جهان خودرو؛ حذف تابلوهای راهنمایی در بزرگراههای انگلستان
قرار است طرح جدید به مدت دو سال در چند بزرگراه در انگلستان آزمایش شود
این هفته در جهان خودرو: استفاده از اینترنت پرسرعت برای انتقال اطلاعات راهنمایی و رانندگی، بزرگترین ماشین فولکسواگن برای پیکنیک، شاسیبلند جدید برای نجات فورد در چین، عذرخواهی خودروسازان ژاپنی به خاطر رعایت نکردن استاندارد و دادگاهی شدن مدیر تسلا پس از اعلام تصمیم جنجالی.
بزرگراههای بدون تابلو
اداره بزرگراههای انگلستان در حال بررسی طرحی است که با اجرای آن تابلوهای راهنمایی و رانندگی در جادهها حذف و اطلاعات به طور مستقیم در نمایشگر روی داشبورد ماشینها به راننده داده میشود.
قرار است این روش از زمستان امسال به مدت دو سال در چند بزرگراه آزمایش شود. علاوه بر اطلاعاتی نظیر حداکثر سرعت مجاز، وضعیت ترافیک و سریعترین مسیر هم در این روش به ماشین رانندگان فرستاده میشود.
در مرحله آزمایشی، اطلاعات از طریق شبکه اینترنت 5G به دستگاههایی که روی ماشینها نصب شده فرستاده میشود. اما در نهایت قرار است ماشینها بدون داشتن دستگاه خاصی بتوانند علائم راهنمایی و رانندگی را روی نمایشگر داشبورد خود ببینند.
هدف از این طرح افزایش هشیاری رانندگان و روانتر کردن ترافیک، حذف تابلوهای اضافی و آماده کردن جادههای بریتانیا برای ماشینهای خودران است. در حال حاضر فنآوری مشابه در کشورهای فرانسه، بلژیک و هلند اجرا میشود.
این طرح منتقدانی هم دارد که میگویند هنوز ماشینهایی هستند که فنآوری لازم برای دریافت این اطلاعات را ندارند. به گفته این منتقدان تابلوها را نباید از جادهها حذف کرد تا اگر روزی این فنآوری دچار مشکل شد، رانندگان سرگردان نشوند.
علاوه بر تخت، میز غذاخوری، یخچال و اجاق گاز فولکسواگن گرند کالیفرنیا حمام و دستشویی هم دارد
مجهزترین ماشین پیکنیک فولکسواگن
کمتر از دو سال به عرضه نسل جدید ون فولکسواگن باقی مانده است و به نظر میرسد این شرکت میخواهد با نسل کنونی در اوج، خداحافظی کند. کارخانه آلمانی این هفته عکس و اطلاعات بزرگترین و مجهزترین مدل "کالیفرنیا" را منتشر کرد.
فولکسواگن گرند کالیفرنیا شش متر طول دارد و علاوه بر تخت، میز غذاخوری، یخچال و فریزر و اجاق گاز، حمام و دستشویی هم دارد. حمام به مخزن آبی وصل است که ۱۱۰ لیتر گنجایش دارد.
تهویه مطبوع، سایهبان، میز و صندلی پیکنیک، جای حمل دوچرخه و باتری خورشیدی از دیگر امکانات این ماشین است.
فولکسواگن در ساخت گرند کالیفرنیا در فنآوری هم چیزی کم نگذاشته است. ماشین به جدیدترین تکنولوژی شرکت مجهز است و میتوان آن را با دوربین عقب، کروز کنترل اتوماتیک، سیستم حفظ ماشین بین خطوط جاده و ترمز خودکار هنگام خطر سفارش داد.
ماشین از زمستان امسال به بازار عرضه میشود. قیمت آن هنوز اعلام نشده اما پیشبینی میشود بین ۹۰ تا صد هزار دلار باشد.
فورد تریتوری با همکاری شریک چینی فورد طراحی شده است
جهان خودرو در هفتههای گذشته:
نجات فورد از سقوط در بازار چین
سقوط آزاد فورد در بزرگترین بازار خودروی جهان ادامه دارد. این شرکت اعلام کرد فروش در ماه ژوییه امسال نسبت به سال قبل یک سوم کمتر شده است. کاهش رونق فورد باعث شده این شرکت بدترین عملکردش را در نزدیک به بیست سالی که در بازار چین فعال است ثبت کند.
دلیل کاهش فروش فورد، مدلهای قدیمی و رقابت سخت با خودروسازان محلی است. کارخانههای چینی نظیر جیلی و گریتوال در یکی دو سال گذشته با شاسیبلندهای کوچک متنوع که کیفیتی قابل قبول و قیمتی مناسب دارند، کسب و کار فورد را به خطر انداختهاند.
برای رقابت با این کارخانهها، فورد اعلام کرده است زمستان آینده یک شاسیبلند کوچک جدید به بازار چین عرضه خواهد کرد. فورد تریتوری (Territory) با همکاری شریک چینی فورد، جیانگلینگ طراحی شده است و علاوه بر موتورهای بنزینی با موتور هیبرید هم ساخته میشود.
این ماشین تنها ماشین جدیدی نیست که فورد برای چین تدارک دیده است. قرار است تا سال ۲۰۲۵ پنجاه مدل جدید یا به روز شده فورد در چین فروخته شود.
همزمان نگرانی دیگر فورد جنگ تجاری آمریکا با چین است. چین در واکنش به تعرفههای آمریکا، تعرفه ماشینهای وارداتی از آمریکا را به چهل درصد افزایش داده است. لینکلن، مارک لوکس فورد، از این تعرفه به شدت ضرر میکند چون همه ماشینهایی را که در چین میفروشد باید از آمریکا وارد کند.
ماشینهایی که در چین و ویژه بازار این کشور ساخته میشود ممکن است تا چند سال دیگر به اروپا صادر شود
ماشینهای چینی در راه اروپا
دو خودروساز اروپایی تایید کردهاند که ماشینهایی که ویژه بازار چین ساخته میشود در آینده به بازار اروپا عرضه خواهند شد.
چین بزرگترین بازار خودروی جهان است. در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۲۹ میلیون دستگاه ماشین در چین تولید شد و از هر چهار ماشین در جهان یکی در این کشور ساخته میشود.
بیشتر محصولات کارخانههای اروپایی که در چین عرضه میشود متناسب با سلیقه و بودجه خریداران چینی طراحی شده است و تنها در این کشور فروخته میشود. اما این روند در حال تغییر است.
یکی از مدیران ارشد فولکسواگن به هفتهنامه انگلیسی اتو اکسپرس گفته است، این شرکت در حال بررسی آوردن محصولات چینیاش به بازار اروپا است. در همین گزارش از قول یکی از مدیران ارشد جگوار-لندروور هم نقل شده که صادرات محصولات چینی به اروپا بسیار محتمل است.
لینکاندکو اولین کارخانههای چینی است که محصولاتش را در بازار اروپا خواهد فروخت
ساخت ماشین در چین بسیار ارزانتر از اروپا است و کیفیت ساخت هم در حال افزایش است. تنها دلیلی که هنوز ماشینهای چینی راه خود را به اروپا باز نکردهاند تقاضای زیاد خودرو در این کشور است.
علاوه بر کارخانههای اروپایی، شرکتهای چینی هم به دنبال راهی برای ورود به بازار خودروی اروپا هستند. اولین شرکت چینی که قرار است محصولاتش را در اروپا بفروشد لینکاندکو (Lynk & Co) یکی از زیرمجموعههای شرکت جیلی است که ماشینهایش را از سال آینده در اروپا بفروشد. ماشینهای این شرکت در کارخانه ولوو در بلژیک ساخته خواهد شد.
توشی هیرو سوزوکی، مدیرعامل سوزوکی همراه با دیگر مدیران شرکت پیش از نشست خبری عذرخواهی کرد
عذرخواهی برای اعتبار ژاپن
مدیران سه شرکت مزدا، سوزوکی و یاماها به دلیل اشتباه در آزمایش میزان مصرف سوخت و آلایندگی محصولاتشان عذرخواهی کردند.
سال گذشته پس از اینکه معلوم شد نیسان و سوبارو در آزمایش محصولات خود تخلف کردهاند، دولت از تولیدکنندگان ژاپنی خواست تا روند آزمایشهای خود را بررسی کنند. با اعلام نتیجه این بررسیها، هفته گذشته معلوم شد که مزدا، سوزوکی و یاماها هم در آزمایشهای خود تخلف کردهاند.
این سه شرکت کاری غیرقانونی انجام ندادهاند و مجبور نیستند برای اصلاح ماشینهایشان فراخوان اعلام کنند. تنها نگرانی این است که با افزایش تعداد این تخلفها وجهه خودروسازی ژاپن خدشهدار شود.
در گزارش این سه خودروساز معلوم شده آنها محصولات خود را در سرعتهایی متفاوت از آنچه در قانون آمده آزمایش میکردند و به این ترتیب به تعدادی از ماشینها برخلاف استاندارد نمره قبولی داده شده است.
سوزوکی، چهارمین خودروساز بزرگ ژاپن، گفته آزمایش نیمی از حدود سیزده هزار ماشین که در شش سال گذشته بررسی شده، درست انجام نشده است. آزمایش چهار درصد ماشینهای مزدا اشکال داشته که کمی بیشتر از هفتاد دستگاه را شامل میشود و در یاماها این میزان دو درصد و کمتر از ده دستگاه بوده است.
ایلان ماسک نگفته سرمایه لازم برای خرید سهام تسلا را از کجا تامین خواهد کرد
تصمیم جنجالی ایلان ماسک را دادگاهی کرد
تصمیم ایلان ماسک، بنیانگذار کارخانه تسلا، برای بیرون کشیدن این شرکت از بازار بورس باعث شد تعدای از سرمایهگذاران از او به دادگاه شکایت کنند.
ایلان ماسک که مالک یک پنجم تسلا است، هفته گذشته در یک توییت اعلام کرد ممکن است در معاملهای به ارزش ۷۲ میلیارد دلار بقیه سهام تسلا را بخرد و این شرکت را خصوصی کند. او البته درباره اینکه این پول را چطور تامین خواهد کرد توضیحی نداد.
ایلان ماسک هیچوقت رابطه خوبی با بازار بورس نداشته و معتقد است توجه به بالا و پایین رفتن لحظهای ارزش سهام باعث میشود این شرکت نتواند بر اهداف بلند مدت خود تمرکز کند.
ایلان ماسک به طور مشخص رابطه بسیار بدی با کارگزارانی دارد که در بورس از فروش استقراضی درآمد کسب میکنند. این کارگزاران با پیشبینی کاهش ارزش سهام یک شرکت، این سهام را قرض میگیرند و در بازار میفروشند و پس از پایین آمدن قیمت دوباره آن را میخرند و به صاحبش پس میدهند.
اعلام خرید سهام تسلا توسط آقای ماسک باعث افزایش ناگهانی قیمت سهام شرکت شد و باعث شد کارگزاران فروش استقراضی میلیونها دلار ضرر کنند. آنها در شکایت خود به دادگاه میگویند آقای ماسک عمدا برای ضرر رساندن به آنها این کار را کرده است.