگاه" برای مردم ساخته شده است.
با این حال، علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی، امروز درباره مسکن مهر گفته است: "تا پایان سال باقیمانده واحدهای مسکن مهر به بهرهبرداری میرسد و بازار هم ساماندهی میشود."
در یک اظهار نظر دیگر در همین زمینه، سایت "شبکه اطلاعرسانی ساختمان ایران" به انتقاد از این موضع پرداخته که توجه وزیر و مدیران وزارت مسکن و شهرسازی "مختص بخش مسکن است و اهمیت و جایگاه بخش حمل و نقل نادیده گرفته شده است".
این وبسایت افزوده در حالی که در گذشته مدیران این وزارتخانه "حداقل هفتگی"به پروژههای ساختوساز در کشور سر میزدند، "اکنون این بازدیدها شاید به سالی یک بار هم نرسد".
به نوشته شبکه اطلاعرسانی ساختمان ایران، وزرای سابق همچنین "هر از گاهی از نحوه خدماترسانی فرودگاهها و راهآهن" به مسافران آگاه میشدند، اما در "دو سال اخیر این شرایط برای وزیر وقت به وجود نیامده است".