حسن روحانی با رئیس جمهوری فرانسه ملاقات میکند

منبع تصویر، ISNA
بحران عراق محور اصلی گفتگوهای روحانی و اولاند را تشکیل میدهد
رئیسان جمهوری ایران و فرانسه با یکدیگر ملاقات میکنند.
روز سه شنبه، ۱ مهر (۲۳ سپتامبر)، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که برای سخنرانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده، با فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه دیدار خواهد کرد.
به گفته مقامات فرانسوی، محور اصلی گفتگوهای این دو، بحران کنونی عراق و نحوه مقابله با نیروهای دولت اسلامی است. فرانسه همچنین یکی از کشورهای عضو گروه ۱+۵ است و در مذاکرات پیرامون پرونده هستهای جمهوری اسلامی شرکت دارد و احتمال میرود این موضوع نیز در ملافات آقایان اولاند و روحانی مطرح شود.
سال گذشته نیز آقایان اولاند و روحانی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان با یکدیگر ملاقات کردند.
پیشتر گزارش شد که روز چهارشنبه، آقای روحانی با دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا نیز ملاقات خواهد کرد که نخستین ملاقات رئیسان دولتهای بریتانیا و ایران از زمان وقوع انقلاب اسلامی در ایران خواهد بود.
تلاش بینالمللی برای مقابله با گروه موسوم به دولت اسلامی در عراق و سوریه از موضوعات اصلی در این دیدار است. بریتانیا، در کنار ایالات متحده، نقش اصلی را در کسب همکاری و حمایت جهانی از ائتلاف بینالمللی علیه دولت اسلامی بر عهده گرفته است.
سه سال پیش، در پی حمله به ساختمانهای سفارت بریتانیا در تهران، دولت آقای کامرون کارمندان سفارتخانه بریتانیا را از ایران خارج کرد و به کارکنان سفارت ایران در لندن دستور داد خاک بریتانیا را ترک کنند. از زمان آغاز دوره ریاست جمهوری حسن روحانی در تابستان سال گذشته، تلاشهایی جهت از سرگیری روابط دو جانبه صورت گرفته است.
در همانحال، رسانههای خبری به گمانهزنی پیرامون احتمال دیدار یا تماس حسن روحانی با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا ادامه میدهند. آقای اوباما در نشست افتتاحیه مجمع عمومی سخنرانی خواهد کرد و در طول اقامت در نیویورک، با رهبران شماری ای کشورهای جهان دیدار و گفتگو میکند.
مقامات آمریکایی پیشتر گفته بودند که ملاقات با آقای روحانی در برنامه دیدارهای باراک اوباما گنجانده نشده است، با اینهمه، احتمال دیدار رئیسان جمهوری دو کشور همچنان مطرح است.
سال گذشته آقای روحانی برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی به نیویورک سفر کرد و در پایان این سفر، گفتوگویی تلفنی بین او و آقای اوباما صورت گرفت. روابط سیاسی ایران و آمریکا در پی گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی در ایران در سال ۱۳۵۸ قطع شد و رهبران جمهوری اسلامی همواره بر ابراز خصومت با آمریکا به عنوان یک دستاورد مهم انقلاب اسلامی تاکید داشتهاند.