کلیکباز: جایزه صد هزار دلاری برای یک سال بیتلفنی
- نیما اکبرپور
- کلیک
جایزه صد هزار دلاری برای یک سال بیتلفنی
ویتامینواتر یکی از شرکتهای زیرمجموعه کوکاکولا چالشی برای معتادان به گوشیهای هوشمند با صد هزار دلار جایزه به راه انداخته است. در این چالش شرکتکنندگان نباید به مدت ۳۶۵ روز از هیچ گوشی هوشمندی استفاده کنند.
ورود به این رقابت با نوشتن در توییتر یا اینستاگرام آغاز میشود و داوطلب باید توضیح دهد که چه چیزی را جایگزین گشتوگذار در شبکههای اجتماعی خواهد کرد.
از شروط ورود به این مسابقه این است که داوطلب باید صاحب یک گوشی هوشمند، ساکن ایالات متحده و بالای ۱۸ سال باشد.
اما قوانین مسابقه کمی جالبتر است: بازگشت به گوشیهای پیش از سال ۱۹۹۶ برای یک سال! به این شکل که استفاده از هر گوشی هوشمند یا تبلت ممنوع است حتی اگر متعلق به فرد دیگری باشد. لپتاپ، رایانه رومیزی، و دستیارهای شخصی مثل گوگل هوم یا آمازون اکو مجاز هستند.
کسانی که بتوانند این چالش را پشت سر بگذارند صد هزار دلار به دست میآورند.
در بین کسانی که با هشتگ #NoPhoneForAYear در شبکههای اجتماعی در این باره نوشتهاند، مواردی خواندنی به چشم میخورد. تعدادی نوشتهاند که تلاش میکنند تا دوباره کار با نقشههای کاغذی را فرا گیرند و حتی مردی قول داده که برای یک سال نامههای عاشقانه برای همسرش بنویسد. زنی که پدرش خانهاش را به خاطر طوفان ماریا از دست داده گفته که میخواهد از مبلغ جایزه برای بازسازی آن استفاده کند.
این شرکت برای جلوگیری از هر گونه نقلب از شرکتکنندگان آزمایش دروغسنجی خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید:
افشانه بدبوی اکلیلی برای دزدان بستههای پستی
یک مهندس سابق ناسا پس از سرقت بستههای پستی از جلوی خانهاش، شش ماه را صرف ساخت تلهای کرد تا مچ دزدان را بگیرد.
در این دستگاه که در جعبه دستیار شخصی اپل Apple Homepod پنهان شده از چهار گوشی هوشمند، یک تخته مدار چاپی و ۴۵۳ گرم اکلیل استفاده شده است.
مارک روبر، دزد را در دوربین امنیتی خانهاش دید و پس از آن که پلیس به او گفت که نمیتواند موضوع را پیگیری کند، تصمیم گرفت خود اقدام کند.
او این تله انفجاری را به شیوهای طراحی کرد تا به محض آن که دزدی بسته را باز کند، دوربینها و میکروفونهای هر ۴ گوشی، صحنه را ضبط کنند.
دستگاه او برای تشخیص حرکات شتابسنج دارد و میتواند علایم جیپیاس را بررسی کند تا در صورت هرگونه انتقال، گوشیها به کار افتاده و شروع به ضبط کند.
در بخش بالایی این دستگاه، فنجانی پر از اکلیل قرار گرفته تا پس از باز کردن بسته، با چرخش سریع همه جا را پر از زرق و برق و به مدت ۳۰ ثانیه بوی متعفنی را منتشر کند.
او روی این بسته، یک برچسب پستی زیر نام کوین مککالیستر، بازیگر فیلم تنها در خانه چسباند.
در ویدیویی که آقای روبر در یوتیوب منتشر کرده و میلیونها بار دیده شده همه مراحل ساخت این تله و اتفاقات پس از آن دیده میشود.
هشدار تلگرام به کاربران هاتگرام و تلگرام طلایی
پیامرسال تلگرام که در حال حاضر فیلتر شده است به کاربران ایرانی برای استفاده از هاتگرام و تلگرام طلایی هشدار داد. در پیامی که به دو زبان انگلیسی و فارسی از سوی این شرکت برای کاربران این دو اپ فرستاده شده است نوشته شده: "توجه! برنامهای که از آن استفاده میکنید، توسط تلگرام ایجاد نشده بود و امن نیست. ما فقط در صورت استفاده از برنامههای رسمی تلگرام، قادر به تضمین امنیت شما هستیم".
بررسی کدهای تلگرام طلایی و هاتگرام که توسط کارشناسان مستقل انجام شده، نشاندهنده دسترسیهای نامتعارف این دو اپلیکیشن به دستگاه کاربران است. این به معنای آن است که استفادهکنندگان از تلگرام طلایی و هاتگرام عملا این اجازه را دادهاند تا فعالیتهایشان برای سرورهای این دو اپ فرستاده شود.
پیشتر، معاون وزیر ارتباطات ایران گفته بود: "بارها به صورت شفاف اعلام کردیم که وزارت ارتباطات در شروع، روند حمایت، ادامه و پایان نسخههای فارسی تلگرام هیچ نقشی نداشته و ندارد و هیچگونه سرور و پهنای باندی به این شبکهها اختصاص نیافته است."
آقای فتاحی در گفتوگویش با خبرگزاری مهر اعلام کرد: «حتی در دی ماه سال ۹۶ و قبل از فیلتر تلگرام، مرکز ماهر وابسته به معاونت امنیت سازمان فناوری اطلاعات در مورد استفاده کاربران از نسخههای فارسی تلگرام هشدار داد و اعلام کرد که آن را از لحاظ بحث امنیتی و حریم خصوصی به کاربران توصیه نمیکند».
در صفحه سیاستهای حریم شخصی کاربران در سایت هاتگرام آمده است: "دادههای خصوصی کاربران این سرویس به هیچعنوان در اختیار افراد، شرکتها، مؤسسهها، شرکتهای تبلیغاتی یا سایر مجموعههای بیرونی قرار نخواهد گرفت".
خطای انسانی باعث دسترسی یک کاربر الکسا به صداهای کاربران دیگر شد
یکی از کاربران الکسا، دستیار صوتی آمازون در آلمان، پس از آن که طبق مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا (GDPR) برای دسترسی به اطلاعات شخصیش، درخواست فرستاد، متوجه شد که به اطلاعات کاربران دیگر الکسا دسترسی یافته است.
او که میخواست به فعالیتها و صداهای ضبطشده خود توسط الکسا گوش دهد، دریافت که ۱۷۰۰ فایل صوتی دیگر از افراد کاملا غریبه را هم دریافت کرده است.
این کاربر گفته که وقتی متوجه این موضوع شده آن را به آمازون اطلاع داده اما پاسخی دریافت نکرده است. در عین حال آن ۱۷۰۰ فایل صوتی متعلق به دیگران از لینک ارسالی توسط آمازون حذف شده اما اون برای پیگیری همه آنها را در کامپیوتر خود ذخیره کرده است.
این موضوع اولین بار در مجله آلمانی C't گزارش داده شد و آنها توانستند با اطلاعات به دست آمده از یکی از فایلها با زوجی تماس بگیرند که صدایشان در آن فایل ذخیره شده بود.
سخنگوی آمازون گفته که این اتفاق به خاطر "خطای انسانی" رخ داده و آن را "پروندهای جداگانه" نامید.
رمزارز فیسبوک و واتساپ
به گزارش بلومبرگ، فیسبوک در حال ساخت یک رمزارز است که برای انتقال سادهتر پول در واتساپ طراحی شده است.
گزارش شده که این رمزارز روی هند تمرکز دارد و به کارگران هندی خارج از این کشور کمک میکند تا به کشور خود پول ارسال کنند. این کار در راستای همان کاری است که استارتاپهای بیتکوینی دیگر انجام میدهند تا با توجه به تعرفه گران نقل و انتقال بینالمللی پول، مشکلات را رفع کنند.
گزارشها از این حکایت دارد که فیسبوک حداقل از بهار گذشته به دنبال توسعه رمزارز اختصاصی خود بوده است.
بلومبرگ میگوید که رمزارز فیسبوک نوعی ارز دیجیتال بر پایه دلار آمریکا خواهد بود تا نوسانات حداقلی داشته باشد. به چنین رمزارزهایی Stablecoin گفته میشود. زمان راهاندازی این رمزارز هنوز مشخص نشده چرا که فیسبوک هنوز در حال برنامهریزی و مشخص کردن استراتژی است.