Got a TV Licence?

You need one to watch live TV on any channel or device, and BBC programmes on iPlayer. It’s the law.

Find out more
I don’t have a TV Licence.

گزارش زنده

همه زمان‌ها به ساعت بریتانیاست

  1. آمریکا ناو هواپیمابر نیمیتز را از خلیج فارس خارج کرد

    دولت آمریکا یک ناو هواپیمابر را از خلیج فارس خارج کرده است که به طور بالقوه نشانه ای از کاهش تنش ها با ایران است.

    جان کِربی سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت که ناوگروه ضربتی نیمیتز از فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در خلیج فارس به منطقه فرماندهی هند-اقیانوس آرام منتقل شده است.

    برخی گزارش ها حاکیست که ناو هواپیمابر نیمیتز بعد از ماموریتی نه ماهه درحال بازگشت به آمریکاست، اما آقای کربی این گزارش ها را تایید نکرد.

    او اشاره کرد که دولت بایدن از نظر امنیتی نیازی به حفظ این ناو در خلیج فارس نمی بیند.

    آقای کربی از اظهار نظر درباره ارزیابی پنتاگون از تهدیدهای نظامی ایران برای متحدان آمریکا در منطقه خودداری کرد اما گفت: "ما این نوع تصمیم ها را راحت نمی گیریم."

    او افزود که لوید آستین وزیر دفاع "معتقد است که حضور ما در خاورمیانه برای پاسخ دادن" به هر تهدیدی به اندازه کافی "قوی است."

  2. مجلس نمایندگان: ترامپ 'شخصا مسئول' شورش در کنگره است

    اعضای دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا پیش از شروع محاکمه استیضاح در مجلس سنا می گویند که دونالد ترامپ "شخصا مسئول" شورش در ساختمان کنگره است و باید گناهکار شناخته شود.

    آنها روز سه شنبه در سندی جزییات "تحریک به شورش علیه جمهوری که او (رئیس جمهور) برای حفاظت از آن سوگند خورده بود" را تشریح کردند.

    آنها در این سند درخواست می کنند آقای ترامپ برای همیشه از پست های سیاسی محروم شود.

    تیم حقوقی آقای ترامپ استدلال می کند که استیضاح او در مجلس نمایندگان "ناقض" قانون اساسی است. سنا قرار است از حدود یک هفته دیگر محاکمه آقای ترامپ براساس طرح استیضاح را شروع کند.

    یورش به کنگره در روز ششم ژانویه درحالی اتفاق افتاد که دو مجلس برای تایید پیروزی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تشکیل جلسه داده بودند.

    در جریان آن یورش چهار نفر از جمله یک مامور پلیس کنگره جان خود را از دست دادند.

    آقای ترامپ اولین رئیس جمهور در تاریخ آمریکاست که دو بار استیضاح می شود.

  3. 'نیروهای وفادار به فرمانده شمشیر ولسوالی مرکز بهسود را تصرف کردند'

    یک منبع امنیتی به بی‌بی‌سی تایید کرده که نیروهای امنیتی از ولسوالی مرکز بهسود (حصه دوم بهسود) در ولایت میدان وردک عقب‌نشینی کرده و نیروهای وفادار به عبدالغنی علیپور، فرمانده محلی ساختمان ولسوالی را به تصرف خود در آورده‌اند.

    سه روز پیش در نتیجه رویارویی میان نیروهای امنیتی افغانستان و حامیان علیپور که به "فرمانده شمشیر" هم معروف است، در ولسوالی حصه اول بهسود دست کم ۹ نفر کشته و ۷ نفر زخمی شدند.

    این منبع امنیتی گفت که در حالی هیات فرستاده شده از سوی دولت در مقر ولسوالی حصه اول مشغول مذاکره و رایزنی با مردم محل و نمایندگان فرمانده علیپور هستند، ولسوالی حصه دوم بهسود حوالی ساعت ۴ امروز به کنترل نیروهای وفادار به آقای علیپور درآمده است.

    شاهدان عینی گفته‌اند که کارمندان ولسوالی حصه دوم بهسود محل را ترک کرده و به سمت ولایت بامیان رفته‌اند و به گفته آنها مردم نگران هستند که نیروهای طالبان به این ولسوالی حمله کنند.

    فرمانده شمشیر
  4. آمار رسمی کرونا در بریتانیا: مرگ ۱۴۴۹ نفر در شبانه روز گذشته

    کرونا در بریتانیا

    مسئولان بهداشتی بریتانیا از مرگ ۱۴۴۹ نفر در شبانه روز گذشته در اثر ابتلا به کووید۱۹ خبر دادند.

    این رقم از سه‌شنبه هفته گذشته کمتر است و امیدواری برای کمتر شدن میزان شیوع ایجاد کرده است. آمار دیروز هم در مقایسه با دوشنبه هفته گذشته کمتر بوده است.

    همچنین در شبانه روز گذشته نتیجه آزمایش تشخیص کرونا ۱۶۸۴۰ نفر مثبت بوده است.

  5. خبر فوریناوالنی به سه سال و نیم زندان قطعی محکوم شد

    دادگاه آلکسی ناوالنی، منتقد سرشناس پوتین را به سه سال و نیم حبس قطعی محکوم کرد. او شش سال پیش به اتهام اختلاس به سه سال و نیم زندان تعلیقی محکوم شده بود.

    آقای ناوالنی یک سال در حبس خانگی بوده است که این زمان باید از دوره محکومیتش کم شود.

    آقای ناوالنی از فرصت حضور در دادگاه استفاده کرد و با اشاره به مسمومیت خود در تابستان گذشته در حملات تندی، ولادیمیر پوتین را مسئول مسمومیت خود معرفی کرد و گفت که او به این عنوان در تاریخ ثبت خواهد شد.

    آقا ناوالنی هدف اصلی تشکیل دادگاه را ترساندن میلیون‌ها شهروند روس دانست.

    او پرونده اختلاس علیه خود را نادرست خواند و اتهامات را رد کرد.

    پلیس در خیابانهای اطراف ساختمان دادگاه صدها نفر از هواداران او را بازداشت کرد.

  6. تهمینه مفیدی با وثیقه یک میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد

    تهمینه مفیدی، فعال حقوق زنان با وثیقه یک میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومانی به طور موقت از زندان اوین آزاد شد.

    یک ماه پیش خانم مفیدی، "توسط ماموران اطلاعات سپاه" در منزل خود در تهران بازداشت شده بود و در این مدت در زندان اوین زندانی بوده است.

    خبرگزاری هرانا نوشته که تهمینه مفیدی، فعال حقوق زنان ساکن تهران و مربی رشته ورزشی پیلاتس است.

    View more on twitter
  7. اتحادیه اروپا واردات صدف زنده از بریتانیا را ممنوع کرد

    صدف

    مقامات اتحادیه اروپا به ماهیگیران بریتانیایی گفتند که آنها نمی‌توانند محصولاتی مانند انواع صدف، حلزون دریایی و اسکالوپ را به صورت زنده به کشورهای اروپایی صادر کنند.

    از آنجایی که پس از اجرایی شدن خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، بریتانیا یک کشور خارج از این اتحادیه محسوب می‌شود، ورود حیوان زنده از آن ممنوع است مگر اینکه صیادان صید های خود را پاک کرده و بسته بندی کنند.

    اما صنعت ماهیگیری بریتانیا می‌گوید که تجهیزات کافی برای اینکار را ندارد و این کار پروسه صادرات را طولانی تر خواهد کرد و ماندگاری محصولات کمتر خواهد شد.

    دولت بریتانیا به ماهیگیران قول داده که برای حل این مشکل با مقامات اتحادیه اروپا مذاکره کنند.

    از اول ژانویه شرکت های بریتانیایی فقط مجاز هستند صدف های پاک شده و آماده مصرف را همراه با مجوز بهداشتی به ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا صادر کنند.

    تا پیش از این صدفها به صورت زنده در مخازن حاوی آب دریا به کشور مبدا صادر می‌شد.

    ارزش صادرات صدف بریتانیا در سال ۲۰۱۹ حدود ۳۹۳ میلیون پوند بوده است.

    یک‌ماهگی برگزیت؛ خرچنگ، ساندویچ و پیچ امین‌الدوله

  8. تام مور که ۳۳ میلیون پوند برای سیستم درمانی بریتانیا جمع کرد، در اثر کرونا درگذشت

    سروان تام مور

    تام مور، کهنه سرباز صد ساله بریتانیایی، که در دوران شهربندان و قرنطینه موفق شد برای کمک به سیستم خدمات بهداشت ملی بریتانیا (ان اچ اس) ۳۳ میلیون پوند جمع آوری کند، در اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

    او که به سختی راه میرفت، ۱۰۰ بار طول حیاط خانه‌اش را دور زد. هدف اولیه او جمع‌آوری ۱۰۰۰ پوند بود، اما کمپین او به شهرت رسید.

    تام مور و اقدامی که در آخرین سال زندگی خود انجام داد برای بسیاری الهام بخش بود.

    کاپیتان مور در جنگ جهانی دوم در هند و برمه خدمت می‌کرد و پیش از پیوستن به ارتش به عنوان مهندس عمران مشغول فعالیت بود.

  9. 'نقشه‌راه' پروژه ساخت خط‌ آهن مزار- کابل - پیشاور به امضا رسید

    .

    حنیف اتمر، وزیر خارجه افغانستان که در راس هیاتی برای شرکت در نشست سه جانبه افغانستان، ازبکستان و پاکستان به سر می‌برد گفته در این نشست نقشه‌راه پروژه ساخت خط‌آهن مزار- کابل - پیشاور میان سه کشور ازبکستان، افغانستان و پاکستان به امضا رسیده است.

    آقای اتمر در توییتر نوشته که این پروژه "نقطه عطفی" در گسترش مناسبات، تجارت و ترانزیت و همکاری‌های منطقه‌ای است.

    View more on twitter
  10. کشف مومیایی‌هایی با زبان‌های طلایی در مصر

    مومیایی

    وزارت آثار باستانی مصر می گوید باستان شناسان مومیایی های دو هزار ساله را کشف کرده اند که در داخل دهانشان زبان های طلایی دارند.

    تیمی از باستان شناسان مصری و جمهوری دومینیکن که در معبد "تابوزيريس" در اسکندریه کار می کنند ۱۶ تابوت را درمقبره های سنگی پیدا کرده اند. تابوتهای سنگی در دوران روم و یونان باستان متداول بوده است.

    در این تابوت ها مومیایی ها درست حفظ نشده اند.

    گمان می‌رود که مردگان با نوعی "تعویذ یا بلاگردان" طلایی که به شکل زبان در دهانشان جای داشته، مدفون شده اند تا بتوانند در زندگی پس از مرگ در مقابل دادگاه اوزیریس، خدای جهان زیرزمینی و زندگی پس از مرگ در اساطیر مصری حرف بزنند.

    مصریان باستان معتقد بودند که اوزیریس حاکم آخرت و قاضی درگذشتگان است.

  11. عمران حیدری 'ارزشمندترین' فوتبالیست افغانستان شد

    وبسایت 'ترانسفر مارکت'، عمران حیدری، ملی پوش افغانستان را به عنوان 'ارزشمندترین' فوتبالیست این کشور معرفی کرد. معیار ارزش‌گذاری سایت 'ترانسفر مارکت' بر پایه عملکرد و سن بازیکنان است.

    این نهاد عمران حیدری را با مبلغ ۵۰۰هزار یورو ارزشمندترین فوتبالیست افغانستان شناخته است.

    عمران حیدری ۲۳سال دارد و به گفته فدراسیون فوتبال افغانستان در حال حاضر عضو تیم لخیا گدانسک در لیگ برتر پولند/لهستان است و از معدود ملی پوشان افغانستان است که در بالاترین سطح فوتبالی اروپا توپ می‌زند.

    او‌ عضو تیم ملی فوتبال افغانستان است و سال گذشته با درخششی که در لیگ برتر لهستان داشت، توجه‌ها را به خود جالب کرد. لخیا گدانسک با پرداخت ۱۲۵هزار یورو به المپیا گرادزیدزاین، تیم قبلی عمران حیدری، او را خریداری کرد.

    حیدری سه بازی ملی در کارنامه خود دارد که توانسته در یک بازی دوستانه در برابر تاجیکستان یک گل به ثمر برساند.

    View more on facebook
  12. ساخت پیست فرمول یک در روسیه به دلیل حفاظت از محیط زیست متوقف شد

    پروژه ساختن یک پیست جدید فرمول یک در ریودوژانیرو برزیل کنار گذاشته شد. ادواردو کاوالیر، وزیر محیط زیست ریو گفت: "ما به طور رسمی از ساخت پیست بین‌المللی ریو منصرف شدیم."

    لوئیس همیلتون، قهرمان ۷ دوره مسابقات فرمول یک هم قبلا مخالفت خود را با ساخت این پیست اعلام کرده بود. این پیست قرار بود در جنگل کامبواتای دئودورو ساخته شود و حمایت ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهوری برزیل را با خود داشت.

    View more on twitter
  13. معاون رئیس جمهور ایران: لایحه بودجه ۱۴۰۰ بیشتر طرح مجلس بود تا لایحه دولت

    علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور ایران در پاسخ به انتقادها از عدم حضور حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در توییتی نوشت: "حضور رئیس جمهور برای دفاع از کلیات بودجه نه الزام آیین نامه‌ای دارد و نه پیش از این مرسوم بوده است."

    او با انتقاد از تغییراتی که توسط کمیسیون تلفیق مجلس ایران در لایحه دولت انجام شده بود افزود: "دفاع از بودجه‌ای که دیگر نشانی از "لایحه" دولت ندارد و بیشتر "طرحی" است از سوی کمیسیون تلفیق، وجهی برای حضور رئیس جمهور باقی نگذاشته است."

    محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران امروز در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان درباره غیب رئیس جمهور در مجلس گفت: " بر اساس قانون رئیس جمهور باید برای دفاع از کلیات بودجه سال ۱۴۰۰ در مجلس حضور پیدا می‌کرد به همین جهت از ۱۰ روز قبل نامه کتبی نوشتم و از ایشان به طور رسمی دعوت کردم. رئیس‌جمهور این دعوت را اجابت نکردند لذا ما وظیفه خود را انجام داده‌ایم."

    کلیات بودجه ۱۴۰۰ دولت ایران امروز در مجلس با ۹۹ رای موافق در مقابل ۱۴۸ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از مجموع ۲۶۱ نماینده حاضر در مجلس رد شد.

  14. محمد رسول‌اف، فیلمساز ایرانی در میان داوران جشنواره فیلم برلین امسال

    محمد رسول‌اف، فیلمساز ایرانی و پنج فیلمساز دیگر که در سال‌های اخیر فیلم‌هایشان برنده جایزه خرس طلایی جشنواره برلین بوده، به عنوان داوران امسال این جشنواره معرفی شدند.

    پارسال، فیلم "شیطان وجود ندارد" ساخته آقای محمد رسول‌اف، خرس طلایی جشنواره برلین را دریافت کرد.

    نداو لاپید، کارگردان و نویسنده اسرائیلی، آدینا پینتیلی‌یه از رومانی، ایلدیکو انیادی از مجارستان و جانفرانکو رزی از ایتالیا و یاسمیلا ژبانیچ فیلمساز اهل بوسنی فیلم های این جشنواره را داوری می‌کنند.

    جشنواره فیلم برلین یا برلیناله امسال به دلیل شیوع کرونا با تاخیر از اول تا پنجم مارس به صورت آنلاین برگزار می‌شود و در تابستان (۹ تا ۲۰ ژوئن بخش دیگری از جشنواره برگزار خواهد شد.

    View more on twitter
  15. بر اساس نتیجه آخرین آزمایشات: واکسن روسی اسپوتنیک '۹۲ درصد نتیجه بخش است'

    Sputnik V

    آخرین نتایج آزمایشات واکسن روسی اسپوتنیک وی که در نشریه پزشکی لنست منتشر شده است حاکی از این است که این واکسن ۹۲ درصد نتیجه بخش است.

    بر این اساس این واکسن همچنین ایمن ارزیابی شده است. پیش از انتشار اطلاعات مربوط به نتایج آزمایشات نهایی این واکسن، استفاده از آن با اختلاف نظرهایی همراه بوده است.

    اما دانشمندان می‌گویند که فواید آن اثبات شده است. اکنون این واکسن در ردیف سه واکسن در خط مقدم تولیدی شرکت های فایزر/بیو اِن تِک، آکسفورد/اَسترازِنِکا، مدرنا و جانسون قرار می‌گیرد.

    مرکز تحقیقات گامالِیا در روسیه سازنده واکسن "اسپوتنیک وی" است و شماری از مردم این کشور و چند کشور جهان از آن استفاده کردند.

    ایران می‌گوید که از این واکسن خریداری کرده است و قرار است تا هفته آینده اولین محموله آن به ایران وارد شود.

  16. نازی اسکویی، مدیر یک انتشارات به دلیل همکاری با کانون نویسندگان ایران راهی زندان شد

    کانون نویسندگان ایران
    Image caption: کانون نویسندگان ایران در اردیبهشت سال ۱۳۴۷ تاسیس شده است

    نازی اسکویی، مدیرمسئول انتشارات "نشر دیگر" برای گذراندن حکم یک سال زندان، زندانی شده است.

    خانم اسکویی و همسرش علی اکبر امینی، عضو کانون نویسندگان ایران، پس از لغو مجوز انتشاراتشان در سال ۱۳۹۱ به اتهامات "اقدام علیه امنیت کشور" و همکاری با "کانون غیرقانونی نویسندگان ایران" به یک سال حبس محکوم شده بودند.

    آذرماه گذشته، آقای امینی برای گذراندن حبس خود بازداشت شد اما به خانم اسکویی به دلایل پزشکی و نامناسب بودن شرایط جسمانی او فرصت داده شد تا بعدا خود را برای گذراندن حبس معرفی کند.

    کانون نویسندگان ایران در اردیبهشت سال ۱۳۴۷ تاسیس شده و سیمین دانشور، محمود اعتمادزاده (به‌آذین)، نادر نادرپور، سیاوش کسرایی، داریوش آشوری، اسماعیل خویی و احمد شاملو از جمله اولین اعضای هیات دبیران این نهاد بودند.

    هم در دوره حکومت محمدرضا پهلوی و هم در دوران جمهوری اسلامی، فعالیت کانون نویسندگان با محدودیت‌هایی روبرو بوده است و اعضای آن از طرف حکومت تحت فشار بوده‌اند.

    شماری از اعضای کانون نویسندگان ایران پس از انقلاب اعدام شدند و در دهه ١٣٧٠ نیز چندین نفر از آنان کشته شدند که در مورد محمد مختاری و محمدجعفر پوینده نقش ماموران وزارت اطلاعات در قتل آنها به اثبات رسید.

    اعتراض کانون نویسندگان به زندانی‌شدن سه عضو این نهاد

  17. نماینده ویژه وزارت خارجه ایران برای توضیح سفر هیات طالبان به کابل رفت

    .

    محمد ابراهیم طاهریان، نماینده ویژه وزارت خارجه ایران در امور افغانستان با عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان دیدار کرد.

    در صفحه رسمی فیسبوک آقای عبدالله آمده که آقای طاهریان درباره‌ سفر هیأت طالبان به ایران و قضایایی که در این سفر به بحث گرفته شده به آقای عبدالله معلومات داده است.

    به نوشته آقای عبدالله این مقام ایرانی توضیح داده که ایران به هیأت طالبان خاطرنشان ساخته که قضیه افغانستان راه حل نظامی ندارد و باید مشکل افغانستان از طریق مذاکره، تشکیل حکومت فراگیر، همه شمول و قابل قبول برای همه مردم افغانستان حل گردد.

  18. پیشرفت واکسیناسیون علیه کرونا در جهان تا امروز: اسرائیل پیشتاز است

    در بسیاری نقاط دنیا برنامه واکسیناسیون گسترده برای مهار همه‌گیری کرونا در جریان است.

    چند مطلب سودمند درباره واکسن را بخوانید:

    واکسیناسیون کرونا
    واکسیناسیون کرونا
  19. عادل فردوسی پور و پرویز پرستویی از برداشتن ماسک خود در جشنواره فیلم فجر عذرخواهی کردند

    عادل فردوسی‌پور و پرویز پرستویی به دلیل برداشتن ماسک در جریان حضور در جشنواره فیلم فجر عذرخواهی کردند.

    عادل فردوسی پور با انتشار متنی در توضیح برداشتن ماسک خود در روز اول جشنواره فیلم فجر نوشت: "در تمام مدت ماسک روی صورتم بود به جز زمانی که عکاسان برای عکس گفتند که ماسک را برداریم. درست این بود که این کار را نمی‌کردم. مدتها پرویز خان پرستویی را ندیده بودم یک لحظه ناخوداگاه پروتکل‌ها فراموش شد از این بابت عذرخواهی می‌کنم"

    پرویز پرستویی هم با بازنشر عذرخواهی عادل فردوسی‌پور در اینستاگرامش نوشت: "بنده هم به سهم خودم عذرخواهی می‌کنم. فقط یک لحظه برای گرفتن عکس ماسک برداشته شد. رعایت پروتکل‌ها امری الزامی است و باید رعایت شود."

    رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا در اولین روز برگزاری جشنواره فیلم فجر انتقادهایی را به دنبال داشت.

    علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته بود که اگر مشاهده شود که پروتکل‌های رعایت نمی‌شود از "برگزاری جشنواره در هر مرحله‌ای که باشد جلوگیری می‌شود."

    View more on instagram
  20. بسکتبال ایران با آمریکا در المپیک توکیو هم‌گروه شد

    تیم ملی بسکتبال ایران در سومین حضور خود در المپیک با آمریکا و فرانسه هم‌گروه شد. ایران پیش از این دو بار (۲۰۰۸ و ۱۹۵۰) به المپیک راه یافته بود. تیم ملی بسکتبال در المپیک پکن در گروه A با تیم‌های لیتوانی، آرژانتین، کرواسی، استرالیا و روسیه هم گروه بود و با پنج شکست و بدون پیروزی به کارش پایان داد و در رده یازدهم رده‌بندی قرار گرفت.

    View more on twitter