درخشش در توکیو؛ ایران بهترین رتبه در تاریخ پارالمپیک را بدست آورد
ورزشکاران ایرانی در پارالمپیک توکیو با عملکردی درخشان بهترین رتبه این کشور در تاریخ پارالمپیک را بدست آوردند. ایران در این دوره مسابقات در رتبه سیزدهم جدول مدالها قرار گرفت.
کاروان ورزشی ایران در پارالمپیک توکیو در مجموع ۲۴ مدال (۱۲ مدال طلا، ۱۱ نقره و یک برنز ) بدست آورد. ایران به این ترتیب توانست نسبت به دور قبلی این بازیها در ریودوژانیرو، دو پله صعود کند. ایران در المپیک ۲۰۱۶ با کسب ۸ مدال طلا، ۹ نقره و ۷ برنز در رتبه پانزدهم جدول مدالها ایستاد.
- زهرا نعمتی؛ اولین زن ایرانی که سه طلای پارالمپیک دارد
- جدول مدالهای بازیهای پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰
- سفر شگفتانگیز شناگر سوری از جنگ داخلی تا مسابقات پارالمپیک
- پارالمپیک توکیو: ۵ چیزی که ورزشکاران معتقدند هنگام تماشای بازیها باید بدانید
- از رم ۱۹۶۰ تا توکیو ۲۰۲۰، شش دهه بازیهای پارالمپیک که زندگیها را دگرگون کرد
پیش از این، بهترین عملکرد ایران در پارالمپیک ۲۰۰۰ سیدنی بود که کاروان ایران توانست ۱۲ طلا، ۴ نقره و ۷ برنز کسب کند.
والیبال نشسته تنها رشته تیمی ایران بود که در این مسابقات مدال طلا گرفت. ساره جوانمردی (تیراندازی)، زهرا نعمتی (تیروکمان)، روحالله رستمی (وزنهبرداری)، وحید نوری و محمدرضا خیرالله زاده (جودو)، امیر خسروانی، مهدی اولاد، هاشمیه متقیان، حامد امیری و سعید افروز (دوومیدانی) و اصغر عزیزی (تکواندو) قهرمانان ایران در پارالمپیک ۲۰۲۰ بودند.
برای کاروان ایران امانالله پاپی، علیرضا مختاری، علی پیروج، صادق بیت سیاح، سجاد محمدیان و مهدی اولاد (دوومیدانی)، امیر جعفری، حامد صلحی پور و منصور پورمیرزایی (وزنه برداری)، رمضان بیابانی (تیروکمان) و مهدی پوررهنما (تکواندو) مدال نقره گرفتند و تنها برنز ایران را نیز سامان رضی در وزنه برداری گرفت.
رقابتهای پارالمپیک توکیو به دلیل همهگیری جهانی ویروس کرونا با یک سال تاخیر از روز سه شنبه دوم شهریورآغاز شد. کاروان ایران در این دوره با ۶۲ ورزشکار و ۲۱ نفر کادر فنی در ده رشته ورزشی حاضر بود.
ورزشکاران ایرانی در رشتههای پاراوزنه برداری، پاراتیروکمان، پارادوومیدانی، پاراتکواندو، پارادوچرخه سواری، والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر، پاراکانو، پاراجودو و پاراتیراندازی رقابت کردند.
ایران در میان کشورهای آسیایی رتبه چهارم را بدست آورد و پس از چین (اول)، آذربایجان (دهم) و ژاپن (یازدهم) قرار گرفت.
در این دوره از مسابقات چین با مجموع ۲۰۷ مدال (۹۶ طلا، ۶۰ نقره و ۵۱ برنز) در رتبه نخست قرار گرفت و پس از این تیم بریتانیا (۴۱ طلا، ۳۸ نقره و ۴۵ برنز) و آمریکا (۳۷ طلا، ۳۶ نقره و ۳۱ برنز) در رتبههای دوم و سوم ایستادند.