Got a TV Licence?

You need one to watch live TV on any channel or device, and BBC programmes on iPlayer. It’s the law.

Find out more
I don’t have a TV Licence.

گزارش زنده

همه زمان‌ها به ساعت بریتانیاست

  1. تظاهرات شماری در مقابل سفارت ایران در دوشنبه

    گروهی از طرفداران دولت تاجیکستان امروز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت (۲۱ مه) در روبروی سفارت ایران در شهر دوشنبه، پایتخت این کشور، دست به تظاهرات علیه حزب ممنوع شده نهضت اسلامی زده اند.

    این افراد پوسترهایی را حمل می کردند و شعارهای "کبیری تروریست!" یا "نیست باد کبیری!" سر می دادند.

    محی الدین کبیری، رهبر حزب نهضت اسلامی است که از سه سال پیش به این سو در تبعید به سر می برد.

    از ویدئویی که خبرگزاری محلی "سغدنیوز" در یوتیوب انتشار داده، دیده می شود که ماموران پلیس ضد شورش جلو تظاهر کنندگان در برابر سفارت ایران می آیند و می ایستند.

    تظاهر کنندگان مقابل سفارت ایران که شمارشان زیاد نبود، نوشته هایی مانند "در تاجیکستان برای جنگهای مذهبی جای نیست"، "عاقبت تعلیمات دینی در ایران" و "فرزندان ما را به وطن برگردانید" را حمل می کردند.

    این تظاهرات که کمتر از یک ساعت ادامه داشت در حالی است که چند روز قبل امامعلی رحمان، رئیس جمهوری، در یک سخنرانی حزب نهضت اسلامی را "تروریست" خوانده از کشورهای حامی این حزب انتقاد کرده بود.

    آقای کبیری، رهبر تبعیدی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، در اوایل دیماه ۱۳۹۴ از سوی مقامات ایرانی به همایشی در تهران دعوت شد و با آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران دیدار داشت؛ اقدامی که خشم مقامات تاجیک را برانگیخت و به تیرگی روابط دو کشور منجر شد.

    فعالان حزب نهضت اسلامی تاجیکستان تظاهرات امروز را "فرمایشی" و "سناریوی دولتی" ارزیابی می کنند.

  2. واکنش بعیدی‌نژاد به پومپئو؛ 'سیاست غنی‌سازی صفر'

    حمید بعید‌ی‌نژاد، سفیر ایران در لندن و از مذاکره‌کنندگان ارشد توافق هسته‌ای ایران با انتشار عکس زیر در صفحه اینستاگرام خود خواسته‌های آمریکا را به معنای توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم در ایران دانسته و گفته که این مسئله اساس برجام را زیر سوال می‌برد:

    "محققان و اندیشکده‌های مطالعات امنیت بین‌المللی در همان دقایق اولیه بعد از سخنرانی وزیر خارجه آمریکا با تعجب و نوعی مضحکه، سیاست اعلام‌شده دولت آمریکا در مقابل ایران را توهم، و تحقق آن را غیر ممکن خواندند. انصافا هم فقط کافی است به عنصر مربوط به غنی‌سازی و برجام در این سیاست اعلام‌شده توجه کنیم. دولت ترامپ در یک سال و نیم گذشته خیلی تلاش کرد که جوهر اصلی نفرت خود نسبت به برجام را به دلیل اینکه می دانست مورد مخالفت صریح جهانی قرار می‌گیرد، ظاهر نسازد و آن را با عباراتی مانند ضرورت اصلاح برجام "در برخی زمینه‌های مشخص" بپوشاند. اما امروز که به آخر خط رسید آن را رو کرد: سیاست غنی‌سازی صفر.

    پذیرش غنی‌سازی مهمترین دستاورد برجام و اساس محوری آن توافق است و تنها تغییر سیاست دولت اوباما در پذیرش غنی‌سازی بود که آغاز مذاکرات برجام را باعث گشت. بازگشت به سیاست گذشته "غنی‌سازی صفر" به این معناست که برجام از نظر آمریکا اصلا قابل اصلاح هم نیست. تمامی برجام بر محور اساسی انجام غنی‌سازی نوشته شده است و امکان ندارد برجام را بتوان منهای برنامه غنی‌سازی حتی اصلاح کرد. دولت ترامپ امروز به جای آنکه سیاست جدیدی را اعلام کند بیش از همه وقت، خوی استکباری و متوهم آمریکا را به نمایش گذارد. ایران در مردود دانستن سیاست جدید دولت ترامپ متحد و یکپارچه است."

    View more on instagram
  3. رئیس جدید سیا کار خود را آغاز کرد

    جینا هسپل، رئیس جدید سیا، سازمان اطلاعاتی آمریکا، با ادای سوگند در ساختمان مرکزی این سازمان کار خود را آغاز کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که در این مراسم حضور داشت گفت که اطمینان دارد خانم هسپل در سمت جدید "رهبری استثنایی" از خود نشان خواهد داد.

    جینا هسپل با تشکر از آقای ترامپ خطاب به او گفت: "شما در دوران ریاست جمهوری اعتماد فوق‌العاده‌ای به سیا داشتید و مردان و زنان سازمان قدر این توجه را می‌دانند." خانم هسپل که به دلیل گزارش‌ها درباره نقش او در شکنجه و شیوه‌های سخت‌گیرانه بازجویی، تحت فشار بود سرانجام توانست رای اعتماد کنگره آمریکا را به دست آورد. او جایگزین مایک پومپئو می‌شود که در حال حاضر وزیر امور خارجه آمریکا است.

    رئیس سیا
  4. باراک اوباما قراردادی چند ساله برای ساخت فیلم با نت‌فلیکس امضا کرد

    باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا رسما اعلام کرده قراردادی چند ساله با شرکت تولید کننده فیلم و سریال نتفلیکس امضا کرده است.

    با این قرارداد آقای اوباما و همسرش میشل اوباما فیلم و محصولات تلویزیونی تولید خواهند کرد که از نت فلیکس به نمایش درخواهد آمد.

    آقای اوباما گفته است از این طریق او به نقد دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا نخواهد پرداخت و به جنگ رسانه‌های محافظه کاری نظیر "فاکس نیوز" نخواهد رفت..

    View more on twitter
  5. خبر فوریروحانی به پمپئو: چه کاره هستید که برای ایران و جهان تعیین تکلیف کنید؟

    حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در واکنش به اظهارات تند وزیر خارجه آمریکا علیه ایران گفته است: "دنیای امروز نمی‌پذیرد آمریکا برای جهان تصمیم بگیرد کشورها استقلال دارند البته با فشار کار خود را می‌کنند اما دنیا این منطق را نمی‌پذیرد آقایی که تا دیروز در مرکز جاسوسی بوده الان به عنوان وزیر خارجه آمریکا معرفی شده و می‌خواهد تعیین تکلیف کند شما چه کاره هستی درباره ایران و جهان تصمیم بگیری؟"

    به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) آقای روحانی در سخنرانی پیش از افطار خود گفت: "امروز باید بیشتر به هم کمک کنیم امروز حکومتی در آمریکا سر کار آمده که آنها ۱۵ سال به عقب برگشتند یک مرتبه برگشتند به دوران بوش پسر و حرف‌های سال ۲۰۰۳ را باز تکرار می‌کنند."

    مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، امروز دوشنبه ۲۱ مه (۳۱ اردییهشت) در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود در واشنگتن برای اعلام استراتژی تازه آمریکا در قبال ایران مدعی شد که توافق هسته‌ای به دلیل "نقایص مرگبارش" جهان را به خطر انداخته است.

    او گفت آمریکا فشار بی‌سابقه مالی به ایران وارد خواهد کرد و هشدار داد که اگر ایران مسیرش را عوض نکند "شدیدترین تحریم‌های تاریخ" علیه این کشور وضع خواهد شد.

    روحانی
  6. وکیل خانواده سید امامی: اطلاعی از بازداشت بیست فعال محیط زیستی ندارم

    پیام درفشان، وکیل خانواده سید امامی در گفتگویی با اعتماد آنلاین خبرهای منتشر شده به نقل از او را تکذیب کرده و گفته است "اطلاعی از بازداشت بیست فعال محیط زیستی ندارم."

    پیشتر به نقل از آقای درفشان و تعدادی از فعالان محیط زیستی بازداشت شده بود که "حدود ۲۰ نفر دیگر در جنوب کشور در رابطه با این پرونده بازداشت شده‌اند که دلیل اصلی بازداشت آنها نیز مشخص نیست."

    View more on twitter
  7. دستگیری هفت فعال حقوق زنان در عربستان در هفت روز اخیر

    بنابر اعلام دیده‌بان حقوق بشر مقام‌های عربستان سعودی از ۱۵ ماه مه امسال (۲۰۱۸) در مجموع هفت فعال حقوق زنان را بازداشت کرده‌اند.

    بر این اساس این فعالان مدتها از پایان ممنوعیت رانندگی زنان و لغو سیستم تبعیض آمیز قیمومیت مردان دفاع کرده‌اند.

    مقام‌های عربستان علت دستگیری‌ این افراد را اعلام نکرده‌اند.

    View more on twitter
  8. فیلترینگ تلگرام؛ دلیل اختلالات این روزهای اینترنت در ایران

    فلاح جوشقانی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دلیل اختلالات اخیر اینترنت در ایران را "اعمال فیلترینگ تلگرام " اعلام کرده است.

    به گزارش ایسنا آقای جوشفائی گفته است: "وزارت ارتباطات اختلالات محتمل ناشی از فیلترینگ را قبلا اعلام کرده و مراجع تصمیم‌گیر با اطلاع از این موضوع تصمیم‌گیری کرده‌اند."

    View more on twitter
  9. سخنگوی اورژانس ایران: آمار جانباختگان بر اثر مسمومیت قارچ به ۱۵ نفر افزایش یافت

    سخنگوی اورژانس ایران اعلام کرد که تاکنون ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت قارچ جان باختند.

    View more on twitter
  10. گزارش خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی از محل سخنرانی وزیر خارجه آمریکا

    View more on twitter
  11. فلاحت‌پیشه: صحبت‌های وزیر خارجه آمریکا بیان آرزوهای بوش بود

    حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره ایران این اظهارات را آرزوهای جرج بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا دانسته است.

    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) آقای فلاحت پیشه گفته است: " واقعیت آن است که وزیر خارجه آمریکا آرزوهای این کشور در زمان ریاست‌جمهوری بوش را مطرح می‌کند البته فرم حرف‌های بوش به ایران تندتر بود."

    او همچنین گفته است: "آقای پومپئو بیشتر آرزوهای آمریکا را مطرح می‌کند، آرزوهایی که بر اساس ادعاهای کلی ترامپ بیان شده است."

    مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، امروز دوشنبه ۲۱ مه (۳۱ اردییهشت) در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود در واشنگتن برای اعلام استراتژی تازه آمریکا در قبال ایران مدعی شد که توافق هسته‌ای به دلیل "نقایص مرگبارش" جهان را به خطر انداخته است.

    او گفت آمریکا فشار بی‌سابقه مالی به ایران وارد خواهد کرد و هشدار داد که اگر ایران مسیرش را عوض نکند "شدیدترین تحریم‌های تاریخ" علیه این کشور وضع خواهد شد.

  12. فشار ترامپ به ایران با نگاهی به رأی‌دهندگان آمریکایی

    هادی نیلی

    بی‌بی‌سی، واشنگتن

    مایک پومپئو برای نخستین سخنرانی عمومی‌اش به عنوان وزیرخارجه آمریکا، یک اندیشکده محافظه‌کار را انتخاب کرد و موضوعش را هم ایران گذاشت. دو مولفه‌ای که شاید تصویری از جهت‌گیری آینده دولت دونالد ترامپ را نشان دهد: گرایشی به سوی نومحافظه‌کاران در سیاست خارجی، و در صدر قرار دادن آن‌چه "تهدید ایران" می‌خواند.

    گذشته از چشم‌داشتن به هم‌پیمانانی که حامی شدت عمل علیه ایران هستند، از اسرائیل تا عربستان، سیاست دولت آمریکا در قبال ایران جنبه‌های داخلی هم دارد. آن‌چه برای منتقدان دولت دونالد ترامپ "سیاست تک‌روی و یک‌جانبه‌گرایی" است، برای خیلی از کسانی که به او رای دادند، عمل به شعار انتخاباتی اوست: "اول آمریکا". این برای حامیان ترامپ خوش‌آیند است که آمریکا "مستقل" از اروپا و خلاف "حامیان جهانی‌سازی" عمل می‌کند.

    ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ که از الآن به انتخابات ریاست‌جمهوری دو سال دیگر هم نظر دارد، هر بار در ایمیل‌هایی که درباره ایران برای رای‌دهندگان ترامپ می‌فرستد، به شدت‌عمل نشان‌دادن علیه حکومت ایران و به این‌که دولت آمریکا دارد خودش برای سیاست خارجی‌اش تصمیم می‌گیرد، مباهات می‌کند. تجسمی از سیاست خارجی "بومی‌گرا". برای منتقدان این نوع سیاست، از جمهوری‌خواه گرفته تا دموکرات، از "باز"ها گرفته تا "کبوتر"ها، چنین ترکیبی غیرقابل‌جمع است.

  13. سی از درصد از مردم سرپل ذهاب 'به کرمانشاه مهاجرت کرده‌اند'

    مجتبی جاسمی، عضو شورای شهر سرپل ذهاب گفته است به دلیل نبود پول کافی، ساخت خانه‌های تخریب شده متوقف شده و ۳۰ درصد از ساکنان سرپل ذهاب به کرمانشاه مهاجرت کرده‌اند.

    به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) آقای جاسمی گفته است: "از کمک‌های مالی جمع‌آوری شده توسط مردم تاکنون چیزی به داخل و حتی خارج از شهر ورود پیدا نکرده است؛ ما هم متوجه هیچ گونه ساخت‌وساز با پول‌هایی که توسط مردم جمع‌آوری شده نشده‌ایم، همه اینها در حد صحبت بوده است."

    View more on twitter
  14. 'آمریکا برنامه ای صریح علیه ایران تدارک دیده است'

    مجتبی نجفی، پژوهشگر ارتباطات در دانشگاه سوربن نول از پاریس، می‌گوید که آمریکا برنامه‌ای صریح علیه ایران را تدارک دیده است.

    وی در گفتگویی با تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی گفت: "این برنامه از یک طرف با فشار بر اتحادیه اروپا سعی می‌کند آنها را به همراه شدن با آمریکا در بعضی مذاکرات با ایران ترغیب کند و از یک طرف با هدایت ایران به دوره قبل از برجام که گفتمان غالب امنتی و نظامی بود ایران را به عنوان تهدیدی مورد توجه جهان قرار دهد."

  15. پومپئو: ستیزه‌جویی ایران باید متوقف شود

    مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در توییتر:

    همان طور که در بنیاد هریتج گفتم: باید جلو دسترسی ایران را در برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیک گرفت. ستیزه‌جویی ایران باید متوقف شود. دسترسی سپاه پاسداران به منابع باید مختل شود. آمریکا برای یافتن راه حلی پایدار برای اقدامات مخرب ایران با متحدان همکاری خواهد کرد.

    View more on twitter
  16. پمپئو: ایران با تجهیز حوثی‌ها کشتیرانی را در دریای سرخ به خطر انداخته

    View more on twitter
  17. پمپئو: اگر ایران بخواهد قدم‌های تازه‌ای بردارد ما از آن استقبال می‌کنیم

    View more on twitter
  18. ۸ نفر از اعضای کمیته تعیین مصادیق مجرمانه خواستار رفع فیلتر توییتر شدند

    هشت نفر از ۱۲ عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه خواستار رفع فیلتر توییتر شدند.

    شش وزیرو دو نماینده مجلس این در نامه‌ای به دادستان کل ایران این درخواست را مطرح کردند.

    View more on twitter
  19. مایک پومپئو درباره چارچوب زمانی فشارها علیه ایران

    View more on twitter
  20. دوازده خواسته آمریکا از ایران

    وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی درباره سیاستهای تازه این کشور در قبال ایران گفت که هر توافق تازه‌ای با ایران باید دارای این شرایط باشد:

    ١. ایران باید همه جنبه‌های نظامی فعالیت‌های هسته‌ای قبلی‌اش را به آژانس اتمی اعلام کند.

    ٢. ایران باید غنی‌سازی را کامل قطع کند و هیچ‌وقت دنبال بازپردازی پلوتونیم نرود. این شامل بستن رآکتور آب سنگین هم هست.

    ۳. ایران باید دست‌رسی بی‌قیدوشرط بدهد به بازرسان آژانس اتمی به همه پایگاه‌ها در همه نقاط کشور.

    ۴. ایران باید توسعه برنامه موشکی بالستیک را متوقف کند و پرتاب موشک‌هایی که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای دارند را متوقف کند.

    ۵. ایران باید همه شهروندان آمریکا و همین‌طور شهروندان دیگر کشورهای هم‌پیمان ما را آزاد کند.

    ۶. ایران باید حمایت از گروه‌های تروریستی را متوقف کند؛ ازجمله حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی.

    ٧. ایران باید استقلال عراق را به رسمیت بشناسد و اجازه دهد شبه‌نظامیان شیعه عراق خلع‌سلاح شوند.

    ٨. ایران باید حمایت از حوثی‌های یمن را متوقف کند. ٩. ایران باید همه نیروهای تحت‌امرش را از سوریه عقب بکشد.

    ١٠. ایران باید حمایت از طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی را در افغانستان پایان دهد.

    ١١. ایران باید به حمایت نیروی قدس سپاه از گروه‌های تروریستی و هم‌پیمانان شبه‌نظامی‌اش پایان دهد.

    ١٢. ایران باید به تهدید همسایگانش که بیشترشان هم‌پیمان آمریکا هستند پایان دهد. از جمله تهدید ویران‌کردن اسرائیل و پرتاب موشک به عربستان و امارات